Çalışan anneler

Merhaba değerli anneler nasılsınız? Bir kaç sorum olacak özellikle çalışan annelere sormak istiyorum işe başlama sürecinde bebekleriniz ile nasıl bir program oluşturdunuz emzirme ile ilgili sorunlar yaşadınız mı iş hayatınızda sizi zorlayan bişey oldu mu yarın işe başlayacağım ve bebeğim 4 aylık nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum dönüş yaparsanız çok mutlu olurum

Merhaba :cherry_blossom: Bebeğim 6 aylıkken çalışmaya başladım Ve yaklaşık 1 ay 5 gündür çalışıyorum. En başta çok tedirgindim. Ya benden ayrılınca durmazsa diye bir de anne yüreği nasıl ayrı kalacağım diye üzülüyordum hatta. Bebeğimize haftanın 4 günü vardiyalı çalıştığı için babası bakıyor. 1 gün de babaanne anneanneye bırakıyoruz. İlk bir hafta biraz sorun oldu. Bebeğim bana alıştığı için evde hep huzursuzlandi, ağladı. Eşimin neler yaptım susturamadim dediği oldu. Buzlukta sütüm vardı. Biberondan haşır huşur süt için oğlum biberonu ağzına almaz oldu. Öğle arası idaremin izni ile eve geldim gittim. Öğretmenim çalışma saatim kisa 2’de eve geliyorum. Belli bir süre sonra bebeğim alıştı. Biberonu almaya ve evde huzursuzlanmadan babasıyla oyunlar oynamaya devam etti. Ek gıdaya da başlayınca vakit epey eğlenceli geçmeye başladı. İlk zamanları belki biraz sorun olabiliyor ama geçici olduğunu unutmayın :blush::hugs:

Bu arada emzirme konusunda biz şu an ek gıda tadimlari bitirdigimiz için biraz daha doyurucu beslenebiliyoruz. İlk zamanları babası iki kez anne sütü veriyordu. Şimdilerde sabah 8 gibi emziriyorum. 10.30 gibi anne sütü içiyor. 1 gibi de ek gıda yiyor. Okulda mutlaka öğlen 1 kez göğsümü sağıyorum.

Benimki özel sektör sabah 8 akşam 7 iş yeri eve yakın olduğu için öğle arası gelip emzireceğim sağım yapıp dolaba atmaya başladım umarım çabuk alışırız teşekkür ederim dönüş yaptığınız için

Bebeğim 6 aylıkken işe başladım, memeyi bırakmıştı zaten 5.5 aylıkken mamaya döndük tamamen ek gıdaya da başlamıştık şuan bebeğim 7 ayı bitirdi. Annem bakıyor bebeğime haftada 5 gün sabah 9 akşam 6.30 çalışıyorum emzirme iznimi cumartesilere ayarladık ekime kadar cumartesileri çalışmayacağım sonrası nasıl olur bilemiyorum. Ben çevrendeki insanların söylemlerinin aksine zorluk cekmedim üzülürsün aglarsn çok özlersin dediler ama evet özlüyorum izlediğimde görüntülü arıyorum ve onun geleceği için calismak beni mutlu ediyor. Onun yanı sıra evde olmak çok zor çalışmaya alışık biri için. Eğer güvenilir bir bakıcı varsa ve iş imkanı iyiyse esnekse çalışılmalı diye düşünüyorum maddi manevi iyi geliyor.
Eşim.sabah bırakıp akşam alıyor kizimi eve onlardan 1 saat erken geliyorum yemekleri hazırlıyorum o sırada ufak islerimi hallediyorum onlar gelince muhakkak beraber sofraya oturuyoeuz akşam yemeği kültürü benim için önemli. Sonrasında oyun saati yapıp çok geç olmadan uyutuyorum yani totalde 2 saat goruyoruz birbirimizi akşamları maalesef

Rica ederim. Süt sağımı biz anneler için biraz yorucu ama bebeklerimiz için çok önemli ve değerli. İşe başladıktan sonra işten kalan zamanı bebeğinizle daha verimli ve sağlıklı geçiriyor olacaksınız.

Rabbim huzurunuzu daim etsin herşey onların geleceği için kayınvalidem bakacak ve 4 aylık olduğu için acaba benden soğur mu korkusu var

Ayyy inşallah ya bebeğimin huzursuz olmasını istemiyorum ya

Asla sogumaz 9 ay sadece sizi tanıdı nasıl soguyabilir ki :smiling_face_with_tear:

10 gündür calışıyorum sabah 8 akşam 7 genelde beni görünce mutlu oluyo ama bir kaç gündür gündüz uykusu hiç yokmuş