Bilgi verir misiniz lütfen

Hiç aşı yaptırmayan oldu mu? Yaptırmadıysanız her hangi bir sorun yaşadınız mı sormamın sebebi kızlar ilk oğlumda 1 yaş attırdıgımızda iki ayağı şişti ayaklarının üstünde bebekler izler belirlendi ama 1 yaş olmadan önceki aşılarda bir sıkıntı yaşamadık şükür ikinci oğlumda ise 4 aylık aşısı oldu bir ayağı komple şişti eşimde bir daha çocuklara aşı attırma gerekirse söyle ebeye attırmak istemiyoruz die saçmalama bende artırmadan olmaz diyorum eşim attırmama taraflı ben arttıralım istiyorum bu konuda bana yardımcı tecrübelerinizi alabilir miyim?

Benim arkadaşımın ikizleri var 2 yaşlarına girecek o yaptırmadı hiçbirini. Ama kızı var 6 yaşında ona yaptırdı pişman. Hani şey diyor o daha çok hastalıyor. Alakası var yok bilmiyorum. Mesela teyzemde yaptırmadı son iki çocuğuna teyzemin kızıda ikisinede yaptırmadı. Çok şükür şimdilik hiç birinde birşey yok. Ama bu demek değildir siz de yaptırmayın. Ben yaptırıyorum. Çünkü yaptırmayanların sayısı günümüzde artıp geliyor velhasıl ilerde hastalıkların tekrar gün yüzüne çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz ki çıkacak belki de başka varyant şeklinde. Yani ilerde pişman olmak istemiyorum. İnşaAllah olmayızda. Devir öyle hale geldiki neye inanacağımızı güveneceğimizi şaşırır olduk. Teknoloji ellerinde araştıralım desek istedikleri gibi yönlendiriyorlar. İlaç tedavi yine onların elinde. Gidip araştıralım desek maddi imkanlar sınırlı. Ben şifa niyetine yaptırıyorum, inşaAllah şifa olur.

1 Beğeni

Aşı yaptırmayın diyemem size hastalıklar çok var yaygın aşılar gerekli diye düşünüyorum sizin yaoacğınz şey aslında ayağı aşıdan sonra şişti demek yerine önce nedenini araştırın belki içinde ki bi ilaca alerjisi oldu ya da başka birşey den olmuştur aşı zamanına denk gelmştir önce doktora sorun gösterin bence

Bende öyle canım sağlıkları için ama bakıyorum şöyle aşı olmadan önce gayet iyi aşı olduktan sonra değişiyor durduk yere sağlıkları dan mı ediyoruz diyorum kendi kendime yaptırsam ayrı bi dert yaptırmasan ayrı

1 Beğeni

Valla benim de çok kafam karışıyor ama dediğim gibi ileride bizleri ne bekliyor bilemiyoruz. Tekrar önce ki senelerin bulaşıcı hastalıkları baş gösterirse o zmn bebek dozu da yetmez yeni yeni Aşılar üretme derdine girecekler. Sonra coronovirüsteki gibi içeriğinin ne olduğunu bilmediğimiz aşıları olacaklar sıkıntı yani.

Ben ilk çocuğuma 6. Aydan sonra hiç aşı yaptırmadım şimdi 6 yaşında elhamdülillah bir sıkıntı yaşamadım şimdi bebeğim var 3 buçuk aylık ona da yaptırmayı düşünmüyorum Rabbim evlatlarımızı muhafaza eylesin