Bizim lifimiz cok tatlis yumusacik
Ooohhh oh.
Eymen bey yaşıyor hayatı![]()
Aynen abileride oyle diyo
Aynen öyle normalde böyle başlıklara yazmıyorum çünkü kıyaslama yapmış gibi oluyor ama bazı kişilerinde yazımından anlıyorsun ne için yazdığını sevindim o yüzden ![]()
17ay 14gunluk kese yapmiyorum yumuşak sünger var onunla yıkıyorum
15 20 arası kelimesi var
Benimkinde hiç ama hiç iştah yok 9150 Gr 76cm neredeyse sadece anne sütü aliyo çok nadir bir iki lokma yer yaşıtlarının yanında minicik duruyo sanki![]()
Takviye olarak belki işe yarar diye dvit kullaniyorm bide kan ilacı yazmıştı doktr hasta diye içerememistim ona baslayacam
İçecek olarak hasta olmadan önce ayran kefir süt çok nadir bı kaç yudum sade maden suyu kendi sıktığım meyve suyu veriyorum tabiki iştah yok en fazla çeyrek çay bardağı içer oda canı isterse
Benimkinde tüy yoktu hafif alnında vardı döküldü onlarda
Valla şimdilik yatak odasını geç yatakları bile ayirmadik benimle yatiyo
eşim vardiyalı calisiyo 2 hafta gece 1 hafta gündüz olarak o yüzden neredeyse hergun beraber yatıyorum bebemle odasını 3 yaşına kadar ayırmam galiba
Geceleri hasta değilse 2 3 kere kalkıp 5 dk emip geri uyuyor zaten yanımda olduğu için yatarak emziriyorum hiç uyanmiyo gibi ama hastaysa ki 10gundur hastayız her oksurmede kalkiyo oda 7 8 i bile bulabiliyor
Uyku egitmi hiç vermedim vermeyi de düşünmüyorum şuan zaten beni emdiği için uyanıyor ihtiyaç anlamında 2 yaşında sütten kesince onada kalkmayacak zaten ![]()
NOT = ne yapmak lazım iştahının açılması için 10 gunde 300gr verdi ben onu almasi icn tam 4 ay bekledim 10 gunde verdi ![]()
ne versem reddediyor bı akraba iştah şurubu falan yazdır dedi ama ise yarar mı ki kullanan varmı hiç
Kelime sayısı her bebekte farklı olabilir iki kelimeli cümleler kurmaya başlayabilir. Hayvan sesi, araba sesi, süpürge sesi gibi sesler çıkarabilir yani taklit yapabilir. Sayı sayabilir. Anlamlı olarak söylediģi kelime sayısı 20 den fazla olması dil gelişiminin güzel olduğunu gösterir. Daha fazla söylerse tabi ki daha güzel olur ben genel olarak fikrimi söylüyorum bu konuda. Çevremdeki bebeklere bakarak yorum yaptım çünkü 2 yaşında olup çok az kelimesi olanları falan görüyorum. (Asilin daha fazlaydı zaten dil gelişimi konusunda iyidir maşallah
) ![]()
Cırt cırtlı kitapları, fenerli kitap, hareketli kitaplar ilgisini çekebilir.
Su ve kum oyunlarını sevebilir.
Renk ve şekil eşleştirme, bul-tak, pop-it, aktarma seti, 2-3 parçalı puzzle, tak-çak gibi oyunlar oynanabilir ki bu bebeğin isteğine, gelişimine, zevkine bağlı değişir ![]()
Ben sünger kullanıyordum sonra sakallı iplerden lif ördüm şimdi onu kullanıyoruz yumuşak ve güzel köpürüyor ![]()
Takviyeleri doktor daha iyi bilir d vitamini, demir vitamini, çinko gibi vitaminleri doktor test yaparak veriyor. Ama balık yağı kullanabilirsin beyin gelişimi için ![]()
Tüyler hakkında bilgim yok. Belki genetik olabilir değilse doktordan tavsiye alabilirsin. Karınca yumurtası yağı falan kullanan var ama bebek ićin ne kadar sağlıklı şüpheli.
Ayy soruları unuttum tuvalet eğitimi ve oda ayırma vardı sanki bir de ![]()
Tuvalet için hazır olduğunu hissedince yakala ve vazgeçme ama sanki birce için biraz erken gibi. 2 yaş ve sonrasında daha kolay olabilir. Biz 23 aylıkken öğrettik. Kendisi istedi. Onun için kitap alabilirsin ![]()
Odasını ayırmak da duruma göre değişir sık uyanan veya başka bir sorunu olan bebekse acele etmeye gerek yok. Biz 2 yaştan sonra ayırdık. Uzmanların dediğinden çok bebeğimin durumuna göre hareket ediyorum ben ![]()
Aklımda kalan soruları cevapladım. Birkaç da oyuncak linki ekleyim ![]()
Asilin yine tırmanma perileri geldi de yazamadım ![]()
Aklıma gelenleri ekleyim ama biz o zamanları geçtiğimiz için çoğunu unuttum malum bu bebişler bize hafızamızı nasıl yitireceģimizi öğrettiler ![]()
Aklıma gelen olursa yazarım ![]()
Çocuğusu var bende olmayanları da değerlendirecem tşk ederim esoş![]()
Bir de içecek sormuşsun @514habis_r kefir ve ayran verebilirsin sade soda verebilirsin taze sıkılmış meyve suyu verebilirsin doğal pekmez bulabilirsen biraz sulandırarak verebilirsin severse kahvaltı da güzel olur. Aklıma gelenler bunlar. O dönemde olmadığım için ne zaman yaptığımızı falan hep unuttum ![]()
Ay aksam okuycm sımdı kayananmgıldeyım
İster istemez kıyaslama olur. Ama farklı gorusler de kesinlikle olur. Oncellıkle her bebek farklıdır.
