Merhaba arkadaşlar oğlum tam 8 aylık. Doktor kontrole götürdük hiç kilo almamış 1 ayda 200 gram almış sadece. Ek gıda yiyor emiyor. Mama da veriyordum ama bu aralar biberon reddi var asla biberonu istemiyor ağzına bile almıyor mama veremez oldum. Doktorda kilo alması için mama ver diyor ama biberon istemiyor oğlum üç çeşit biberon değiştirdim yinede almıyor. Bundan öncesinde biberonda veriyordum hatta görünce heyecanlanıp hepsini içiyordu ama ne olduysa biberon tutmamaya başladı neden olabilir geri nasıl alıştırabilirim
Şurupla vermeyi denedinmi işe yarıyor,birde belki tadını sevmemiştir,biraz şeker ilave etmekte sorun olmazsa ekle oşekilde dene.
Gorumcem kızına oyle denemişti
Şurupla hiç denemedim bide şimdiye kadar içtiği aynı mama değiştirmedim severek içiyordu ama artık biberonu görmeye bile tahammülü yok görür görmez kapatıyor ağzını. Doktorda mamaya devam et diyor nasıl geri alistircam bilmiyorum
Kasik biberon dene istersen bide
Enjektör de deneyebilirsin benim kızım hep mamayla besleniyor bı ara rahatsızdı biberonu görür.gormez ağzını kapatıyordu enjektorle vermiştim biberonda hazırlayıp. Şimdi de ek gıda yemeyi çok sevdiği için biberona pek bakmıyor ama aynı yollardan tekrar gecemem aciktiginda yer ![]()
O hiç aklıma gelmedi teşekkür ederim tabi doğru görmüştüm ama almamıştım hiç
Enjektörde deneyim normal çay kaşığı ile verdim içti mamayı ama çok zor oldu. Neden böyle yapıyor anlamıyorum çok seviyordu bir anda soğudu biberondan. Birde ek gıda almasına rağmen hiç kilo almamis doktor mamaya devam dedi![]()
Kaşıkla yemek hoşuna gidiyorsa biberonu emmek zahmetli gelmiş olabilir. Ya da ek gıda veriyorsanız doyduğu için de istemiyor olabilir. Tutmayınca tutmuyorlar. Benim oğlum da biberon tutmadığı için suyu kaşıkla veriyorum ![]()
Ama bu dönem ek gıda tarım amaçlı kilo yapmaması normal bence . Biz o rahatsızlık döneminde 1 ayda 150 Gr. Almıştı düşünün önce çok bunalmistim ama sonra acıkınca yiyecek rahatsiz çocuk diye düşünmeye başladım ama dediğiniz gibi kilo almadığını gördüğümde valla 3-4 gün mamaya cicibebe katıp kaşıkla vermeye başlamıştım Allah’tan çocuk toparladı şeker komasına girmeden . Sizin de geçici olabilir teklif edin ama ısrar etmeyin bakalım noluyo yada açlık saatleri bi tık uzatın acıkınca yiyormu ona bakabilirsiniz
Tutuyordu bu son günlerde tutmuyor nedense mamada vermem gerekiyor çay kaşığı ile mama içermeye çalışıyorum. Ek gıda vermedim açılmasını bekledim yine tutmadı yok böyle inat
Artık tadımı gectim doyumluk veriyorum ek gıda yinede kilo almamış mamaya devam dedi doktor ama biberon reddi yaşıyoruz cici bebe bende veriyim madem ne olcak
Oğlumda da ara ara biberon reddi yaşıyorum öyle olduğunda mamasına hurma suyu konsantresi koyuyorum bir tatlı kaşığı ve her uykuya dalmak üzere olduğunda veriyorum uykulu olduklarında kesinlikle daha rahat tutuyorlar çok direnemiyorlar biberona
Valla herkes ay çok zararli falan dedi bana da
ki ben cicibebeyle buyumusum
Artık duyduğum her yolu denemeye razıyım onu da denerim yeter ki tutsun biberonu tekrardan teşekkür ederm
Madem zararli neden satışta öyle değil mi. cici bebe veren çok kişi var nasıl bir zararı var acaba
Paketli gıda ya bide şeker falan . Ama ne falan soylim içindeki incelediğimde tek tek çocuğa veremeyeceğim bir sürü şey var inanılmaz vitamin var
tabi şeker ve karbonhidratta
Abartıya kaçmadan verilebilir günde bir iki tane falan kahvaltıda neden olmasın. Bende başlıcam artik yumurta yoğurt lor peyniri bebiş sıkıldı artık aynı şeylerden
Bebeğiniz kaç kilo ki? Cicibebe sağlıklı bir şey değil bildiğim kadarıyla. Onun yerine avokado muz pirinç bulgur gibi şeyler yedirmeye çalışın bence. 6 aydan sonra aylık 200-300 gram alması normal kabul ediliyor. Ayrıca her bebeğin bünyesi aynı değil![]()
Bebeğim 8 buçuk aylık 8 kilo 7 aylikkende 8 kiloydu . Ek gıda falan yiyor emiyorda ama neden kilo almıyor bilmiyorum doktor mama vermeye devam et dedi
Doktor önerisi bu arada kafama göre bulduğum bir yol değil