Merhabalar herkese,normalde bebeğimin burnunu günde 3 defa serum fizyolojik sıkıp aspiratör ile çekerek temizliyordum. Gece de bir defa sadece serum fizyolojik sıkıyordum sadece, anca aşı olmaya gittiğimizde ebemiz aspiratör ile çekme tahriş edersin burnunu dedi. Sadece eerum fizyolojik sıkmak yeterliymiş. Sizler nasıl yapıyor sunuz? Gece uykusu arasında yapmak da mantıklı mı acaba
Gece uykusnda bazen mecbur bende yapıyorum çünkü hırıltı oluyor çocuk rahatsiz oluyor bı doktor vidyosunda çocuk tıkalı olmasa bile hergun burnunu yıkayın diyordu ilk dört ay burundna nefes aldıkları için aspiratör de cekmeyince gelmiyor mecbur cekiyorum
Aspiratör ile çekmeden iyi temizlenmiyor ki mecbur çekiyorum
Evet bir de gece çekmeyince sütü kusuyor sizde de oluyor mu o
Evet bende öyle düşünüp her seferinde aspiratör ile çekiyordum ancak bu bir kaç gündür ağlıyor çekerken acaba gerçekten tahriş mi ediyorum diye düşünmeye başladım
Hırıtısı mı var şuan? Günde üç kere bana fazla geldi, ben günde bir defa yapıyorum. Gecen haftalarda grip oldu burnu tıkanıyordu surekli o zaman gunde dort bes kere yapmak zorunda kalmıstım şimdi iyilesti gunde bir kere yeterli oluyor. Bende aspirator kullanıyorum diğer turlu iyi temizlenmiyor Şırınga ile yaparsanız daha iyi cıkıyor ama biz hazır beş ml lik serum fizyolojik kullanıyoruz. Aspiratoru cok içeri sokmadan yaparsanız bence sorun olmaz.
Ben her gün açmıyorum burnunu ya yanlış mı yapıyorum tıkalı olduğunu düşündüğümde ikişer ml şırıngayla açıp bırakıyorum her gün yapmam mı lazımdı
Her gun yapın bence, ben hergun yapmama ragmen epey cıkıyor birseyler. Gece aniden burnu tıkanabilir Allah korusun
Şuan gece uykusunda yarın sabah ilk işim o olacak inşallah bişey çıksada çıkmasada yapayım ben
Aspiratör ucunu Çok ileri itiyorsan ondan acıyıp ağlıyor olabilir
Bizde kusma sürekli var hiç goturmedim onun için ama bı ara doktora goturcem
Burun yıkama dört aylık olana kadar hergun yapmak gerekiyor diye duydun doktor vidyolarinda nefesi sadece burundan aldıkları için
Bende iki üç defa yaptığım oluyor aslında hırıltı yoksa bı sabah birde akşam yatmadan yapmak yeter heralde doktor günde dört defa yapabilirsin demisti
Evet eğer 8 9 saatte bir açmazsam hırıltılı oluyor. Bizim buranın havası çok kuru ondan herhalde.aspirstörün ucunu biraz sokuyordum ben yoksa gelmiyor sümükler, bu fışkırtmalı olan uçlardan sipariş verdim. Sadece serum sıkıp bırakmak için umarım onlar işe yarar
Ben serum fizyolojik sıkıyorum mutlaka günde 3 4 defa ama aspiratör ile çekmeye gerek var mı her seferinde onu sorguluyorum
Hırıltı varsa aspiratoru kullanırdım. Burun içi temiz ama sadece nemlendirmek amaclı kullanırsam aspiratoru gunde bir kez kullanırdım ben olsaydım bu sekilde yapardım. Bebegin durumunu takip ederek yani aspirator kullanmadan rahat ediyor mu hırıltısını kesiyor mu diye bakın
Doğru söylüyorsunuz böyle yapmak daha mantıklı. Çok teşekkür ederim
ben acemilikle hep arada kalıyorum bazı konularda illa biri yol gösterince kafama oturuyor
Ben bide şunu fark ettim temizlesigim halde gene hırıltı sesi geliyor bence genzinden bebeklerin burn kemikleri daha tam gelmidigi için heralde
Evet illaki biraz hırıltı oluyor, burun içi dar çünkü hala tam gelişmedi. Bir de balgam vs oluyorsa anında atamıyorlar. Büyüdükçe bunlar da normale dönecek yeni dertlerimiz yüklenecek bence ![]()
Aynen sonra dis başlayacak![]()