Ama farklıdır deyip ilgilenmezsen bebeğinle bu bir farklılık değildir. Belki de bebeğinin üstün zekası var. İlgili olmayınca bilemezsin.
Ben burda bu konuları yazarken acaba diğer anneler nasıl yapıyor. Benim bilmediğim bir konu var mı ?yada benim doğru bilip onların yanlış yaptığında bir konu var mı ?Deneme yanılma yoluyla oğreneceğiz. Zaten bizler çok şanslıyız ki boyle bir uygulamada birbirimize destek oluyoruz. Gerçek hayata bu kadar anneyi yan yana bulamayız![]()
Ay yemeyen cocuk çok zor oluyor. Benim kızda bazen yemiyor. Annelik ya aç kaldı dıye ben darlanıyorum. İçim rahat etmiyor .
Sana bir onerim var. Bence uyku egtımı vermelisin gor bak bebeğine de sana da çok iyi gelecek. İlk zamanlar zor ama değecek. Hem şöyle düşün kucuk yasta kendi sorumluluğunu da bilecek. Hem de sana da yazık nasıl dayanıyorsun. Benım kız da 5 kere fln kalkıyordu. O gun ruh gıbı gezıyordum. Bebegın seni emzik niyetine kullanıyor olabilir.
Ellerine sağlık canım. Bende odasını 2 yaşta ayırmak istiyordum vaz geçtim odasında tehlikeli seyler var. Bebek odası almadım . O yuzden 2,5 yada 3 yasa yakın bir zamanda alırım. Tuvalet eğitimini temmuz da deniycem bakalım o potansiyel varsa bırakır yoksa seneye yaza denıycem. Kış ayında denemek istemiyorum.
Oyuncakların bır kaçını bizde aldık. Hatta babası etkinlik yaptı ama yuzune bile bakmıyor. Magly almayı dusunuyırum. .
Süt,kefır ,ayran ,bazen hazır meyve suyu genelde meyve yer ,Soda hiç vermedim ne kadar vermem gerekiyor acaba. . İçine seker etıp asıtını mı yok etsem. Kendim içerken oyle yapıyorum![]()
Karınca yumurtası yağını bebekken bende koltuk altına sürdüm ![]()
![]()
Soda içinde bulunan minerallerden dolayı kemik gelişimine katkı sağlıyormuş bende sonradan öğrendim. Biz içerken Asil de istiyordu biraz araştırdım o şekilde öğrendim. Sade soda daha iyi meyveli olan da aroma arttırıcılar ve şeker var o yüzden bebekler için iyi olmaz. Şeker eklemeden ver tadına baksın isterse birkaç yudum alsın.
Hatta bazı anneler suyuna biraz ekliyormuş. Ben suluğuna hiç koymadım. Kendisi de çok içemiyor zaten iki üç defa alıp bırakıyor tahminim bir fincanı geçmiyor içtiği.
Bu arada gönderdiğin pop-it biraz zor daha kolay olan klasik pop-it alabilirsin. Odaklanmayı arttırır, parmak kaslarını geliştirir. Pop-itli kitap da var o da güzel ona bakabilirsin. Diger oyuncak ve kitaplar ayına uygun.
Merak ettiklerine yeterli cevap verebildiysem ne mutlu bana ![]()
Hım o zaman bende deneyim. Çok bilgi oldu valla. Ben bilmiyordum sodayı. Dediğin oyuncağı biz sağ sola giderken çocuklardan buluyoruz. Gıtıgımız evlerde genelde o oyuncaklardan oluyor![]()
![]()
![]()
Cok tsk ederim ek bilgiler için![]()
Çok sevse bile az miktarda verin ama birkaç yudum ![]()
Merhaba. Alerji için neler yapıyorsunuz . Ona dokunan huzursuz oluyor dediğiniz neler yapıyor mesela . Toza vs mi ? Bize de şurup verildi de
Merhaba bizim testimizde minimum düzeyde çıktı herşeye alerjisi gluten süt ürünleri hayvan ürünleri tabi çeşidi bazen değişiyor bı bakıyorsun dokunan şey dokunmuyor dokunmayan şey dokunmaya başlıyor önceden tavuk dokunmazdi şimdi dokunuyor büyük baş kıyma dokunuyor pirinç muz patates testin içinde vardi hepsine alerjisi çıktı 2 yaşına kadar bekleyelim dedi tekrar test yapmak için çünkü biz aşırı kabızlık yaşıyoruz onun için ilaç kullanıyor 5 aydır toz karisim ama yeri geliyor o bile rahatlamiyor toz ve akar için de işte kışın burnu tıkanıyordu malum ev havasiz kalıyor Felan ya zespira kullanıyorduk onu şimdi kesti artık bahara geldik diye ama olurda tıkanırsa huzursuz olursa gene içebilir dedi 2 aydir vermiyorum bizimki idrar yaparken zorlanıyor asit yakıyor feryat figan pişik oluyor kızarıyor özel bölgesi… sizde durumlar nasıl neye var alerjisi 19 aylık olacağız bu arada