Bugün menümüzde neler var?

Merhabalar :smiling_face:
Bugün kahvaltınızda, akşam yemeğinizde,çay saatinizde neler yaptınız paylaşmak isterseniz bu başlık altında yazabilirsiniz arkadaşlar :smiling_face:
Diyet menülerinizi, gün menülerinizi, misafir menülerinizi de bekleriz tabi ki :smiling_face:
Şimdiden emek verenin eline sağlık yiyene afiyet olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İlk olarak ben akşam yemeğimizi paylaşayım.
Eşim mantarlı tavuk sote yaptı bende pilav yaptım.
Tatlı olarak da aypare var

Benimde sebze çorbam nohut ve bulgur pilavım vardı yanına yoğurt koydum çok şükür

yayla çorbası ve lahmacun :slight_smile: bugün bitti yarına Allah kerim :slight_smile:

2 Beğeni

Bizde çay türünden gittik peynirli pişi ile geçiştirdik​:blush:

Bende oğlumla yediğim için sadece kıymalı sote yaptım onu yedik ekmek arası. Bebeğe de kıymalı, patatesli çorba yaptım. Her gün yazında fikir olsun ne yapacağımı şaşırıyorum valla. Bugünü yaparken yarını düşünüyorum ya…

1 Beğeni

Bizde sadece fırında tavuk yedik, pilav yapmadım çünkü cips yicez​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Bugün o kadar kötü beslendim ki :woman_facepalming:t2: bugün işe gittim, ve sabahtan akşam 5’e kadar sadece börek ile durdum. Akşam da kayınvalidemdeydik. Mercimek çorbası, kuru fasülye ve pilav yapmış kayınvalidem. Eve gelimce de çizi atıştırdım biraz önce. Şimdi de çay içeceğim :see_no_evil_monkey:

Kısa ve öz kebap :hugs::cherry_blossom:

Bızde de fırında levrek balığı salata bırde

Tavuk döner :rofl: ev yapımı ama dondurulmusu ısıtıp ekmeğin arasına koydum :grin:

Çat kapı ve sıfır hazırlığımla öğle çayına misafir geliyor bugün. Sabahtan beri birşeyler hazırlamaya çalışıyorum çocukla çok zor(17.5 aylık). Tam emzirmek için oturdum telefonu aldım foruma girdim paylaşımı gördüm denk gelmişken çay menümü yazayım.

Kaşık tatlısı

Portakallı kek

Tuzlu kurabiye

Kısır ve yoğurtlu erişte salatasınıda misafirliğe gelen arkadaşlar yapacakmış.

Allah bereket versin, güler yüzümüze, tatlı dilimize bakarak, azımızı çok sayıp, evimizi bizi eleştirmeyen davetsiz misafire kapımız her zaman açık​:smiling_face:

1 Beğeni

Çocuklu eve de çat kapı gitmekten vazgeçsinler artık. Ben ikramlığı geçtim evin dağınık olması geriyo beni. Çocuğumuz var ev sürekli dağınık sonuçta

3 Beğeni

Benimde binada gün yapıyoruz aslında girmiyordum ama mecbur her seferinde ya mesaj atıyorlar ya arıyorlar herkes aldı bir ben kaldım herkesede gittiğim için almasam ayıp olacak yok sen uğraşma vs diyorlar ama pek içten demiyorlar​:grinning_face_with_smiling_eyes: perşembe ya da cuma alacağım

Tavuklu arpa şehriye salatası

Hazır yufkadan patatesli peynirli börek poğaça ile uğraşamam herhalde o kadar kişiye zaten kızım hasta

Çiğköfte yapayım dedim birde

Kurabiye çeşitlerinden hangisini yaparsam artık

Birde kıbrıs tatlısı düşünüyorum ama bakalım

1 Beğeni

Daha ne olsun bacım yeter çocuklu anneye önceden haber verseymisler son dakika zor oluyor ya

1 Beğeni

Çat kapı misafire iyi yetiştirmişsiniz ellerinize sağlık. Gelen kişi yorum yapmasa bile ben üzülüyorum evim temiz ve düzenli olmazsa. Bir de şöyle bir takıntım var misafir almadan veya misafirliğe gitmeden önce duş almak isterim bebeğimi tertemiz yıkamak giydirmek isterim. Ama çat kapı olunca hazırlık yaptıktan sonra yorulup terlemiş olurum bir de o üzer beni.
Karşılıklı memnuniyet olduktan sonra o ikramlıklar afiyetle yenir :smiling_face: Keyifli vakitleriniz ve sevenleriniz bol olsun :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çiğköfte acılı ve doyurucu şehriye salatası da doyurucu o yüzden hafif bir tatlı güzel olur. Cheesecake ve trileçe hafif ama yapması zahmetli yoksa güzel olurdu. Gelin pastası olabilir bence :smiling_face:

Geçen misafirm vardı şöyle bir gün menüsü hazırladım 6 kişilik olduğuna bakmayın 11 kişiydik çocukla çok zor oldu ama haftasonu olduğu için eşim kızımızı iki saatliğine parka götürdü öğlen o sıra yüzde 95 ı hazırladım @Esoş dediği gibi misafir gelince misafrliğie gidince kenmnde kzımın da evimin de hep temiz düzenli olmaadından yanayım o yüzden bzm için bi tık daha zor ama olsun seviyorum ben misafir

2 Beğeni

Benim kafayı bu menü toplar

2 Beğeni

Yakınlardaysan gel sana da yapayım seve seve

1 Beğeni