) 1,5 yaş kaç kelime konuşuyor (kelime sayısı ne kadar olmalı)
) 1,5 yaşadan sonra hangi takviyeli kullandınız.
1,5 yaş için en çok önerdiğiniz eğtiçi oyuncaklar .
) 1,5 yaş hangi içecekler verilir.
) banyoda kese yapıyor musunuz bebegınızı (şuanlık kese yapmıyorum ama elimle kirlerini cıkartıyorum )
bebgınızdeki tüylerim dökuldu mü ?(kızının anlındakı hatta kulağındaki tüyler hala duruyor bu normal mı?)
yatak odalarını kaç aylıkta ayırdınız. (Ben 2,5 yaşına kadar yanımda kalmasını istiyorum)
Uyku eğitimi verdiniz mi ? (Ben 6 aylıkken vermiştim. Desteksiz uyuyordu . Diş cıkınca nevrimiz döndü….. Şimdi tekrardan uyku eğitimine başladım. İlk baş cok zor ama alısırsa cok guzel olacak. Şimdilik iyi gidiyor. )
Bizde 19 aylık olacağız canım kendimden yola çıkarak gideyim
10-50 kelime sayiisi diyorlar illa anlamlı olmasına gerek yok deniliyor..
Biz d vitamini ve balık yağı içiyoruz
Biz tak çıkar yapbozları seviyoruz küplerle kule işini seviyor kitapları çok sevmiyoruz ama resimlerden ilerliyoruz konuşma kartlarını seviyor çoğu dışarda parktayiz artık oyuncaklarla çok işi yok gibi
İçecek ayran veriyorum bazen biz soda içerken tadına bakıyor bide karadut özü yapıyorum şimdilik
Kese parkta kumlara Felan çok bulandiysa hafiften yapıyorum onun dışında elimle bende
Bizimki erkek tüy sorunu yaşamadık canım aslında şimdiye dökülmesi lazımdı çok belirgin mi kalın mı öyle ise hormonal olabilir ince ise zamanla azalacaktır
Bende 2. Yaşında düşünüyorum tabi odasını alabilirsem bizimki Park beşikte kendini uyandırıyor yatak alcam eğer imkanın varsa ayır bence geç bi süreç
Uyku eğitimi bende denedim ama tutmadı bizde ya benimki alerjik bebek oldugu için uyku düzeni nanay inşallah işe yarar neler yapıyorsun merak ettim nasıl destekliyorsun bizimki saklanarak uyuyor
Gece bazen saat başı bazen 2 saatte bazen 4 saatte bazen tek sefer uyanıyor bizimki tamamen alerjiyle ilgili o gün ona dokunan birşey varsa huzursuz oluyor..
İnşallah yardımcı olmuşumdur kendimde böyle durumlar canım
50-100 arası kelimesi var bazen ikili veya üçlü kısa cümleler kuruyor 10a kadar bir ben bir o sayabiliyor. Ben şuan için d vitamini dışında başka bişey kullanmıyorum. Doğduğu zamandan beri düzenli kitap okuyorum resimlerine bakıyoruz puzzle bul-tak oyuncakları da genelde kepçe buldozer kamyon vs seviyor. Ben ayran süt meyve suyu vs veriyorum benim ictiklerimden de tatmak isterse veriyorum açıkçası canı çeker diye. Doğduğundan beri yavaş bir şekilde kese yapiyordum hâlâ da yapıyorum her banyoda olmamak üzere. Evet tüyleri döküldü bıyıkları duruyor sadece oğlumun . 10 gün sonra 20 aylık olacak şuan için çok erken olduğunu düşünüyorum 3 yaşa kadar ayırmam büyük ihtimalle. Uyku egitimi vermedim çok şükür uyku konusunda hiç zorluk yasamadk babasına çekmiş aşırı uyuyor . Eğer bir yeri ağrımıyorsa 1 veya 2 kez kalkıyor o da emip uyuyor direkt.
Canım benim kızımın ince tüyü var ama çok fazla sırtında bacaklarında , kollarında o kadar yok. Yüzündede çok minik minik var. Dok. Soracağım .
Karadut özü bende de var da zarar eder diye vermedim. Daha çok kefir içiyor.
Uyku eğitimi hakkında hiç bir bilgim olmadan 6 aylıkken vermiştim .Mama verip yatağına atıyordum . Kendi kendine uyuyordu.
Şimdi büyüdü. 18 aylık olacak. Son zamanlarda beni çok hırpalıyordu. Gece 4,5kere kalkıyordu..Ben emerek uyutuyordum oda yaklaşık 1saat suruyordu ,bazen 2 saat oluyordu. Öğlen de aynı şekilde. Hiç uyumadıgı zamanlar da oluyordu. Bu sefer ben öğlen uyumazsa erken uyur gece kalkmaz diye dusundum. Öğlen uyumak istemeyince zorlamadım . 8,9 arası uyutum ama yıne aynı gece çok kalkıyordu.
Ne yapsam diye kara kara dusunurken . Bebeklıkte yaptığım taklit geldi.
İlk 10 gün zaman verdim .10 gun içinde başarılı olamaz isem başka yöntemler deniycektim .
Sonra yatağın başında guzel sozler söyleniyor ,anne de öplüyor ,civil adında küçük peluş köpeği var ,3 aylıktan beri o peluş köpek yataktan cıkmaz. Ona sarılıyor bende odadan çıkıyorum.
İlk zamanlar 1 saat ağladı. Ara ara kucağıma alıyordum. Onu yatağa koyup yanında bekliyordum. O işe yaramadı. Bu sefer direk odadan cıktım ..10dk kesintisiz ağlamasına izin verdim .Çok zor oluyor ama ikimizin de iyiliği için . Eşim kızıyordu ağlatma diye ben onu dinlemedim..
Ona da kızdım . O ağlarken ben de bir sürü dua okuyordum. 2ve 3 günler 1 saatten 45 dk düştü. 4 gün 30 dk 5 gün 15 dk duştu. 10 gün oluyor uyku egtımı vereli bence baya yol kat ettik .Arada yatağına koyunca ağlasa da bazen 5 dk uyuduğu zamanlar oluyor.
O uyurken bol bol dua ediyorum. Kesintisiz huzurlu uyusun diye. Şimdi kızım uyandı yanına gidiyorum. Ayrıntılı anlatmaya calıstım inşallah işine yarar.
Sağol canım Ay o ağlama işine bizimki de dayanamaz… çok yorucu oluyor yoksa bazen güzel devam ettiriyor gece uyanınca bazense yastığa yapışıyor salla diye çıldırmalik ya hele uykunun güzel yerindeyse çekilmez hepten
Ooooooh mis Eymencik artık herseyi ogrenmiş . Bez kullanıyor musunuz yoksa çişi gelince kendi yapıyor mu? 3 ay sonra tuvalet egıtımı vermeyi dusunuyıum. Yaz ayı bitmeden ögrenırsr be mutlu oğrenmezse de seneye artık.
Ayrıca bolca maşallah çekeyim. 3,4 saat iyi uyuyormuş . Uyanınca da aksam uykusuna yatıyor ya harika .