Artık gerçekten çok yoruldum her gece mama yapmaktan normalini de fazlasını içiyor artık 7 aylık oğlum bir haftadır her gece 600 ml mama içiyor saatte bir uyanıyor Mesela bu gece tam 5 defa uyandı ve her içmeye 120 ml mama içti ve sabahları 6.00’da uyanıyor 9.00’da uyuyor o kadar çok mama içmesi normal mi günün içinde de gün içinde de 600ml üstü oluyor Tabii bunların hepsini tek de vermiyorum parça parça Mesela bir gecede 120 120 içe içe 600 oluyor
Su ver gece uyanınca boyle surekli verirsen alışır ve cok fazla bence yinede doktora danış istersen her uyandığında süt verme
Süt icin uyanmıyorum diş çıkarınca benimde ogluş oyleydi ve kucagima alıp uyutmaya çalışıyorum boyle sik acıkmaz
Merhaba bebeğiniz sık sık beslenmeye alışmış gibi gün içerisindeki beslenmesi daha çok yapıp gece alışkanlığını kesebilirsiniz örneğin gündüz iki saatte 120 içiyorsa 3 saatte 150,180 cc deneyebilirsiniz her uyandığında da mama teklif etmeyin su verebilirsiniz yavaş yavaş azaltmayı deneyin bazı bebekler gece beslenmesini isteyebiliyor sizin aylarınızda iki kere beslemek yeterli olur diye düşünüyorum bir hafta kadar zor olabilir ama alışır her uyandığında mama teklif etmeyin tekrar uyutmaya çalışın su verin bir saat değil de iki saatde bir verin gündüz yeterli beslenen bebekde gece çok fazla ihtiyaç duymuyor ona da önem gösterin tavsiyelerim bunlar umarım en kısa zamanda çözüme ulaşmış olursun
Ya uyutmaya çalışıyorum uyumuyor mamayı verene kadar ağlıyor
Denedim su oldunu anlıyo galiba içmiyor ağlıyor
@Halimee neden benim postlarıma cvp vermiyorsunuz diğer arkadaşlarda aynı şekilde
Yeni doğan biberon emziklerinden alıp tek delikli olandan ondan içirebilirsiniz. O zaman zor çekeeceğinden yorulup sık uyanıp istemeyecektir. Birde 120 ml yapmak yerine 60 ml yapabilirsiniz. Ne kadar verirseniz o kadar içer çünkü
Böyle devam ederse sik sik uyanmaya devam eder 1 hafta dene bak ilk kalktığında sut ver sonra kalktığında su ver 30 cc 40 cc boyle alışırsa güzel olur yoksa hep uyanir aciktigi icin degil
Bi de ek gidaya geçtin mi
Benimde oglus oyle yapiyordu saat başı sonra alıştırdım su simdi kalkmıyor 9 ay böyle yaptı sonra doktorum su ver dedi ve oyle yaptim kalkmadı sadece 1 kez kalkmaya başladı sende çok yorulursun oyle sabaha enerjin kalmaz hep uykulu olursun sende önemlisin bebisin büyüme surecinde
Doymuyor ağlamaya devam ediyor 150 yapsam 150yi içer
Ek gıda ne versem kusuyor yemiyo kaşıgı gördü dk Kiitliyor ağzını
Kabızlık sorunu yoksa biraz mamasına un kavurması katabilirsin ben öyle yapıyordum hem doyurucu hemde tok tuttuğu için çabuk kalkmıyor eğer süt ürünleri ne alerjisi yoksa tereyağinda kavurabilirsin unu içine birazda zeytinyağında koyabilirsin organik tam buğday unu kullanabilirsin robotton iyice çekip biberonuna doldur kaç aylık bilmiyorum ama bebegin
Bu mama alımı hele ki gece için çok fazla şimdi biz ne desek de boş olabilir bence bir çocuk doktoruna görünün o doğru yönlendirmeyi yapar
Bencekusma ve iştahsızlık varsa yemiyorsa git doktora daha iyi olur hem kafanda rahat olur bi an önce düzelir canım
Olabilir bence de gitsem iyi olur
Uygulamaya şu ara sık giremiyorum maalesef. Bebeğim rahatsız biraz.
Senin konunada gelecek olursak bence normal değil. Gece beslenmesi evet olur ama bu çok fazla ve kilo alımıda normalin üzerine çıkacağı için bebek diyeti uygulatabilirler. Ya kısa sürede doktora gitmende fayda var yada mamayı azalta azalta ilerle. Diğer arkadaşların dedikleride faydalı olabilir belki.
120ml mı veriyorsun 100 ml ver yavas yavas dusur. 100,90,80,70ml
Gece sık uyanmasının sebebi aç olduğu için değildir bence. Benim bebeğim de çok sık uyanırdı ama yanıma gelip emerek uyumak istiyordu ama aç değildi kokluyordu dokunuyordu. İlk uyandığında 150 verip daha sonra uyanınca su verip göğsünüzün kokusunu alacak dokunacak şekilde kucağınıza yatırın saçlarını okşayın kısık sesle seni çok seviyorum ben hep yanındayım sen şimdi uyu falan deyin sevdiği ninni varsa söyleyin. Belki de temas istiyor olabilir. Dişi çıkacağı zaman bebekler huzursuz olur sık uyanır dişi çıkıyor onu kontrol edebilirsiniz.
Ya da ilk uyanmada mamayı verip ikinci uyanmada miktarı azaltıp biraz mama içtikten sonra mama biberonunu çekip su biberonunu verebilirsiniz bazı bebekler anlamaz uykulu olur. Anlamıyorsa biraz kandırmayı deneyin kanarsa tabi ![]()
Mama vermeyip su teklif edince ağlar mutlaka ama birkaç gün ısrarla deneyin belki alışır ![]()
Belki de bizim bilemediğimiz bir durum olabilir bir uzman görüşü almak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ![]()
Kolay gelsin sağlıkla büyüsün inşallah ![]()