Ya bebeklere çilek verilmez diye biliyor um ama çiçekli kavanoz mama çıkmıs+8ay bide instagram da gördüm bir kaç kişide 7 aylık bebeklere çilek ezip veriyorlar
Ben veriyordum bir sey de olmadi şükür 1 2 tane ilk başta denedim sonra 3 4 arttırdım
Ben kızıma 7 aylıkken vermiştim sanırım ama tam o hafta sırtında egzama gibi bir şey çıktı. Doktora gittiğimizde sorduk ne olduğunu, bir de ben çilek vermiştim dedim. Doktor hayır çilek yemeyecek dedi. Kırmızı meyveler 1 yaşına kadar yasak, aynı zamanda fıstık kaju vs alerjik besinler yasak demişti.
5 gün sonra 9 aylık olucak geçen gün biraz tattırdım birşey olmadı çok şükür ama miktarı çok azdı iştahlı bakıp ağzına götürmek istediği için verdim sevdi
Ben riske girmeyi sevmeyenlerdenim alerhi olur falan diye daha bu sene 15 aylık kızım bu hafta içinde az tadımlık verdim. İlerleyen dönemlerde veririm
Bu tarz alerjik meyveleri ne kadar geç verirsen o kadar iyi canım 1 yaş sonrası daha makul. Çilek,kivi,portakal vs. Mesela süt bal bunlarda aynı şekilde. Asil pars ta alerjik bir çocuk 20 aylik ve hala süt içmiyor tahin mesela veremiyorum alerji yapıyor çünkü, kivi çilek bunları hala denemedim
Bende vermek için sormadım zatn ama verenleri görünce dedim acaba ben mi yanlış biliyor um
Bende anlayamadım bazı kaynaklar ne kadar çok besinle tanışsa alerji riski o kadar düşer diyor Instagram da gördüğüm birkaç doktor da kırmızı meyveler için artık bir yaşı beklemeye gerek yok Yeni yayınlanan ek gıda rehberleri de içeriyor diğer gıdalar gibi ilk verildiği zaman alerji durumunun takip edilmesi yeterli diyor artık her kafadan ayrı ses çıkıyor mesela portakal da verilmemesi gerekiyor diye biliyordum bazı kaynaklar +8 verilebilir diyor ama kesin bir bilgi olsaydı hastalık dönemlerinde en azından verilebilirdi şuan ek gıda ile ilgili bildiğim birçok şey değişmiş gibi mesela 3 gün kuralı da eskide kaldı diyen doktorlar var yumurta ek gıdaya geçildiği gibi akını da deneyip verebilirsiniz diyenler var
Şuan fırsat bulamadım ama bulursam karşıma çıkan videoların linkini sizlerle de paylaşırım
Portakal ve yumurta verdim portakal 4 aylıkta verdim daha veriyor um bir sorun olmadı ama çilegide denerim her bebek ayrı baktım alerji yapmıyor veririm birde domates de verebilirmiyiz
Domates için de bazı kaynaklar verilebilir bazıları verilmemeli diyor inan benimde kafam karışık birde Instagram da gördüğüm annelerin çoğu yemeklere domates salçası da kullanıyor anlayamadım yani benim bebeğim alerjik bir bebek olduğu için vermedim hiç çileği de zaten sadece ağzına değdirdim yani yediği çay kaşığının ucu ya var ya yoktur ama birşey olmamıştı çok şükür portakal da muhallebi yapınca içine azıcık koymuştum ama pişik olmuştu vermedim bir daha dediğin gibi her bebek farklı canım
16 aylık olduk daha hiç çilek vermedim
Çilek dayanamadım verdim az önce 2 çay kaşıgı kadar çok sevdi istedi hatta vermedim fazla ama bakalım alerji durumu olucakmı
3 gün kuralı sadece alerjen gıdalarla sınırlı artık .yumurtayı sarisini deneyip eğer alerjisi yoksa birkaç gün sonra beyazı da veriliyor . bu arada artık salça kullanmak istiyorsan kapya biberi haşlayıp ezip yağla kavurunca yemeğe hem lezzet hem de kırmızı aromasını veriyor bu şekilde yeterli olunca domates kullanmaya gerek duymadım ben .portakalı da 10 aylık olmasına rağmen doktor ver dedi ama çileği bilmiyorum eger alirsak az miktar denerim onu da bir yaşina bir şey kalmadı zaten .aslında katı kuralcı da olmamak gerekiyor alerji yapmazsa vermeye başlanabilir bazı yiyecekler bence
Şu anda ben öyle ilerliyor um eski usul veriyor um bekliyorum 3 4 gün bişey yoktur devam ediyor um çilegi verdim şu anda baktım sıkıntı yok evde oldukça veririm
eski usulden kastettigin tuz ve şeker olmasın ama diğerlerini deneyebilirsin eğer alerjik bir durum olmazsa verilebilir bence de
Tuz şeker vermem ztn sütte aynı şekilde
Evet canım kapya biberi duymuştum en yakın zaman da deneyecem teşekkür ederim
Evet çokta katı olmamak lazım aslında bebeğin durumuna göre ilerlemek daha mantıklı gibi geliyor bana da
İnşallah alerjik bir durum olmaz canım afiyet olsun bebişine ![]()
Domates 10 aylıktan sonra yemeklerine katabilir ve ayriyeten de verebilirsin