Kislar daha önce de bu konu hakkında buraya cok sohbet yeri açtım ama artık cok yoruldum biz severek evlendik evliliğinin ilk bir senesinde cok böyle kavgalar yoktu. Neyse kızım doğdu kavgalar başladı içip içip kavgalar ediyor ama öyle böyle değil bende artık sesimi çıkartıyorum çünkü eski sabrım eski hevesim hayatım yok. Tahammülüm yok ki çocuğumla vurulduğu zaman. Neyse boşanmakistiyorum ama beni kızımla tehdit ediyor dun aksam da baya büyük kavga ettik ortada hic bisi yokken içip geldi kavga etti perdeleri yerinden söktü. Yüzüme fırlattı bisi canımı yaktı kucagimda cocuk vardı bende ona cok ağır bisi söyledim. “CANIM YANSA YANIMA KOSUCAK ILK INSAN BILE DEGILSIN, BASIM SIKISSA SENI BILE ARAMAM"dedim buda zoruna gitti ama doğruyu soyledim. Neyse ben nasil bosancam. Çalışmıyorum gelirim yok. Ailemin evine de gitmek istemiyorum. Çünkü orda da rahat edemicem annemle sürekli kavga edicem. Kizim daha 19 aylik bir yere bırakıp ise de gidemiyorum bana bisi söyleyin avukat falan var mi burda. Bana yol gösterin kafayı yicem. Yaşadığım her şeyin acısını kızımdan çıkarıyorum .
Böyle bir konuda yol göstermek beni tedirgin ediyor, kötü bir şeye sebep olmaktan korkuyorum açıkçası. Anladığım kadarıyla boşanma konusunda netsin o yüzden şöyle bir fikir sunabilirim. Kadın sığınma evine gittiğinde iş bulup düzen kuracağını belirtirsen devlet çocuğunun kreş masrafını üstleniyor. İşe girer ve eve çıkarsan ilk kira ve depozitoyu yine devlet karşılıyor. Çalışırken çocuğunun kreş ücretini devlet ödemeye devam ediyor. Bunun için ilk olarak kadın sığınma evine gitmen lazım. Boşanırsan bebek tabiki sende kalıyor.
Arkadaşım şimdi 2. Evliliğini yaptı, eşi uzunca bir süredir kadın sığınma evinde kalmış ve kızı 2.5-3 yaş civarıydı, kızı da tabi onunlaymis ve orada ilgilenen ablalar bile var diye biliyorum, kadın şuan arkadaşımla evlenmiş olduğu halde devlet kızınin tüm kreş masraflarına kadar karşılıyor.Arkadasimin durumu iyi bu arada ama yine de imkanlardan faydalanmaya devam ediyorlar.
Arkadaşın dediği gibi böyle durumlarda yol gostermek sanki sebep olmak gibi geliyor bana sadece bildiğimi paylaşmak istedim bende, hakkınızda hayırlısı olsun.
ALLAH yardımcınız olsun evet cok zor ama bıraz sabır etseniz sonucta kızınızın babadan ayırıyorsunuz bol bol dua edın belkı duzelır ona sız bıraz adım atın o çöplükten sız bır cıkarmayı deneyin belkı sızın bu cabanız onu etkiler cok zor insanın sarhoş bır eşinin olması ama belkı zamanla düzelir ayık bır kafayla konuşun bıraz sabır etseniz kendınızdw dedın ona eskı hevesim yok ama bazı seylerı insan cocugu ıcın ödün vermeli gen2de kçhakınızda hayırlısı olsun İNŞALLAH
Allah’ım sınavını kolay etsin, bir an önce ferahliga cikarsin seni arkadaşım
Kadin siginma ewinde en az 3 ay kalabiliyorsun bnm teyzemin kizi cok gitti 3 ay kalabiliyosn dedi
Arkadaşımın eşine sormadjm ne kadar kaldın vs diye, arkadaşım uzun süre olduğunu söyledi tam süre olarak bilemiyorum
En az 3 ay mı kalabiliyor?
Ewet oyleymis kuzenim cok gitti kaldi 3 ay kalabiliyo demisti
En az 3 ay kalabiliyor olması ile 3 ay kalabiliyor olması çok farklı şeyler. En az 3 ay kalabiliyorsa, 3 aydan önce çıkamaz demek bu da iyi birşey aslında. Kafam karıştı o yüzden tekrar sordum![]()
Çok üzücübır durum gercekten ben aslında en cok bebegınıze üzüldüm çok etkılenıyordur tartışma kavgadan siz eğer kesın kararınızı verdiyseniz devlete sığının ilk etapta en azından bebeğin ve senin için en hayırlı olan ne ise o olsun canım ![]()
avukatim. size ucretsiz yardimci olmak isterdim fakat artik turkiyede yasamiyorum. bulundugunuz ilin barosuna giderek adli yardim talebinde bulunmak istiyorum diyip yardim alabilirsiniz. maddi durumunuzu kanitlamaniz durumunda size ucretsiz avukat temin edeceklerdir. baska bir sorunuz varsa seve seve yardimci olmak isterim, ozelden de yazabilirsiniz. ev, kres gibi yardimlarda bir fikrim yok maalesef onu arkadaslar elinden geldigince anlatmis neyse ki. umarim sureciniz kolaylikla gecer.
Uzun sureli klsalar butun kadinlar gidiyor yer kalmaz bu sefer uc ay kalip cikiyomussun kuzenm cok gitti cnku ordan bliyorm
belkide kuzeniniz çok fazla gittiği için ona 3 ay diyolardir surekli girip girip cikiyo mu anlamadım…avukat arkadaşin dediği gibi gidip bı avukat bakın ona göre bı yol cizersiniz inşaallah rabbim en güzel kapıları açar yavrunuzla size öyle insanarin elinde bırakmasın rabbim ![]()
kades uygulaması var duydunuz mu bilmiyorum indirip butona bastığınızda en kısa sürede konumunuza polis geliyor eşiniz size şiddet uyguladiginda basip çağırabilirsiniz eğer bosammaksa niyetiniz çocuğu sizden alamaz şiddet olduğu için