Besin alerjisi

Birkaç güne geçer inşallah siz bu arada hiç vermeyin tabi. Banyo falan da yaparsa daha da açılır eğer alerjidense.

1 Beğeni

Mesela gıdayı yedi kaç günde kizariyo hemen o gün mü bı kaç gün içinde mi

Çok aşırı tepki vermemiş gibi çok minik minik ya . İnşallah hemen geçer. Artarsa tüm vücuda doğru gidersiniz bi doktora. Tam test yapsınlar yapilmadiysa. Bizimki yapilmadi daha. Ben de alerjik yiyecekleri çok az az tattirarak bakıyorum hep vücuduna.

Arttı alnı ensesi yüzü falan kızardı yarın götürecem doktora belinde falanda var

Sabah sadece kırmızılık vardı şimdi iyice pütür pütür olmuş iyicede kızarmış kızamık falan değildir demi​:pleading_face:

İsilik gibi mi olmuş canım

Merhaba benim bebeğimde de böyle oluyor göğüs kısmında ve boyun kısmında alerji tesltleri yaptırdık bişey çıkmadı neden oluyor bilmiyorum sadece cildi kuru dedi doktor nemlendirici kullanıyorum ama yinede oluyor

Yok tüm vücudu kapladı heryeri kıpkırmızı oldu doktora gösterdim kan idrar istedi çiş yapmasını bekliyorum 1 saattir

İlk defa oldu bizimkinde hastalık gibi durmuyo dedi alerji olabilir ama şeftali alerji yapmaz dedi süt ürünü denediyseniz labne de yapmaz kanlara bakalım dedi

Dünden beri baya arttı son hali bu sırtı boynu yüzü falan hep ayni

Kaşıntı yoktur inşallah ya kıyamam geçmiş olsun canım krem felan öneride bulunsa bari

1 Beğeni

Alerji testi için randevu aldınız mı?

Yok krem vermedi kaşıntı vardı özellikle başinda kasimaktan gece uyuyamamisti hastanede bı ilaç verdiler ağızdan şimdi neredeyse tamamen geçti gibi çok hafif kaldı sonuçları 2 gün sonra idrar kültürüyle soracaz daha iyi şükür

Yozgat’ta alerji testi yapılmıyor maalesef Ankara yada Kayseri de yapılıyor dediler şuanda gidecek pek imkan yok eşim çalışıyor bende 3 çocukla oralara tek gidemem maalesef

1 Beğeni

İyi canım geçmiş olsun

1 Beğeni

Merhabalar bebeğim 3 aylık ve mukuslu kaka bazen de yanakları ve vücudunda döküntüler oluyor. İnek sütüne alerjisi olabilir diye düşünüp mamasını değiştirdim. Aptamil hem kilo aldırmıyodu hem de çok kusuyordu. Şimdi keçi sütlü golden goat a geçtik. 1 ay sonra alerji testi yaptırıcam. Test yaptırıp alerjisi çıkan var mı nasıl bir yol izlediniz merak ediyorum?

Bu tarz mamalarin icinde laktoz var. Marka degisse bile kullanmayın. Ben 3 marka degistim sonuncusu döküntü yapti. Kakada minnacık kan vardi. Kan testi inek sütü alerjisi oldugunu gösterdi. Yerinizde olsam mamayi keserim ve çocuk allerji poliklinigine giderim. Cunku ilerletirseniz alerjinin kötü yan etkileri çikar Allah korusun. Zaten allerji turune gore mamalar var merak etmeyin. Bizim de inek sütu alerjimiz var 27sinde de genel alerji testi yaptiracagiz. Butun bebişler iyi olsun İNSALLAH :face_holding_back_tears:

Yaşadığımız yerde alerji doktoru yok maalesef mecburen sömestr beklicez. Kan yok kakasında mukus da devamlı olmuyor. Mama vermek zorundayım bebeğim gündüz emmiyor çünkü sağıp veriyorum o da yetmiyor i.

Inek sütüne alerjisi varsa keçi sütü de yapar çünkü ikisinin de süt proteinleri aynı.bağirsaklar süt proteinlerine tepki veriyor.Ben de aptamil kullandim bebegimde mukuslu hafif kanlı kaka oldu. Cocuk doktoru inek sütü alerjisi yüksek ihtimal deyip rapor çıkardı simdi ozel mamalardan içiyoruz kakası düzeldi. Testi 4 aylıktan sonra yaptıralım dedik bakalım

1 Beğeni

Biz de testi yaptırdığımızda 4 aylık olacak. Ama tanı konmadan test yapılmadan alerji mamasına başlamak da sakıncalıymış