Bir göğsü küçük diğeri büyük süt gelen varmı

Brii mastüt olmuştu kesildi sütüm tek göğsümğ emiyor diğeri şiş . Diperi ise küçükük kaldı yaşayan var mı

Canım, mastit nedeniyle bir göğsünün süt üretiminin azalması veya tamamen durması ne yazık ki yaşanabiliyor. Bebek tek göğsünden emiyorsa, diğer göğüs otomatik olarak daha az uyarı aldığı için küçülebilir. Ama yine de toparlama ihtimali var. Eğer doktorun bir engel görmüyorsa o tarafı düzenli pompa ile ya da elle sağarak biraz uyarabilirsin. Az da olsa gelen sütün akması, o göğsün süt üretimini destekler.

Bunun dışında bir emzirme danışmanı veya ebeyle görüşerek yönlendirme de alabilirsin. Sancın varsa, akıntı, kızarıklık gibi enfeksiyon bulguları görüyorsan mutlaka doktoruna danışmayı ihmal etme. Unutma ki tek göğüsle de bebek emziren pek çok anne var. Yine de diğer göğsün işlevini tamamen yitirmemesi için ufak ufak denemeler yapmak faydalı olur. Sana geçmiş olsun, sabır ve bol moral diliyorum!

1 Beğeni

Sol gogsum mastit olmusdu serum ve ilac verdikleri icin 2 gun sag at dedi doktor hic aklima gelmemisdi suan sol gogsume sut dolmuyo 1 dk anca emiyo sagda daha fazla duruyo gun gecdikce tamamen tek gogse dusecek gibi insallah oyle olmaz. Dogumdan oncedede sol gogsum sagdan daha kucukde halasa ayni

Sagim yap baska tirlu acikmiyor canim yada emzir sicak soguk kompleks yap acilir insallah sagim yap ard arda ucuna krem sur goysunki yaralanmasin

Bu sorun bi tek bende var sanıyordum ya, benim sol göğsüm de aynı, mastit yok ama az akıyor doğumdan beri, tek göğüse kaldım ve ben en az 6 ay emzirmem gerekiyor, biberon alamıyor oğlum, kızımda da sol göğsümde süt çok azdı nedenini anlayamadım

Benimde ayni sagda az solda cok demekki oyle oluyor sol dolulu dolu sag az sokda masttit oldu benim sagik yaptim soguk sicak kompleks acti hafifti benim ama bebbek az emdigi icin oluyor tam bosaltmadigi icin genelde gece uykusunda oluyor gunduzdeki rutini bozmayin iki saate bir emiyorsa gecede oyle yapin aksi taktirde meme bosalamadigi icin orada sut birikiyor boyle oluyor benim oyle oldu iki kez simdi dikkat ediyorum.bizde 6. Aya girdik cok sukur simdi farkli birseyle mucadele ediyoz ek gidaya basladik kakasiyla basimiz dertte ishal degil kabiz degil sık yaoiyor her beslenme sonrasi bugun gotirdum gelisimi vs iyi kaka tahlili istedi bugun izlem yapayim olmadi yarin goturecegim

Benim ilk cocugumda gogsumun biri kuculdu ve sut azdi aradan 10 yil gecdi duzelmedi goruntu olarak doguk yaptim tekrar yine ayni

Neden oluyor acaba, sebebini anlayamadım, kızımda çok istedim en az 1 yaşına kadar emzirmeyi stresten 4.ayda sütüm kesildi, biberonla devam ettim yinede ama oğlumda beklemiyordum daha tecrübeliyim fakat yine sol az anlamadım

Aynı dertten muzderiptim Solgar diye bir gıda takviyesi var solgar soya lecithin tıkalı goğsümü açtı birde B12 takviyesi var oda sütümün artmasını sağladı bebeğe Bir zararı olmuyo çoğu doktorlar da oneriyomuş bir araştır istersen

Ay cok tesekkur ederim bi bakiyim . Mastitim gecdi cok sukur 1 aydan fazla oluyo geceli ama sutum kesildi kesilecek