Bence haklısınız eşinize ev olsun sadece ama onu dinlemeyin derim en çok vakti siz geçiriyorsunuz o evde bende bişey danışmak istiyorum aslında bizde kirada oturuyoruz ve yüksek bi kira bedeli ödüyoruz evimiz küçük oğlumun odası bile yok bi milyon TL değerinde arabamız ve biraz altınımız var eve yetmiyor bazen aynı sizin gibi küçük bi ev alıp kiraya vermeyi düşünüyorum en azından buranın kirasını üzerine biraz koyup öderiz belki bi birikim yaparız die benim eşim faize asla girmez krediye falan asla yanaşmaz yani o yüzden ev almak çok zor geliyor bana evimiz yokken böyle pahalı bi aravaya binmek istemiyorum tek varımız araba çünkü Allah korusun kaza bela vermesin inşallah ama tedirginim ne yapsam bilmiyorum
Asgari ücretle değil adam 45 bin TL maaş alıyorda iyi kötü geçiniyor
Eminevim de eşimin anltatığı kadryla öncelikle kuraya giriyorsun kuraya girme bedeli o zaman 60 bin dediler onu verecen ve kurada ismin çıkana kadar 6 ayda süreblr iki yıl da süreblrmiş adın çıkana kadar sonra diyelim ki ismn çıktı istedgn bi yerden evi eminevim kendi adına alıyo daha sonra da sende kira öder gibi eminevine her ay ödeme yapıyorsun 5-6 yılın sonunda tabi verdgn kira bedeline göre by süre artadablr azaladablr bu şklde ödeme yapıyorsun sonra da ne zaman bitti vadesi doldu o zaman evi senin üstüne yapıyorlar eşim de güvenemedi o kadar bekleyemem diyip başvurmadı
Aynen öyle düz mantık düşünüyor sadece önünü arkasını pek düşünüp hareket etmiyor maalesef, sizde bence eşiniz sizi dinliyorsa o şklde yapın ev alıp kiraya verip ordan da en azından bir gelir elde edeblrsnz küçük evden de çıkıp yeni geniş bi eve geceblrsnz benm evim de çok küçük inan şu an annemlerde köydeyim kara kara düşünüyorum bikaç güne gidecem kızmı nerde uyutacam diye düşünüyorum bi yatak odasu var bide oturma odası iksii de küçück bebeğim bu zamana kadar yataj odasında anne yanı beşikte yatıyordu artık hayatta beşikte yatmaz durmaz mecbur oturma odasında yer yatağı yapıp oraya gececez bilmiyorum çok zor her darlığın ardndan bir ferahlık vardr diyorum inşallah Allah helalinden bol rızık nasip etsn bnm eşimde asla faize krediye girmez girmesini de istemem yoksa ev almak kolyaıdı ama harama girmek istemiyoruz çok şükür
Benim eşim dinler beni o yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum birşeyler yapmak lazım bu şekilde ne uzar ne kısalır çünkü gelen paranın yarısı kiraya gidiyor çünkü bilmiyorum Allah yardımcımız olsun harama girmeden yaşamaya çalışıyoruz yoksa şimdiye kadar istediğim gibi güzel bi ev alabilmiştik hatta bikere canıma tak etti faize gir desen kredi çekmeden imkansız alamayız demiştim o çok hassas bu konuda bi kaç gün bozuktu aramız
Toki felan dusunebilirsiniz
Aman diyim kızlar krediye buluşmayın ne eşinizin kazandığının bereketi oluyor ne evin bereketi huzurunuzu bozmayın azıcık asım ağrısız basım demisler büyük bı ev olacağına küçük olsun borçsuz olsun Rabb’im nasip eder belki onun üstüne kazanırsınız büyüğünü alırsınız