Oğlumun 1 aylık doğusundan beri ayakları bu şekilde normal bişey mi bu düzelir mi büyüdükçe acaba bilen varsa cevaplayanilirmi lütfen
Bana normal geldi ayakları. Anne karnında bebekler bacakları bağdaş kurar gibi içe kıvırarak dururlar o yüzden biraz çarpık gibi olur. Ama gerçek anlamda çarpık olsaydı hem detaylı ultrasonda hem de doğduktan hemen sonra doktorlar söylerdi. Çünkü o durumda yenidoğanken alçıya alarak tedaviye başlıyorlar. Bebeğiniz normal görünüyor.
Büyüdükçe tabiki daha düz olacak. Bir de D vitamininin etkisiyle de bacaklar güzelleşiyor
Benim bebeğimin bundan daha da çarpıktı. Ortopedi doktoruna götürdük, bir masaj öneriyorlar. Annem sürekli o masajı yaptı ve şu an düzgün durumda. Ama bazı zamanlar bilinçli olarak bu hale getiriyor hala
Bizde de parantez bacak gibi 6 aylık şuan doktora söyledim evet bacaları içe doğru gibi kalça USG çekildi mi demisti ama normal çıkmıştı bende onu düşünüyorum inşallah düzelir
İnşallah ya
Evet detaylı ultrasonda buna da bakılıyor ve çarpıklık varsa söylüyor doktorlar. Bir yakınımın haberi vardı bebeği doğmadan önce. Doğduktan sonra alçıya aldılar 3 kez, sonra ona göre ayakkabı takıldı ayaklarına. Siz yine ihmal etmeyin doktora sorun ama bence normal bu hali. Büyüdükçe daha düzeliyor zaten.