Bir kaç soru🫠

Kızlar merhaba. Tecrübeli annelere birkaç sorum olacaktı. Daha 6 günlük anneyim ilk bebeğim çok tecrübesizim. 6 gün önce sezeryanla doğum yaptım. Şükür sütüm iyi emziriyorum ama göğüs ucum aşırı yara olduğu için göğüs ucu kullanıyorumm. Şimdi de bebeğim alıştı kendi ucunu tutmuyor. Ne yapmalıyım. Veya zamanla bırakır mı?

Birde 6 günlük bebek doğduğundan beri de kakasını yapıyor sulu şekilde ishal gibi. Normal midir acaba? Ve pişik oldu bebeğimm. Acaba şuanki dönemde normal mi yoksa kullandığım bez veya ıslak mendil iyi gelmemiş olabilir mi?

Gaz sorunumuz da yoktur çok şükür alttan kendisi çıkarabiliyor şuanlık üstten de çıkarmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.

Bide göğüsüme sağım yapmıyorumm oldukça ikisini de emzirmeye çalışıyorum. Ama bazen tek memeyi emince memede uyuyor hep diğeri kalıyor. Sağım yapcam ama pompa yoktu yeni sipariş verdim gelecek bu süre içinde sıkıntı yaşar mıyım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tecrübeli anneler yardımcı olursa çok sevinirim

1 Beğeni

Gögus ucun icin lansinoh kullan ayni gece gecirdi benim gogus ucu yaramı
Kakası normal hardal sarısı hafif puturlu parcalarla beraber sulu gelir
Ilk 2 gün benim bebegim de pisik oldu bezden dediler bez stogu yaptigim icin bez degistirmedim molfix kullaniyoruz krem olarakta bepanthol kullanıyordum kremi degistirdim 2. Gunun aksamı sudocrem kullandik ertesi gune geçmişti islak mendilde molfix izotonik sulu ve sleepy yeni doğan kullaniyorum
Gaz sorunu 10 15. Gunden sonra artiyor insallah sizin artmaz bizim baya gaz sorunumuz var damla kullanıyoruz
Sağım konusunda bebegin midesi küçük tek meme yetiyordur uyuya kaliyorsa doyuyordur zaten benim bebegim 32 gunluk hep tek meme verdim mesela simdi sağı veriyorsam bi sonraki emzirmede solu veriyorum hoc sorun yasamadim

Benim bebeğim 1 aylık
Pişik hiç olmadı bebeğim ıslak mendil kullanmamalısın o yapıyor olabilir.
Kaynamış soğumuş su ile pamuğu ıslat(bebek pamukları var) onlarla sil ve sık sık altını değiştir ben pişik önleyici İncs markalı krem kullanıyorum iyi geldi ondan sürüyorum her değişimde . Silikon meme ucu ben de kullandım ememiyordu diye sonradan kendi göğsüme alıştı başta silikon ucu takıyordum meme ucu iyice çıktıktan sonra sililonu çıkartıyordum bu sayede alıştı. Şuan göğüs uçlarım hala ara sıra acıyor, öyle oldukça silikon ucu bszen kullanıyorum ama kendi göğüsüme alışmış olmalı ki o silikonu sevmiyor istemiyor
Bizimde gaz sorunumuz vsr gaz damlası kullanıyoruz. Sulu kaka yapması normal yani biraz vıcık ve sarı renk
Tabi ki siz yine de her şeyi doktorunuza sorun :innocent:

Göğüs ucuna lansinoh kullandım ama daha çok kendi sütümü sürdüm şimdi daha iyi toparladı sayılır. Kakası da evet ilk günler koyu renkliydi şu iki gündür sarıya dönmüş.
Bez olarak bende molfix kullanıyorum krem de bepantol ıslak mendil de uni baby kullanıyorum acaba bunlardan biri iyi gelmedi mi.diye düşünüyorum. Pamukla temizlemeye geçecem.
Yaa umarım gaz sorunu yaşamayız çok korkuyorum ondan ya beceremez çıkaramazsam diye şuan kendi yapıyor şükür.
Meme konusunda da dediğiniz gibi yapıyorum mesela sağda uyuduysa diğerinde soldan başlıyorum. Ama bebeğim emmeye istekliyse 10 15 dkka birini sonra diğerini emzirmeye çalışıyorum. Yinede göğüslerim taş gibi sızlıyor

Kendi göğsünüze nasıl alıştırdınız. Bende şuan kendi ucunu vermeye çalışıyorum ama zaten ucu yok olanı da almıyor. Göğüs ucuyla emince çıkıyor o arada diyom vereyim tutmuyor kendi göğsümü.
Pamuk kullanacağım bende evet

Şuan gaz sorunu yaşamıyoruz umarım yaşamayız da. Tabiki doktora da danışacağım fakat henüz doktora gitme vaktimiz olmadı yarın topuk kanımız var gidince danışacağım inşallah

1 Beğeni

Bepanthol den kaynakli olabilir her bebege gelmiyor ben sudocremden cok memnunum Bepanthol de koltuk altina boynuna vs sürüyorum bazen oralarda kizariyor sicaktan
Islak mendilde de ben sorun yasamadim pamuk kullanacaksan nemli birakma bebegi mantar olma durumu oluyor

Şırınga ile mama damlatarak alıştırdım
Başta mama damlatınca mamanın tadını alıp emmeye çalışıyodu tabi yine de çıkarıp çıkarıp durdu mızırdandı ama biraz biraz emdi hep ,emmeyi bırakınca mama damlatarak tekrar almasını sağladım böyle böyle alıştı biraz uğraşla oldu
Şimdi ise işte silikon ucu istemiyor artık

Mama vermiyorum ya. Mecbur kalmadığım sürece de vermiycem inşallah. Bakalım ben zamanla nasıl alıştırcam. Henüz çok yeniyiz :melting_face:

1 Beğeni

Başka bi krem daha alıp deneyim o zaman ya belki o iyi gelir. Teşekkür ederim

Belki kendi sütünüzle aynı yöntem etkili olur emmeye teşvik eder

@Aynur Aramıza hoş geldin canım :white_heart::ribbon:

Her emzirme sonrasi kendi sutunden sıkıp uçlarına vur, aksatmadan yaparsan her emzirme sonrası, etki gösteriyor,ben böyle yaptım iyileşti krem falan surmedim.
Meme ucun kopmuştu biraz sanki kenardan kanayıp yara bile olmuştu

Evet öyle yapıyorum faydasını görmeye başladım ama uç kullandığım için şimdi kendi ucunu tutmuyor

Aynurcum gözün aydın olsun canım. Mucize annedeki Aynur musun acaba merak ettim instada takuplesmistik örgü sayfan vardı. Nerede doğum yaptın canım hangi doktor merak ettim neden sezeryan oldu. Benim bebeğim de 3 aylık oldu. Ben de Molfix kullandım hep henüz hiç pişik olmadı. Hiç pişik kremi de almadım hala. Islak mendil kullanmadım pamukla sildim hep. Bir de sulu kaka daha çok pişik yapabilir. Goguslerinde sütun var demekki maşallah bebek bosaltamiyirsa sağım yap dediğin gibi.

1 Beğeni

Öncelikle çok teşekkür ederim :slight_smile: evet benim takipleşmiştik​:blush: oltuda doğum yaptım maalesef hiç bişey istediğim gibi ilerlemedi evdeki hesap çarşıya uymuyormuş. Sancılarımı bekleyip erzuruma gitme varken oltuda yatışım yapıldı 1 gece kaldım ertesi gün suni.sancıyla doğum başlayacaktı ama suni sancı verince aniden bebeğin kalp atışları düştü dayanamaz dedi acil sezeryana aldılar.
Bez olarak molfixe devam edeceğim de kremi değişeceğim bakalım işe yarar mı. Pamuğum da varda nasıl kullancam diye henüz ona başlamadım. Sulu kaka yapıyor evet hardal sarısı ama sulu şekilde. Göğüslerimde sütüm var sanırım :smiley:yani emiyor bol bol ama boşaltıp boşaltamadığını anlayamıyorum. Henüz sağım yapmadım :smiling_face:

Canım meme ucu nu daha bıraköaz 6 hünlük onu en az 1 ay kullanır. Pişik için ıslak mendil yapar. Temizleme pamukları var . Onu ıslat sık ondan kullan. 6 günlük bebek için pişik çok erken olmaması gerek. Kakası sarı vıcık olmalı. Meme süt içinse sütün tamamen boşalması lazım. Eğer bebek boşaktmazsa meme nekadar içiyorsa okadar üretir. İlk günler sütğn çok dolar çünkü meme bebeğin nekadar iççeğini bilemez. Çok pompalar sütğ. Bebekten kalanı sağman lazım.

