Çocuğunuz ne zaman konuşmaya başladı

Oğlum 24 aylık her çocuğun gelişimi farklıdır fakat oğlumun daha sadece 6 kelimeli var söylediklerimi yapıyor benden bişey istediğinde anlıyorum komutlarımı yerine getiriyor fakat konuşması henüz ilerlemiyor sizin çocuklarınızda geç konuşma oldumu

Yigenim 3 yaşına gelene kadar birkaç kelimeyle kendini anlatıyordu. Bu sene ortaokula gidecek hiçbir sıkıntısı yok.

Benim kızımda 25 aylık olucak bu ay kelimeleri çoğaldı ikili kelime kullanmaya başladı. Doktoru da biraz bekleyelim demişdi konuşma terapistine gideyim deyince. İletişimi iyiyse Endişenlenmeyin ama yinede hekim görüşü en doğrusudur

Valla bizdede konuşma yok kelimeler var oda toplasan 10 tane olur anlamlı 21 aylık bizimde çok üstüne gidince de olmuyor akışına bıraktım artık taklit ediyor herşeyi konuşmak zor geliyor sanırım yada ben herşeyi önüne sunuyorum ondan gerek duymuyor ağam benle alay ediyor sanırım :person_shrugging:

Hayır yani onlar söylemese biz hiç düşünmeyeceğiz sanki zaten bir anne olarak çocuğumuzun herşeyini bizler daha iyi biliyor düşünüyoruz çevredeki kadınlar bitti birde erkekler de başladı sanki kendi çocuklarının bakımında çok rol almışlar gibi tavsiye veriyorlar​:sweat_smile: