Bu konuda fikrinizi almak istiyorum siz olsanız napardnz

Şimdi şöyle kızlar bnm byük görümcemin gelini doğum yapacak yakın zamanda ama evlermiz yakın olmasına rağmen ben evlendğmden beri en azından kuru bir çaya bile çağırmamış davet etmemiş beni yeni gelinken bile ama ben onu çookk kez davet ettim yemeğe çaya kızımn doğum gününe kırk mevlidine vs vs o kendisi de bir çok defa geldi evime ama o beni hiçbir zaman davet etmediği için ben de gitmedim şimdi bi kere davet etmiş olsadyı ilk evlendğm zmn özellikle sonrasında bnde giderdim ama o böyle bir nezakette bulunmadığı için bende geri durdum neyse bu kız ama kaynanası ile hediyesini de alıp ben doğum yaptıktan sonra bebek görmeye geldi karakterini hiçç ama hiçç sevmem benm bebeğimle sürekli kıyadlıyordu çocuğu küçük olmasına rağmen (ikinciye hamile bu arada) hep beni anneliğimden vururdu kaç defa karşı karşıya geldik bunun için ben ona gitmiyom ama bu bana geliyor yeni eve taşındık gene kaynanasyla geldi ev görmeye fln şimdi bu doğum yaptğında ben bebek görmeye gitsemmi gitmesemmi ya hiç gitmek istemiyorum ama sonradan çok lafını ederde ben kalkıp da bu kız beni hiç davet etmedi bi yere vs Gibisinden orda burda konuşmam asla ama bi kaç defa görümcemi çaya kahavtluya çağırdım onu çağırmadım diye alınmştı lafını etmşti sağda solda beraber yaşasalr neyse de ayrı yaşıyo kaynanasyla bide şöyle de bir olay olmştu daha önce bana yemeğe geldklerinde mevlide lahmacun içini hazırlayıp fırına yollamştk 130 tane çıktı büyük boy yanına çorba salata da yaptım ve hiç kimse yardıma bile gelmedi o zaman gelenlerden 3 kişi hastaydı ztn en başta da söylemşkeri ama hepsi de çorba artı salata dört tane lahmacun bi iki kişi 5 tane yemşti büyük boy sonra eve gidince kusmuşlar bu kızda kusmamış ama midesi bulanmş herkesin içinde demesin senin mevlidindrn sonra hepimiz zehirlendk gülerek söylüyor bide hepimizde yedik bişey olmadı da sizimi zehirledim kimse çok yedim ztn rahatsz dm demiyo da zehilredn diyor o lahmacunu 30 kişi yedi hiçbirine bişey olmadı da size mi oldu dedim o kadar canım skldı ki bu duruma neyse çok uzatmıyım siz olsanız gidermydnz

Öncelikle o kadar yerlerse mideleri hazmedemez tabi :smirking_face:ama bunu demek yerine zehirlendik cümlesi kendilerini kurtarma oluyor.
Diğer konuya gelirse öyle çay kahve içmeye gitmiyorsun sonuçta bebek yoklaması git illa ki gitmezsen lafı olur çünkü görümcenin gelini birde başta görümcen laf yapar. Dışarısı olanı biteni bilmez. Birde bazı şeyleri çok içinde yaşıyorsun diğer konulardan da anladığım kadarıyla kendini üzme,derin düşünme bu kadar. Dünya İnce ve naif düşünceliler için zor biliyorum ama onlar gibi bizde bir kere geldik dünyaya. Seni üzüp incitmelerine ve suçlu senmişsin gibi algı yaratmalarına izin verme, bazı şeyleri söylemen lazım. Gidip gelme konusu seni evine davet etmeyen insanı bundan sonra sende evine davet etme bu işler birazda karşılıklı bence. Ben senin evine gelim oturum, keyfime bakım ama sen bana gelme rahatsız olurum gibi olmuş. Bende çalıştığım dönem kimseye pek gitmezdim evime de gelmezlerdi. Sonra işten çıktım bunlar toplu halde buluştular fln Allah var alındım neden dersen elim boşta idi artık hani çalışmıyorum ya. Sonra bebeğim oldu bana geldiler,ben onlara gittim. Şimdi gidip geliyoruz. Ama ben onlara gidipte kendim çağırmasam sonrasında gitmeye şahsen yüzüm olmaz utanırım yani.
Kısaca bu seferlik özel bir durum git ama sonrasında çağırırsa gidersin tekrar çağırırsın ama çağırmazsa sende çağırma boşver. Biraz ponçik kalplisin belli yufka yüreğin var,incitmelerine izin verme lütfen.

2 Likes

Şahsen bu tarz olaylarda ben sizden akıl alıyorum ztn de yine fikrimi söylüm ben olsam gitmem ve nie gitmedim içinde suçlanıldımda sen bir çok kez geldin ve beni evine dâvet etmedin fln diye buraya yazdınız gibi açıklardım

2 Likes

Çok teşekkür ederim Sizin bana söylediğinizi birçok kişi de söylemiş bana inanın buraya Neyi nasıl yazdığımı ne konuştuğumu diğer konular Daha çoğunu hatırlamıyorum daha önce biri daha buna benzer bir şey söylemişti bana burada Evet gerçekten birçok şeyi içimde yaşıyorum ama şu kırılmasın Aman Ne bileyim belki de küçükken bütün konularda ne olursa olsun annem ve babam hep şey derdi Aman kızım ayıp olmasın Aman kızım sus Aman kızın büyüklük sende kalsın diye diye kırılmama rağmen sonra tekrar kırılacağımı bilmeme rağmen yine de kendi kendime bile olsa Ama sus ayıp olmasın diyorum Bu yüzden de kırılan hep ben oluyorum ve Aynen dediğiniz gibi sonunda suçlanan yine ben oluyorum bu konuya Gelecek olursak da o kız yani aşırı kıskanç biri öyle böyle değil Benim yemeğimi beğenen birini bile hemen Manipüle eden biri hani şu şunu anlatayım Benim kızım daha 2-3 aylıkken biz dışarı çıkmıştık o zamanlar hava biraz soğuktu Ama ben çok sıcak giydirmiyordum açıkçası böyle kışlık bir tulum giydirmiştim bebek arabasında bandanasını takmıştım O da kışlıktı kulaklarını kapatması için sadece onun dışında ince bir örtü örtmüştüm dışarı çıkarmıştım o da yanımızdaydı bir yere gidiyorduk beraber görümcem kız kardeşim falan da vardı kaldırdı bebek arabasının üstünü bana diyor ki sen diyor ne biçim bir annesin diyor çocuğa böyle mi bakılır diyor senin anneliğine sıfır verdim diyor Böyle İnce mi örtülür Bu hava soğuk ta Ve o an sadece kilitlendim hiçbir şey söyleyemedim ağzından tek bir kelime çıkmadı ve buna benzer çok çok defa yaşandı birçok şey o yüzden gidesimde yok diyorum görümcem de onu sık sık görüyorum bebeğinin hediyesini alıp orada versem Nasıl olur sence

O zmn şöyle diyim. İçine sinmiyorda hiç gitme. Dediğin gibi ver hediyeni gönder. Sadece kafama şey takıldı görümcen birşey der mi hediye iletirken fln. Sonuçta onun gelini sense annesinin gelinisin. Onunla samimiyeti seninle olandan farklı ise birşeyler katıp söyler mi? Öyle biri değilse tebriklerini de ilet söylesin. Kıskanç biri isede evine çağırma asla. Seni toplumda rencide edip aşağı çekmek isteyen heryerde herşeyi anlatabilme kapasitesine sahiptir. Evini senin davranışlarını bile inceliyordur ve evine alıp kötü enerjisini yaymasına izin verme.

Ben bana zehirlendk dedikten sonra kendm hiç çağırmadım ama o bi iki defa geldi ve asla bir daha cağırmayacağımı söyledim görümcemde durumun farkında hatta bi keresinde görümcemi kızlarını çaya cağordım geldiler ben her zaman görümcemin gelinlerini nasıllar iyiler mi diye sorarım o zaman bu kızı da sordum nasıl diye dedi o da gelmek istiyordu dedim gelsydi dedi bnde dedim gel beraber gidelim o da demiş anne ama seni davet etmiş beni arayıp davet etmemiş ki nasıl geleyim demiş bnde dedim ki abla kusura bakmayın da ben hiçbir zaman hiçbir şeyin lafını kimseye etmiyorum niye beni çağırmadı gibisinden ama insanlar ne kadar kendilerine bakmadan rahat rahat konuşabiliyorlar şaşırıyprum dedim görümcem de sadece ben ne bilim kızım dedi o kadar ama o onun gelini elbette ona daha yakındır aralarında ne kadar sknti olsa da oğlunun eşi sonuçta ama gidip bnm için abartarak konuşmaz aksine yumuşatmaya calışır diye düşünüyorum hediyesini görümceme veririm daha iyi olur dimi

İnan evimle de yemeğimle de çok gereksz hiç kimsenin söylemediği şeyleri dobralk adı altında patavatsızca söylüyor herkeste onu tanıyor hep eşimle aramı sorar kızıma nasıl davranıyor ilgili mi diye soruyor bu da ne kadar art niyetli olduğunu gösteriyor çünkü kendi eliyle kıyas yapmak istiyor

Yok yok. Bu insandan ne kadar uzak o kadar iyi o zmn. Yani ciddi sıkıntılar olmadığı sürece kimsede gidip eşinle aran nasıl, çocuğa nasıl davranıyor diye sormaz boş laflar. Özel hayatı irdeliyor resmen olurda denk gelirse açık verme asla usulünce ver cevabını. Hediyesi ver gönder içinde rahat olsun. Sırf laf arıyorlar diye ben halalarımla görüşmüyorum incelerler fln. Ha bu başkasıda olsa kendimi geri çekerim hiç gerek yok. Hayatımda üst seviyedeki insanlar belli onlarda olmayıversin.

