Burun tıkanıklığı/hırıltı

Yenidoğan bebeğimde burun tıkanıklığı ve çok fazla hırıltı var​:pensive_face:videolar izledim serum fizyolojik öneriyorlar ama bunu evde yapmak tehlikeli olmaz mı? Deneyen varmı arkadaşlar paylaşırsanız çok sevinirim..

Hırııltı 2,3 aya kadar normalmiş . Tıkanıklık dışında hırıltı oluyormuş. Burun tıkanıklığı içinde fizyolojik su damlatıyorum burnuna yüzüstü çevirip burnunu akıtıyoorum . Çevirmeden de bırakabiliyosun . Ama eğer burnunu açmazsan rahat beslenemez. Hem ağzı kapalı oluyor beslenirken hemde burnu tıkalı olunca huzursuz oluyor ve reddediyor biberonuda memeyide . O yüzden fizyolojik serumu mutlaka yapsan iyi olur canım . Hiçbir tehlikesi yok

Canım benim kızımda öyleydi burun tıkanıklığı yeni yeni azaldı 4. Aya gircez 15 temmuzda hırıltı da azaldı diyebilirim serum fizyolojik damla şeklinde oluyor ondan 3 damla falan damlat varsa burun aspiratörü onunla temizle bebeğin daha rahat nefes alacak daha iyi beslenecektir. Ben her gün temizledim daha iyi şuanda @Kuti arkadaşımız da yazmış zaten normalmiş 3 aya kadar onada teşekkür ederim bende bilmiyordum :smiling_face_with_three_hearts:

Evet huzursuz sekılde aglıyor emmek ıstıyor ama aglayarak bırakıyor :pensive_face: bugun alacagım bu serumu

Damla seklınde nasıl oluyor? Ben vıdeolarda hep şırıngadan verdıklerını gordum, damla seklındeyse daha rahat o zaman

Bu şekilde canim eczaneden alabilirsin evet bunun kullanımı daha kolay .

Mesela bu kaç gun ıcın? Yani bir şişesini 1 gündemi kullanıyorsun? Cok sordum kusura bakma hıc bılgım yok​:pensive_face:kac damla damlatıyorsunuz?

Yok canım ne kusuru sorabilirsin istediğini, bir tanesini açınca 24 saat açık durabilir sonra at yenisini aç kullanacaginda ben 2-3 damla damlatiyorum biraz duruyor aspiratör ile de temizliyorum rahatlıyor o şekilde yapabilirsin aspiratör al ama mutlaka baya kolaylık olur senin için.

1 Beğeni

Çok ucuz bişey bı kaç kutu al evde çantada mutlaka bulunsun ben hamileyken grip oldum burnum tıkalıydı bundan kullandım baya iyi geldi bana malum sprey ilaç hiç bişey kullanamıyorsun hamileyken . Benimkilerin tarihi geçti ama sorun değil :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ahh çok tesekkurler canımmm detaylı acıklama ıcın​:heart::heart:

1 Beğeni

Ne demek canım faydam dokunduysa ne mutlu :two_hearts:

1 Beğeni

Biz 10 aylık olduk burun açmak için bu küçük serumları da aspiratörü de + serum fizyolojik suyuyla enjektörü her zaman evde bulunduruyorum. Hem evde hem de bebek çantasında bulunduruyorum. Burun açılmayınca her şey sıkıntıya giriyor öksürüğü çoğalıyor, geniz akıntısı artıyor. Özellikle enjektörle yapınca kola yatırıp sırtına vurmayı unutmayın daha iyi söküyor akıntıyı. :cherry_blossom:

2 Beğeni

Eczaneden hemen aldık yaptık çocuğumun hırıltısı azaldı ve burnu gerçekten tıkalıymış çok teşekkürler

1 Beğeni

Evet beslenmeyi çok etkiliyormuş bugün aldık yaptık rahatladı bebeğim çok mutluyum Allah razı olsun

Ay çok teşekkür ederim az önce yaptım mesajınızı okumamıştım bir sonrakinde dikkat ederek yapacağım

1 Beğeni

İzlemediysen diye bırakıyorum canım kendine güven yapabilirsin :smiling_face: ben de tereddüt ettim başta ama sonra çok rahatladigini görünce yapmak daha kolay geliyor.

2 Beğeni

Ne demek canım geçmiş olsun bebişede sana da .:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Evet hep bu doktoru izliyorum zaten :smiling_face:sagolasın canım

2 Beğeni

Ne demek canım bende aynısını yaşadım o yüzden burnu tıkansada tıkanmasada her beslenmeden önce birer damla sıkıp öyle besliyorum çok rahat emiyo

1 Beğeni

Şırınga ile de oluyor mu bu ürün ?