BLW ile ek gıda yapanlar

BLW yani bebek liderliğinde besleme uygulayan var mı hanımlar?
Benim oğlanın ön dişler çıktı korkuyorum eline bişe vermeye büyük parça koparır boğazında kalır diye ama böyle püre püre nereye kadar öğrensinde istiyorum arada kaldım​:woozy_face::woozy_face:

Biz yeni 5 aylık olduk, doktorumuz 6. Ay bittiğinde 180 gün geçmiş olduğunda ek gıdaya tadım olarak başlamızı söyledi. Önerdiği yöntem blw+benim beslemem. 6. Ay bittiğinde diyelim ki kabak tattırıyorsun bir parça kabağı mama sandalyesinin üzerine bırak dedş eliyle tutsun diye ifade etti. 6. Ay ‘ da sadece blw önermedi

Besini ellerini kullanarak tanımış olacak bir süre sonra böylece sadece blw ile beslenecek dedş

Biz denedik boğulmasından değilde yemek dışında herşeyi yapıyor yerlerde tabaklar saga sola vuruyo

Ben ilk çocuğumda blw ne bilmeden blw beslenme yapmışım ve oğlum bebeklıgınden beri asla yemek ayırmaz herseye yer ama bu beslenmeyı 7 8 aydan ıtıbaren yapmıştım be herseye püre vermedim taneli de hep yedirdim hep püre besleyınce bir sonraki aşamada bebekler taneli şeyler yemekten cekınıyor bence korkmayın bogazına kaçar diye gozetımınız altında verin

Taneli sey verdigimde cay kasigi ile su veriyorum
Yutuyo.
Bebekler oksurur gibi yiyo zaten ilk zamanlsr oksurur gibi yiyo anne baba korkuyo
Ama aliskin olmadigi icin yapiyo.
Yavas ogreniyo zaten zamanla.disleri var her turlu yutar zaten.

Bizimkide öyle söyledi ama gel gör ki uygulama​:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:
Yaptığım püreleri bile ilk önce koklatıyorum koku duyusu gelişsin diye sonra önüne koyuyorum allahımm heryer savaş alanıı :melting_face::melting_face:

1 Beğeni

Tabakları vakumlu aldım ben onları atamıyor ama kaşıkları atıyo tabakların içindekileri heryere sürtüyo falan her ek gıda sonrası banyo yaptırıyorum ayrıca ev temizliği de yapıyorum yorucu

Maşallahh ne güzel herşeyi yiyosa darısı bize olsun​:heart_eyes::heart_eyes:
Ya bende ilk başta ezerek pütürlü başladım ama adaptasyon sağlayamadı çok kustu midesi kötü oldu doktorumuz püreye geçelim ama arada tanecik bırak dedi oğlum tanecikleri tükürüyo geri​:woman_shrugging::melting_face:

Yemek yedirirken su vermiyodum ben abla midesi şişmesin diye ama bunuda deneyeyim bi

Kaçıncı aydasınız bu arada

7.aydayız

Aslında artık verebilirsiniz bir türlü gıdalar yavaş yavaş dişleri bırakın damakları bile ezmek için çok kuvvetli oluyor ama biz anneler işte annelik yüreği kaygılanıyoruz diye bir şey olursa diye :heart:

1 Beğeni

Minik caykasigi ile ver bisey olmaz allah izin verirse

1 Beğeni

Sanırım 1 ay sonra bizde öyle olacağız​:melting_face::melting_face: