Merhaba hanımlar kızım kaç gündür eli ağzında böyle sürekli ara ara da değil ben öpüyorum eşim öpüyor ellerini yıkıyorum da sürekli ama enfeksiyon alır diye korkuyorum ne yapmam gerekiyor
Merhaba hanımlar kızım kaç gündür eli ağzında böyle sürekli ara ara da değil ben öpüyorum eşim öpüyor ellerini yıkıyorum da sürekli ama enfeksiyon alır diye korkuyorum ne yapmam gerekiyor
Kaç aylık? 3 aydan sonra o kadar normal bir durum ki. Beklenen bir şey hatta olmazsa sıkıntı. Ağzını buluyor böyle. Sonra da bir şeyler yemek için ağzına götürecek tutup. Önce eliyle başlıyor. 3 aylık bebeğim sağ elini emiyor sol elini emmiyor diye sol elini de ben veriyorum o derece ikisini de hissetsin diye Açlıktan yapmıyor sırf zevkine emiyor parmaklarını. Ben arada bir alt değiştirme yaparken ıslak mendille siliyorum ve sık sık yıkamanın doğru olmadığını düşünüyorum.
6 gün sonra üç aylık olacak bende iki gündür biberonu eline verip bırakıyorum kendisi emiyor ben ıslak mendil pek kullanmıyorum elleri sürekli ağzında ya ıslak mendilerin içinde bilmediğimiz çok şey var ne kadar doğal deselerde
Benim l prenses 2 bucuk aylik sapur şupur emiyor ben sabahlari siliyorum elini ayağına temiz pamuklu bezle cok datli oluyorlar
Siz bilirsiniz tabi. Bizim suyun kirecinden benim ellerim manyak bir şey oldu kupkuru. Hele bebeğime hiç kıyamam. Normalde de elleri soğuk zaten zor ısınıyor. Biberonu tutmak için bence çok küçükler boğazına kaçar Allah korusun boğulma riski var dikkat edin ona da bence. Daha yeni kesfediyorlar ellerini koordinasyon yok.
Oral dönemde bebeginiz artık herşeyi ağzı ile keşfedecek. Bunu yapıyor diye lütfen engellemeye çalışmayın. Bu onun için önemli. Hijyen konusuna daha çok dusmeniz gerekiyor evet ancak bebeklerin vücudunun da mikroplara alışması gerek bağışıklık sisteminin gelişmesi için. Aşırı sık temizlemek bir bakıma iyi değil.
Bende bir havluyla sileyim ozaman en iyisi haklısınız çok da üstüne düşmim hasta olacak diye
Canım elinin ağzında olması güzel birşey bizde doktorumuza sorduk bu durumu buna oral tatmin deniliyor eğer bebeğin eli ağzından çekilir bu engellenirse oral tatminsizlik oluşur sakın elini ağzından çekme
Bana yanlışlıkla yazdınız sanırım ben de aynı şeyi söyledim de
Evet sistemsel sanırım aslında sizi seçmedim neden böyle oldu anlamadım
Hadi şimdi sildin yıkadın biraz daha büyüyünce emekleyecek oyuncakları sağa sola atıp sonra ağzına götürecek her defasında el yada oyuncak yıkayamazsın ki senin için de yıpratıcı olur benim minik adam 14 aylık 3 aydan beri eller ağızda oyuncaklar ağızda hiçbir şey olmadı şükür çok da esirgememek lazım mikroba da ihtiyaçları var sakınan göze çöp misali yinede tabi hijyene dikkat etmek lazım ama herşey dozunda güzel annesi bırak minnoşu elinin tadını çıkarsın