Aynn dediğin gibi teşekkür ederim :cherry_blossom::white_heart:

1 Like

Ya canım Sana nasıl geliyorsa sende o şekilde gitmeyi neden yapamıyorsun. Hediyeni al git otur her hizmeti ayagına bekle güzelce de cocuk bakımını eleştir dön evine. Gitmediginde laf gelecek bir zamanda ona kafayı takacaksın eminim. Lohusa zamanı pek gelen giden sevilmez bir de zaten kendisi herkese gidip, eve misafir çagırıp ilgilenmeyi sevmeyen birisine benziyor sen de git rahatsız olsun onu gıcık edecek birazda bir şeyler soyle bırak birazda o dert etsin kendine. Niye laf edince donup kalıyorsun huyunu biliyorsun sonuçta gardını al cık karşısına. Benim böyle içimde kalacak yaptıgı bir hareket hususi bir fırsat bulup çıkarım karşısına aynı yerden kırıp incitip hırsımı alırım. İyiye cok iyiyimdir ama art niyetli kötüyse ben de kötüyüm

Dediğiniz gibi yapmayı çok isterdim çok defa da yapacam dedim ama yok benden olmuyor ya sürekli ayıp olur kırılır diye düşünüyorum bana yapılmasımı istemediğm şeyi başkasına yapmak istemiyorum o ne kadar yapsa da ha tamamen susmuyorum ama kırılacak şekilde de konuşmamaya özen gösteriyorum çünkü yoksa sabaha kadar gözüme uyku girmez keşke kırmasaydım bunu söylemeseydm vs ama hak ediyorlar da işte napim

çirkeflik benim de kişiliğime ters bir durum küfürden hakaretli tartışma bel altı konuşma asla yapmam ama inceden anladıgı dilden onun tarzında hak ettiği gibi davranır sonrasında muhattap olmam ama hıncımı almadan bırakmam çünkü bu şekilde bırakırsam asıl o zaman uyuyamam. Dedigim gibi ben olsam giderdim lohusa diye de bakmaz hizmet beklerdim. çocuga daha iyi bakmasını da tembihler evime dönerdim :hugs:

Ayy bişey geldi aklıma bnm eltimle kendi çocuğum arasında dört ay var onun oğlu dört ay büyük ama çok minyon zayıf bi bebek neyse bu kız gitmiş eltimin yanına demiş ayy bu nasıl bir çocuk ne kadar zayıf hiç mi bakmıyorsun beslemiyprsun çocuğu demiş eltime dedim niye öyle söyledin ki onun elinde mi sanki çocuk doğuştan epilepsi hastası olarak doğdu hiçbir şey yemiyor ondn dedi banane bnm de kızım ilk doğduğunda o da bana diyordu bakmıyorsn sen bu çocuğua bu kadar zayıf şmdi onun ki bnm kinden de beter dedi herkesin içinde dedim ki bi annenin bi anneye yapacağı en büyük saygıszlk çirkin şey anneliğinden çocuğundan vurmaktır dedim bu kız da diyor ayy bana neler neler söylediler diye madem öyle sen niye bana aynısınu yapıyorsun diyemedim sende bana çok yaptın diyemedim neden demedim çünkü o an gergin ortam yoktu gerginlik çıkarmak istemedim heralde yani ona yapılan aynı şeyi bana yaptı belki daha kötüsnü ama inan benn yeni doğum yapmış bi anneye nasıl konuşacam diye kelimeleri seçerek kullanıyorum incitmemek için çünkü ne kadar hassas bir durum olduğunu biliyorum ama gerçekten bi yandan senin dediğin gibi yapmayı çok istiyorum bazen de niye buna bu cevabı vermedim diye de uyuyamadığım zmnlar oluyor :roll_eyes:

Dünya hassas kalpler için cehennem

Ranacim çok incesin , her şeyi alttan alma kendi kul hakkına girme. Kendine değer ver , ver ki etraf sana Bir şey söylemeye cüret bulamasin. Sınırlarını ciz kardeşim.

Yerinde olsam evet Bebek görmesine giderim, yarım saat otururum havadan sudan konusurum sonrada kalkarım . Sonrası da ne gider ne gelirim, öyle düğünde seyranda cenazede karşılaşırsak artık. Bebeğine kendine ailene odaklan , gerisi hep dis kapı mandali. Günün sonunda kapıyı kapandığında evde beben sen kocan oluyor

Bu anlattığın olaylar benim başıma gelse “bebeğin doğumu iyi denk geldi araya mesafe koymak için” derdim ve bebek görmeye gitmezdim. Çünkü anlattığın şeylere bakınca normalde de oturup çay kahve içecek bir insan değil. Asla samimiyet kurmaz ilişkimi biran önce koparırdım, ne demek gittiği evde yediği şeyi herkesin içinde karalamak. Bence doğumu iyi bir fırsat, hediyesini kayınvaliden aracılığıyla gönder kendin gitme derim.