3 aylik eltimin kizi başladılar Danone ye ek suyu yoğurt meyve suyu bebek şuan 4 bucuk ayliga yaklaştı halen daha pirinç unu ari mama meyve suyu hersey veriyor lar kizlar valla nutkum tutuluyor görünce doktor güya demis ne yerse ver gitsin emzirme di diğer mamaları qlmadi sevmedi
Bebek müzik tv telefon öyle daha aylik olmamıştı kocaman yastık başında ışık asla kapanmaz hazır gıdalar yani başında esimin ailesi asla soz söyletmez ben öylece bakıyor um izliyorum ve unuttum söylemeyi bebek nasil su içiyor kac kez hastanede yatti enfeksiyon vs gene hersey ayni
Canım, yazdıklarını okurken gerçekten içim sızladı. Bebeğin bu kadar küçükken (4,5 aylık) Danone, pirinç unu ve meyve suyu gibi ağır, şekerli gıdalarla beslenmesi çok tehlikeli. Bebeklerin böbrekleri ve bağırsakları 6 aydan önce bunları sindirecek güçte değildir. Sürekli enfeksiyon kapıp hastaneye yatması zaten vücudunun bu yiyeceklere verdiği bir tepki, resmen ‘yapmayın’ diyor.
Ailenin ‘ne yerse ver’ demesi ya da doktorun öyle söylemiş olması çok garip, çünkü hiçbir uzman 4 aylık bebeğe hazır gıda önermez. TV, telefon ve sürekli ışık ise o minicik beyni çok yorar, ileride gelişim bozukluğuna yol açar. Evet, eltin belki büyüklerin sözünden çıkamıyor ama o bebeğin tek koruyucusu annesi ve sizsiniz. Lütfen sessiz kalmayın, gerekirse başka bir doktora götürün ve bu yiyeceklerin onu hasta ettiğini anlatmaya çalışın. Yazıktır o günahsıza, hastane köşelerinde solmasın."
Brocoli ve havuctan baska bisey veremez 4 aylik bebege.suda erken bobreklerini sisirmekten baska bisey yapmaz 4 aylik daha renkleri bile yeni neyin ekrani gercekten sayacam daha daha saskinliktan tutuldum.her seyin bi zamani oluru var birden hizlandirilmis bebek mi buyutmek istiyolar…yazik bebise uzuldum istemem tabiki allah korusun da o bebis daha cok hastalanir.
Malesef bu şekil yapan çok kişi var puding olsun çikolata dondurma felan bebiş hiç sağlıklı büyümüyor ya benim yiyenlerimde aynı şekilde idi ek gıdaya dondurma ile başladı resmen bide yiyor diye hoşlarına gidiyor bebeği anne korumalı ne yiyip yemeyecegine anne karar vermeliki kimsede yediremez .yemek yapmaya üşeniyorlar hazırdan gidiyorlar başka açıklaması yok
Valla kızım 16 ya girdi daha kendi yediklerimizi yeni yeni veriyorum tuzunu ona göre ayarlarım yediği kaşık ayrı her şeyi ayrı hele 1 yaşından önce hiç şeker bile bilmezdi doğum gününde pastasından kremadan verdik yüzünü buruşturup attı öyle bilmezdi tadını . Çok yazık etmişler bebeğe o böbrek minicik mide bağırsak çok yatar daha enfeksiyondan inşallah yatmaz diycem ama minareyi çalmışlar kılıfına da hazırlasınlar hiç bir doktor da demez. Biraz gösteriş var sanki ama biz verdik gibisinden
Bence onlar doktoru ya yanlış anladılar yada kendi işlerine geldiği gibi yorumladılar. Büyük konuşmak istemiyorum ama üzüldüm. Yani azıcık bebe tam büyüyüp atılma aşamasında hazırdan başlanılması içler açısı. Herkes bir değil maalesef. Daha fazla birşey diyemicem eğer azıcık sizin sözünüz geçerse müsait bir zaman Uygun dille anlatırsınız yapar yapmaz onlara kalmış. Hiçte övünülecek bir durum yok ortada. Emmiyor mama reddi varsa alternatif şeyler var hazır olmayan…
Hepiniz haklısınız ama ben korkuyorum yanlış anlıyor lar benim abartıgimi düşünüyor lar kizim 20 aylik bu kadar emzirmem komik geliyor onlara cocuk bebek anlayış i farklı yanında sigara içiliyor gunde kac kez Danone veriyor lar bebeğe kaynatam tavuk yumurta zararlı kızına yedirme diyor bana da ben çözemedim valla
Tavuk yumurta en masumu şu an onların yedirdiklerinin yanında. Çünkü öne çıkan gıdalar hazır yoğurt, meyveli içecekler,tavuk, yumurta,et ve et ürünleri… Gibi gibi şeylerin reklamı olduğu kadar halk arasında yok içerisinde şu var bu var söylemleride bir hayli fazla. Hal bu olunca sıra danone,cips yada diğer hazır gıdalara gelmiyor. Meşguliyet farkli tarafa çekiliyor çünkü. Kaynatayında by yüzden böyle demesi bana anormel gelmedi. Yanlarında bunların zararlı olduğunu anlatan video açacan aa bak görüyon mu dicen:))