Bir akıl verin lütfen

Kızlar bebegim 19 aylık. Tam 13 14aydır gözlerimle oynayarak uyuyor. Ama son 2 aydır cıgırından cıktı. İki eliyle yüzüme bastırıyor kaşlarımı yoluyor kirpiklerimi çekiyor. Her uyanışında dokunmak istiyor. Son 4 gündür vermiyorum ama 4 gündğr uyumuyor ne gece ne gündüz. Gündüz uykusunu tamamen bıraktı gece uykusu hep ayagımda. Uyku arkadaşı denemediğim şey kalmadı asla istemiyor. Saat kac olursa olsun uyandıgında dokunmasına izin vermezsem kalkıyo bi daha yatmıyo. Ben napıcam ne zamana kadar gidicek böyle ölücez artık uykusuzluktan . Elini çekiyorum yanağıma kulagıma götürüyorum hırcınlasıp ağlıyor. Tamamen bagımlı olmus bu cile hic bitmicek gibi hissediyorum .

1 Beğeni

En başta buna dur demeniz gerekrdi çünkü bebekler için alışkanlık rutinlerinden vazgecmek çok zorlayıcı oluyor siz inatla vermemeye devam edin biraz sabredin pes etmeyin bu duruma alışacaktr

İlk emerken yapıyordu kısa sürüyodu ve bu kadar şiddetli degildi emmeyi bırakınca onu da bırakır sandık ama emmeyi.bırakınca tam tersi cok arttırdı 4 gündür vermiyorum ama ne zamana kadar böyle gidicek bilmiyorum

Tamam geç değil ama dur demediyseniz de desteksiz uyutmayı deneyin çok uykusu geldiğinde yatağına koyun kendi yatağına sizde kendi yatağımıza yatın ninni de açın. Ben kızıma öyle yapıyorum ondan diyorum ama benimki emziğini ağzına veririm bir de emzik tutacağını veririm ucunda yine emzik var tabi ona bastırır uyur . Benim kızım 16 aylık oldu yeni o da gözlerime dikkat kesilip bir iki defa bu hareketi yaptı hayır kızım dedim bağırarak değil de sert ve yüksek ton onu biliyor artık yapacağı zaman öyle yapınca çekiyor elini deneyin isterseniz bir oyuncak bir şey öyle yapabilirsiniz

Ben uyku eğitimi veriyorum. Az da olsa başarılı oldum sayılır. Benim kızda çok oynuyordu. Elleri hep yuzımdeydı ve meme bağımlısı gobıydı.

BİR SÜRU SPRUM VAR diye post açtım orda nasıl uyku egtımı yazdım. İstersen dene.

Merhabalar oğlum da bir göğsümden emerken diğer göğüs ucuyla oynayarak uyurdu. İlk zamanlar uyuyor diye bir şey yapmamıştım ama büyüdükçe canımı acıtmaya başladı. Alışkanlık haline geldi 1 hafta kadar sabrettim oynatmadım unuttu. Sizde de 4 gün olmuş kesinlikle tekrar yapmasına müsaade etmeyin. Az biraz daha sabredin unutacaktır. Allah kolaylık versin.

Desteksiz uyutmayı gelisim uzmanı da önerdi cok denedim ama kızım o kadar hareketli ki sürekli ayağa kalkıp zıplıyor belli bi süre sonra ağlamaya baslıyor :cry:

İnşaAllah benimkide unutur artık cok teşekkür ederim :face_holding_back_tears:

Oğlumda öyleydi şuan 7yaşında o zamanlarımı dün gibi hatırlıyorum, sizi o kadar iyi anlıyorum ki… Ama elhamdülillah geçiyor her şey merak etmeyin, gönlünüze ferahlık versin Rabbim. Hayırlı geceler :cherry_blossom:

Böyle bir kitap okuma bir rutin oluşturmak da önemli kafası onu uyku vakti diye uyarması lazım artık da 19 aylık olmuş annesi 1 hafta sizi yorabilir ama ağlasa da siz ısrarcı olun biraz tatlı dille sakinleştirerek yeri gelince hafif yüksek ses bir de mesela benim kızım mehter marşı da dinler uyur arada hamilelikte çok dinledim çok da severim öyle özellikle dinlediğiniz bir şey de varsa açın :sweat_smile: tüm tuşlara basarak lekeli atlamaya çalıştığımız bir dönem aslında

Amiin inşaAllah cok sağ olun

İnan hepsini denedim deniyorum ama ne cektigimi bi Allah biliyo dğn gece 4den 8e kadar salladım uykusu var ama onu almadan uyumuyo 8de uyudu 10a kadar ayagımda tutmaya devam ettim cünkü her irkiliste eli hava da ve bulamadıgında gözünü direk acıyor. Rutini var aslında uyku öncesi yaptıklarımız sabit uyku saati de sabit ama gözle oynayamadıgı icin uykuya gecis yapmıyor. Bilmiyorum inşaAllah en kısa süre de alısır stresten kalbim ağrıyor :cry:

1 Beğeni

Çok iyi anlıyorum bizimde öyle zorlu dönemlerimiz oldu tabi Allah yardımcınız olsun :hibiscus::sparkling_heart::sparkling_heart: