Kızlar iyi akşamlar bu durum artık canımı sıkmaktan daha öte bir evreye vardı. Bebeğimi sadece uykudayken besleyebiliyorum. Hem de uzuuun zamandır. 1 hafta sonra 4 aylık olacak. Eğer uykuya daldıysa meme verirsem tutuyor emiyor. Ama uyanıkken mümkün değil emmiyor. Kafayı geriye atıyor. Şimdi diyebilirsiniz çocuk uykuda emiyorsa tabiki uyanınca emmek istemez diye. Hayır öyle bir durum değil. 5-6 saat aç bıraksam bile emmiyor. Açlıktan ağlıyor huysuzlanıyor yine emmiyor. Hatta eminim karnı doysa daha rahat uykuya dalacak ama açliktan güç bela uykuya dalıyor. Ben de uyuduktan sonra emziriyorum. Özelikle birilerinin yanındayken diyorlar ki “çocuğu bi emzir rahatlasın, bi emzir sakinleşsin”. Emmeyecek yahu biliyorum diyorum. Israr üzerine deniyorum evet emmiyor. Nedir bunun çaresi![]()
Atak ayı falan demeyeceğim bilirsiniz zaten de. Ben şeyi soracağım ağzında pamukçuk falan var mı? Ya da koku hassasiyeti falan olmuş olabilir mi ya parfüm falan kullanıyorsanız?
Parfüm hiç kullanmadım. 1 ay önce de doktora ağzının içini kontrol ettirdim. Anlamıyorum bir sorun varsa neden bu çocuk uykuda rahatça emiyor. 4 aylık olmak üzere, 40 günlüktek beri böyle. Eskiden ayakta emzirirdim şimdi öyle de emmiyor
Hani dışarıdayken çocuğun ağlar emzirme odasına gider emzirir rahatlatirsin. Yahut yolculukta vs. Ama bebeğim öyle değil.
Atak zamanı meme reddi zamanı falan pilates topunda zıplayarak deneyin diye bir öneri görmüştüm . Ortam sessiz falan olsa da yine aynı mı ? Çok zorlayıcı bir durum olmuş cidden.
Evet ortam farketmiyor. Ayakta, otururken, karanlık veya aydinlik, hepsinde reddediyor memeyi.
Baştan beri bizdede var o sorun sinirleniyor bazen gazi varken daha çok yapıyor bazen burnu tikanikkem birde süt tazzikli geliyorsa oluyormus
Bazen bizimkide öyle aç kalıyor bende inatlasmiyorim bı sure sonra mecbur kalıyor aç olduğu için
Aç kalsa emer bence artık uzun zaman tok kalabilirlermis büyüdükçe
Mama iciyomu? 4 aylik olucaz 1 hafta sonra benim kizimda sadece gece emiyo gunduz asla emmiyo agliyo oyle olunca sutte birikmiyo yani gece 1 kere emiyo ondada doymuyo yine mama veriyorum . Sizinki mamada icmiyosa nasil ac duruyo anlamadim acaba sutunuzun tadindami bi sknti var
Mastit falan geçirdiniz mi? Başka hastalikk? İlaç kullanıyor musunuz? Belki onlar etkiler ya bilemedim
Mama kullanmıyorum ama şu söylenenler içinde geriye kalan tek ihtimal sütün tadı… bu sorunu ilk yaşadığımız zamanlar sütüm tazyikliydi, ama şimdi değil. Yine sorun devam ediyor. Aç olduğunu şöyle düşünüyorum, uzun saatler sonra güç bela uykuya yatınca emzirmemişsem 5dk’da bir 10dk’da bir uyanıyor. Ne zaman ki uyuduktan sonra emziriyorum o zaman baya uzun uyuyor 1buçuk 2 saat rahat uyuyor.
Migren dışında rahatsızlık yaşamadım onda da parol alıyorum.
Bu sorun yaklaşık 3 aydır var ve ne kadar aç kalsa da emmiyor inanın 1 kere denk gelirdi uyanıkken emerdi. Hiç uyanikken emdiği olmadı. Hep hevesleniyorum hani kadınlar çocuğu emerken konuşarak bakışarak emziriyor. Ya da telefondaki işlerini hallediyor. Ben asla böyle birşey yapamıyorum.
Evet ac oldugu zaman derin uyumaz uyanir surekli. Yani sadece gece emmesi uyku haliyle yani bilincsiz emiyo demekki sutun tadi ihtimali geliyo aklima hani mama veriyo olsaniz ondan emmek istemiyo diyecem ama bi tadina mi baksaniz acaba
Bir de mesela aç olduğuna kanaat getirdim ve emzirmeye çalıştım diyelim bazen daha kucağımda göğsüme yakın dururken arkaya doğru gerilip ağlıyor. Bazen de telaşla saldırır gibi memeyi tutuyor sonra hemen geri bırakıyor. Daha da tutmuyor.
Gündüz emmesi de uykuda oluyor. Öyle yapmasam hiç beslenemeyecek ya da anne sütünü tamamen bırakacak.
Ozaman bi sorun var canim uzun suredir boyle oldugunu soyluyosunuz atak ayi desem bukadar uzun surmez illa uyanikkende emer
Benim bebeğim de böyleydi en sonunda sütüm azaldı gece de emmek istemedi. Öyle üzülüyorum ki
Peki sütü sağıp biberonla vermeyi denediniz mi onda da mı aynı tepkiyi veriyor