Çoğumuz ayrı yerlerde aynı şeyleri yaşıyoruz . Eskiden insanlar çocukları için yaşardı yapamayacakları şey yoktu şimdi herkes kendi için yaşamayı öğrenmiş , sabırlar tükenmiş,torunu bedava bakmanın enayilik olarak düşünüldüğü çağa gelmişiz. Elbette tek başına bakmak çok zor birgün zaten tek kalacağız çocuğuda kimseye güvenerek doğurmuyoruz ama insan destek beklemiyor değil ,çok zor . Eski insanlar biz böyle değildik tek başımıza üstünden geldik diyerek yenileri boşveriyorlar. Onlara göre ne tatlı canımız var nasıl anne olacakmışız falan ,nefret ediyorum bu insanlardan bunlarla iç içeyiz maalesef. Ben bana zor günümde yardım etmeyene yardıma gitmem eleştirenlede mesafemi koyarım . İlk defa anne oluyoruz annemizin karnında öğrenerek doğmuyoruz hiçkimse öyle olmadı annemde bazen beni eleştirir aynısını diyorum.Acısıyla tatlısıyla iyisiyle kötüsüyle hata yapa yapa öğreneceğiz. Valla eskiler daha bir patavatsız çok bilmiş oldular. En iyisi kimseye minnet etmemek bişey beklememek. Oyle yapıncada kımsede senden beklemıyo bekleseler bile bir cevabın oluyor .
O yüzden cano üzülme herşeyde bir hayır var biraz zorlu bir süreç ama güçlü durmaya calis aynı zamanda çok tüketici zaman en azından benim için öyleydi insanlar hep mi yük ya kardesimden aciz değilim de ama bu dönem insan destek bekliyor ben hamile halimle de o dikişli halimle ancak dağınıklık pislik topladım normal doğum yaptım dikislerim 40 günde zor iglesti Allah yardımcımız olsun
Aman onlarda dogurmuslar bir evin için kaç kişi varmış sonra belli bir yaşta salmislar sokağa bahçeye etraf güvenli insanlar güvenli şimdi sokak sapik tecavüzcü dolu her yer beton elini sallasan sapiga denk gelicek durumdayız eskilerin yediği şeyler organik bizim zamanimiz öyle mi hep bir kıyas zaten benim kaynanada 4 tane çocuk yapmış anlatır da durur e yapmasaydin ne yapım sen tatmin Olcan diye tarladami doguralim
Evet çocuğu kimseye güvenerek doğurmadım ama ben duygusal ve psikolojik olarak çocuğa kendimi adapte edemeden hamile kaldım. Evlendiğim ilk ay hemen hamile kaldım 10 aylık evliyim şuanda ve kucağımda bir aylık bebeğim var… İlk zamanlar bu yüzden de çok ağladım belki psikolojik olarak hazır olsaydım bu kadar zorlamayacaktım. Birden bire kucağıma minik bişey verildi haliyle büyüklerinden destek aradım ama cevabı yalnız bırakılmak oldu bu yüzden bu kadar ağırıma gitti.
Amin cümlemizin yardımcısı olsun halden anlayan insanlara denk getirsin inşallah
kimseyi dinleme sabret bebeğin çok ağladığı zaman dua aç telefondan bebek birax sakinleşir kendin oku dur sütünden gaz geçiyorsa kimyon iç bende bebeğime yanlız bakıyorum gündüzleri kayınvalidem çalışıyor akşamları yardımcı oluyor gaz yapmiycak şeyler iç
Bende aynı evimi toplayamiyorum çocuk ağladığı zaman onla uğramaktan banyo bile yapmıyorum kusmuklu kıyafetleri bir zor değiştiriyorum
Öyle yapıyorum canım dua dinletiyorum sürekli. Bir şekilde durdurmaya çalışıyorum
@Mavininannesi Aramıza hoş geldiniz
Bende 2. Ayımfa falan hamile kaldım hiçbir şekilde hazır değildim annem 1 ay bakabildi cok zorlandım evet insan arıyor ama daha sonradan lafı da oluyor tahammül edemediğimden hiç yardım istemedim
Yaşadıklarınız tamamen doğumun verdiği hassasiyet emin olun biraz zaman geçsin iyiki gelmemişler diyeceksin ki zaten şu saatten sonra söz hakkı verme çok biliyolarsa gelip baksınlar uzaktan kimseye müdehale ettirme. Ben tek başıma baktım yurtdışındayım eşim dışında kimse yok ama inan kimseyi istemedim çok karışacaklarından emin olduğum için. aynı evde olsanız biraz daha neler olurdu kim bilir. Ben bebeğim sarılıkken annem bana yok sarı tülbent ört yok mama aman verme dedi dinleseydim çocuğum daha kötü olurdu. O senin bebeğin kimseye söz hakkı verme ve muhtaç da olma derim biliyorum zor ama gerçekten kısa süre sonra her şey düzene girmeye başlayacak. O bebeğin tek ihtiyacı sensin
Bende senin gibiydim canım görümcem yanımda iki ay kaldı o da acemiydi sürekli kızın aç aç diyordu aç olsa mama içerdi onu da icmiyordu pskljm bozuldu eşim de sürekli bu kız aç diye diye bebeğim çok gazlı bir bebek komşularım sürekli bebeğin gelişmiyor diyordu doktora götürdüm gayet iyi dedi sağlıklı olan bebeği illa hasta etcekler valla bide bir annenin sütü nasıl bebeğine yaramaz sanki onlar hiç anne olmamış ya Allah o bebeğin rızkını zaten seninle yolluyor ha doymaz mama verirsin baktın içmiyor demek ki sütun yeterli gazını iyi çıkar belki de koliktir bebeğin bide bende sezeryanliudim bir hafta yanında kalıp gitmek nedir çok ayıp vallaha
Bizm de ilk başlarda sütüm geç geldiği için sarılık oldu Bana da sarı tülbent getirdiler anne baba da olsa insan gereğinden fazla müdahaleye katlanamıyor gerçekten. Evet biliyorum zoru az çok gitti ama bedensel olarak çok fazla yorulduğum için yetişemiyorum her şeye. Napalım annelik de böyle bişeymiş
Ay bana da sürekli bu çocuk aç emzir sürekli emzir sütün yetmiyor falan filan herkeste bir söz işte ne diyelim mecbur dışarıya karşı kulaklarımızı tıkamak zorundayız.