Kizim 6 aylık bingildak kapandi kapancak kadar baya kuculmus merak ettim tecrübeliannelerin dusuncelerini bilgilerini
canim erken kapanması iyi degil diye biliyorum yanlis konusmus olmayayim D vitamini kullaniyormusunuz kullandiginiz surece gec kapanir normali 13 14 ayina kapamasi bir dr unuza sorun isterseniz
Kullaniyorum ama ben cok unutuyorum vermeyi 1 2 hafta vermedigim dahi oluyor hemsireye orda diyemedim asiri unutkanligim var ama vermeye caba gosteriyorum hatirladikca
Gozunun onune koy canim unutmazsin ben oyle yaptim unutuyorum diye 1 yasdan once kapanmamasi lazim diye biliyorum bende
Erken kapanmaması gerekiyor ama kapanırsa da baş çevresi büyümeye devam ederse bir sorun yok diye biliyorum
canim Allah korusun bingildak erken kapanirsa beyin gelisimini etkiliyor daraliyor kafa o yuzden D vitamini cok onemli gozunun onune koy sabahlari mutlaka ver o zama bingildak kapanmaz Allahin izni ile
Saglik ocağındaki hemşireler de azalt dedi ben hic bisey anlamadim ne yapsam dogru olur bilemedim simdi
D vit fazlalığı erken kapanma sebebi olabiliyor ama bizim verdiğimiz dozlar buna sebep olabilecek kadar çok değil zaten. 7-18.aylarda kapanması normal kabul ediliyor. Kafa çevresi büyüdüğü sürece daha erken kapanması da sorun olmuyor genelde
En önemlisi bıngildağın kapanması değil, baş çevresinin büyümeye devam etmesi. Bıngıldak kapanmasına rağmen baş çevresi istenilen ölçüde büyümeye devam ediyorsa problem görmüyor doktorlar. Bu yüzden mutlaka kontrolde doktorla konuşun. D vitamini değerlerine de bakarlar belki.
1 yasina kadar zaten D vitamini ve demir damlasi kullanilmasi gerekiyor sen yinede dr una sor erken kapanmamasi gerekiyor en erken 11 12 aylik kapanabilir
Benim oğlumunda 6 aylıkken kapanmasına az kalmıştı doktor kafa çevresi büyüdüğü sürece sorun değil bizim için önemli olan kafa çevresinin büyümeye devam etmesi dedi. 8 aylık oldu oğlu iki gün sonra tekrar ölçüme göturcem