Burun kanaması

Bebeğim 10 aylık. Az evvel fark ettim sol burun içi kan olmuş. Dışarı taşmamış içinde var. Neden kanamış olabilir? Bi yerden düşmedi

1 Beğeni

Benim iki kızımda küçükken de halada ara ara olur kanama hafif bı yere değse kanar bazende kendi kanar doktora götürdüm kuruluktan olur dedi krem falan vermişti ordaki damar devame derse yakarız dedi bidaha giturmedim sık olmuyor çok kaniyorsa kaynadığı an assagi doğru başını eğ burnunu sık dedi sende çok kanıyorsa böyle yap sürekli oluyor da bu kulak Burun Boğaz götür

Merhaba benim bebeğimde 10 aylık, 1.5 ay önce bizde de aynı şikayet vardı.Cocuk doktoru önce KBB ye yönlendirdi, KBB de alerji testi istedi fakat birşey çıkmadı.İlk etapta kuruluk kaynaklı olabileceği söylendi fakat odasında nemlendirici vs çalışmasına rağmen burun içi kuruluk devam etti..Normal burun içindeki kan kurumasinin sebebini araştırırken bebeğimin burnu tikandi, KBB zaten cihazla bakıyor buruna yine birşey bulamadi sadece su ile burnunu temizlememizi serum suyunun da buna sebep olabileceği söylendi.Serumu da bıraktık ama şikayetimiz iyice arttı.Sonra birden horlama vs oldu bu tarz durumlarda direk geniz etinden şüpheleniyorlar ama Şehir Hastanesi’ndeki doktor net bir şekilde geniz eti var diyemeyince iyi bir profesöre götürdük, son teşhis burun içi enfeksiyon geçirdiği ve bu enfeksiyonun kanda görülmediği, damarlarının şiştigi, burun içi tahriş kaynaklı kanama olduğu ve zamanla geçecegi oldu..Toplam 1.5 ay sürdü ve 2 gündür tamamen geçti, bence ihmal etmeyin bizim süreç bu şekilde gelişti ama burun içi kanamayı çocuk doktoru çok ciddiye alıyor bilginiz olsun

1 Beğeni

Evet serum fizyolojik de kanama yapıyor tazyikli yapınca oglumunda olmuştu sizin hırıltı varmı bazen uykuda horladigida oluyor cocik doktoru sık sık temizle dedi ama ben hocam burun temiz arada oluyor bu dediğin dedim oda KBB git bı baksınlar dedi ama giturmedim daha biraz daha büyüsün yaşına az kaldır devam ederse goturcem çok sık olmuyor arada uykusunda duyuyorum

Bizimde alerjimiz var ama test yapmıyorlar söyledim kaç kere gerek yok cikmiyor zaten deyip gönderiyor lar daha 10 aylık heralde ondan

Şuan hırıltı yok, götürdüğüm doktor 10-15 gün sonra geçer demişti dediği de oldu kanama vs de yok..Hırıltı vs tikaninca oluyor açınca geçiyor yine..Sizin geniz eti olup olmadığına iyice bakıldı mii? Bize yok denildi net bir şekilde inşallah zamanla da olmaz.

1 Beğeni

KBB isteyince alerji bölümü bizle çok ilgilendi ve kandan bakıldı isterseniz deriden de bakalım dediler..Zaten herhangi bir gıdaya vs yoktu bu konuda da alerjik bişey çıkacağını düşünmüyordum testte temiz çıktı.9. ayda test yapıldı şehir Hastanesi’nde.

Yok henüz etini ben demem ragneb hoca bu kadaracik cocukda geniz eti olmaz dedi ben ısrarla kaç kere demem le bı KBB göster istersen dedi

1 Beğeni

Evet bizim bir aylıktan beri takipteyiz şehir Hastanesi’ne gidiyoruz alerji bölümüne

Evet 2 yaş altı sık görülen bir durum değil ve zaten hiç birşey de yapılmıyor 2 yaşı geçince tedavi uygulanıyor tabi beslenmesini falan çok etkilemiyorsa yani bize söylenen bu sekildeydi

1 Beğeni

Evet bende o yüzden KBB hiç gitmedim çok şükür beskenbede sorun yok sadece arada hafif horlar gibi ses geliyor hiriltiyla karışık oda nadir biraz büyüsün belki geçer gecmeSe mutlaka götürürüm kbbye

Bu kan olayi ilk bizde de solda oldu bu arada, sonra sağdan da geldi doktor soruyor hangi taraftan geliyor vs diye şükür geçti çok üzüldüm korkuyordum da :face_holding_back_tears:Alllah kimseye korktuğunu yaşatmasın insallah

1 Beğeni

Cokmu Kanadi bizim hafif burnunu temizletjen olmuştu çok şükür bidaha olmadı ben çok çektim aspiratör le sanırım temzilerkenn kışın çok hastalandı bizimk

Amin Allah hepsini korusun kimseye kaldıramayacağı dert vermesin

Hayır kurumuş kan geliyor temizlerken mendilde farkettim, aktif kanama yok..Ama o kan kuruyunca burnu tıkıyor çocuğu nefessiz bırakıyordu sanki

1 Beğeni

Evet kizlarimdada yaşadım çok kanardı yazın daha çok oluyordu büyüdükçe azaldı çok şükür geçmese yakacakti doktor

1 Beğeni

Yakma konusunu bilmiyorum hiç öyle birşey söylenmesi, duymadım da..Direk geniz etinden suphelenildi ona bakıldı

1 Beğeni

Evet bizim bı Kanadimi çok kaniyordu ondan baktı kameraya la öyle dedi büyük kızıma geniz eti ameliyatı da oldu yinede oluyordu arada

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun inşallah zamanla geçer :bouquet: Geniz eti ameliyatı olduğu halde olmasına da şaşırdım Allah yardımcıniz olsun

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim aynen amelikyati olduğu zamanlar da kanıyordu ama doktora dedikdimi demedik mi hatırlamıyorum beş yıl oldu beş yaşında olmuştu sonrasında götürdüm ben kanama için Krem verdi geçti geçmezse sürekli oluyorsa getir yakalım dedi kızıma korktu gitmedik bidaha azaldı zaten sık sık olmuyor oyle ırsi heralde küçük kizim de de oluyor babasından da var eşimde arada kanar burnu

1 Beğeni