Canim emzirirken yavas yavas kullanmayı bırakarak unutturabilirsin. Gögüs ucu kremleri var onları kullanabilirsin.
Sıvi tuketimine dikkat et. Katı gidalara daha cok yuklen bide o sekilde gözlemle. Eger devam ederse doktora danışmalısın.
Bezi degistirebilirsin. Baska bir bez markası alip onu dene bide. Islak mendil olarak da sabit olarak kullan. Surekli degistirince pisik yapabiliyor bebeklerde. Bir de altini degistirdikten sonra bitaz hava almasi icin acik tut. Surekli kapali oldugu icin oda pisik yapiyor.
Gaz icinde hastanede doktor asagidan yukarı dogru sıvazlar gibi yavaş yavaş vurafak çıkartıyordu. Oyle hemen çıkartıyorlar. Bide karnini dizinin üstüne bastıracak sekilde koyup o sekilde de deneyebilirsin. Gaz damlası kullanabilirsin. Nurse diye bi damla var o cok ise yorıyor. Hemen gazını cikartabiliyorlar.
Ilk emzirdigin memeyi 2. Kez emzirme sirayla yapabilirsin. Bende hic sagım yapmadim. Birini emzirince 2. Cide digerini emziriyordum. O sekilde yapabilirsin.

Emzirmeden yarim bir saat once felan sudocrem sur
Yarim saat oncede buzlukta dondurdugun
Lohusa pedi koy
Emzirirken de sicak kompres uygula
Sudun akiskan olsun
Daha yeni atiyo ilk diskisini anne karninda
Biriktirdigi.

Göğüs ucunu pompa veya tirle yardımıyla çıkar sonra emzir. Göğüslerin çok dolu oluyorsa mutlaka sağ ilerde lazım olabilir o sütler. Molfix bizede gelmedi sleepy aldık pişik yapmadı ama taşma yapıyor buda. Ben doğduğundan beri pamukla temizliyorum altını. Eczanede krem yaptırıyorum o çok iyi geliyor pişiğe ne kadar krem denediysem hiç biri fayda etmemişti bize.

Hayırlısı olsun canım sonuç olarak sağlıklı olsun da hem beben hem sen o acılar unutuluyor. Ben de ailem oltuda olduğu için oltuda doğum yapmami istiyorlardi. Ben de bayram tatilinde işte Erzurum’da şehir Hastanesi’ne her zaman ki gibi kontrole gittim. Hiç sancım falan yoktu. Gittim beni hemen yatış yaptılar doğum başlamış dediler. 4 cm açılmış. Ben inanamadim hiç sancım biseyim yok nasıl doguracam dedim. Suni sancı vericez dediler. Acemiligime geldi işte keşke kabul etmeyip eve gelip kendi sancimj bekleseydim. Öğlen birde gittim gece 11 e kadar beni dogurtmaya zorladılar. Bebek te omzunun üstüne geldi sıkıştı kaldı . İşkence gibiydi resmen normal doğum yaptırmak için parçaladılar alt tarafımı. Kan kaybettim çok kan verdiler çok dikiş attilar alttan. Ölümden döndüm resmen. Hep şehir hastanesi iyi dediler alakası yok beni mahvettiler. Üç ay oldu hala ağrı cekiyorm . Küçük abdestimi kaciriyorm. Travmalar da cabası. Ailem de kızıyor oltuya gelseydin sezeryan olsaydın oltudaki doktor çok iyi diye. Sezeryan yapın diye yalvardım yapmadılar. Kafası görünüyor geldi artık yapMayiz dediler. Kafası görünür halde saatlerce beni ikindirdilar çıkmadı. En son erkeklerden yardım istediler yukardan dirsekleriyle bastılar alttan kestiler ellerini soktu çekti çıkardılar. Yani Erzurum’a gidemedim diye üzülme. Senin için hayırlısı olmuş bence. Ben de oltuya gidemedim diye uzuluyorm çünkü. O kadar acı cektirdiler ki bana. Allah kimseye vermesin