Çocuk Doktoru imtihanım

Herkese merhabalar,bugün özel bir hastanede ikinci ay kontrolumuz vardı.
Kisaca bilgi geçeyim, iki aylığız.
2740 gr doğduk.
1.ayda 3.800 kiloya anne sütüyle geldik.
Lohusalik bitmeden ağır grip yaşadim ki ben öyle hapla atlatabilen biri değilim iğne dahi zor ayaga kaldırır. Hala da hastalığım devam ediyor.
Bu sürede sutumde + moralim de düşüşler oldu.
Derken bebekte burun akıntısı ağlamalar vs derken bu ayi zor atlattık.
Bugün ikinci ay kontrolune gittik.
Bebeği ilk kez alt bezini dahi değiştirmesini yaparak çıplak sekilde tarttılar kilosu 4.250 gr çıktı. Ben 1 kez gece yatmadan mama verdiğimi, bu durumun beni rahatsız ettiğini belirtmeme ragmen bana gunde 4 5 kez mama takviyesi verin dedi.
Yani bu kadar karamsar olmaya luzum varmı gerçekten ben mi rahatım?
Bestlak dedi,kullandım anne çayı dedi kullandım malt icecek dedi kullandım tahin dedi hepsini kullandigimi soyledigimde bana bir reflü ilaci söyledi. Yan etkisi anne sütünü arttırmasıymiş doktorlar olarak kendi aramizda da kullandık diye belirtti.
Işin komik kismina geleyim.
Söylediği ilaç iki sene önce Turkiyeden toplatılmış.Hatta Fransada bu ilaç yüzünden ölümler olmuş.
Şimdi, biz neye kime göre hareket edeceğiz?
Guncel olmayan bir doktor.Ilacın yan etkilerinden biri de kalp durması :weary:
Bir de ,bebeğim sag tarafına fazla yatmaktan hafif kafa yamuklugu gerceklesti.
Bana kafayı sola çevirerek halı üzerinde 10 saniye baş kısmına elinizi basili tutun dedi bebeğim orda kiyameti kopardı.Eve geldik denedim bebeği zor sakinlestirdim ki baski dahi yapmadım.Eşim sinirlendi bu duruma.
Kafayı düzeltmek için bu yöntemi yapan/duyan var mı Allah aşkına?
Uyumlu Doktor bulmak ne zormuş …:pensive:

Okurken kanım dondu. Yan etkisinden emin misiniz yani böyle ciddi bir yan etki ihtimali olan bir ilacı önermesi ? Ve siz emziriyorsunuz ilaç kullanmamanız gerekiyo. Bizde de düzleşme falan oldu ama hiç böyle birşey söylemedi doktor. Sağa sola düzenli yatirmamiz gerektiğini karın üstü egzersizi de sıkılaştırmak gerektiğini söyledi. Benim 20 lık dişimi çektiler cerrahi islemle emziriyorken bana ağrı kesici bile kullandirmadilar. Bence çocuk doktorunuzu değiştirin. Ben bu konuyu kendi doktoruma soracağım bana ilaç ismini de verir misiniz?

1 Beğeni

Bu saat oldu hala kendime gelemedim ağladım kızdım kendime bir de yorumları iyi olan bir doktor.
Ilk kez çırılçıplak bir tartilma yapıldı ki gecenlerde kıyafetlerin 180 gr civarında geldigini de arkadaslarla konuşmuş,paylaşmıştim.
Yani ilk ay kilosu kiyafetliydi,belki 200 gr oynamıştır.
Evet hastalığım sebebiyle zaten göğüs hastalıkları kısıtlı antibiyotik verebildi.Ki ben ilaçlardan nefret ederim.
Kafa Yastık aldığımı, bu halinin biraz daha düzelmiş olduğunu da belirttim halbuki.

İlacın ismi Motılıum.
Eczacı eşime söylemiş toplatıldığını.
Ben de araştırdığımda bazı forumlarda bu ilacı kullanan anneler oldugunu, bıraktıkları zaman aynı memeye geri döndüklerini okudum.
Şok içersindeyim.Nereye nasıl şikayet edilir bilmiyorum.

Kendinize kızıp aglamaniza gerek yok güven duyamadiginiz yerden uzaklasacaksiniz. Ben 3-4 tane çocuk doktoru degistirdim. O frekans önemli doktorla hasta arasındaki. Arada kaldığım herşeyde konsültasyon mantığı ile ilerlerim. Her doktor alanının herşeyinde uzman olamayabiliyor bazı konularda ekstra uzmanlasanlar daha fazla deneyim sahibi olanlar oluyor. Araştırır bu tarz doktorlari bulurum. Hafif derecede de olsa anorektal anomalimiz var makatla vajen arasi mesafe kısımda kısa ve bu da onun çok sık kabız olmasına neden oluyor. Bu konuda kendini geliştirmiş bir doktor bulup mail attım belgelerle beraber görüş aldım bana uzak bir hastanedeydi. Görüşünü belirtti ayrıntılı muayene de talep etti. Kendi doktorumla görüştüm durumu bildirdim ciddiyeti varsa gidecegim konsulte edebileceğim bir meslektaşınız var bu konuda dedim öneriyor musunuz diye. Sagolsun bu konuda tatmin olamadigimi endiselendigimi anlayınca bana uzun uzun anlattı durumu içim rahatlayacaksa tabiki gitmemi onerecegini ancak korkacagim birşey olmadığını tıbbi bir dille iyice açıkladı. Demem o ki biraz da bizde bitiyor. Kaba davranışları olan iletişime kapalı olanlarla hiç muhatap bile olmam. Bize hitap edeni arastirip bulmamız gerekiyor yeri geldiğinde.

Bu bir mide ilacı ve yan etkileri çok fazla bende bende beyinde kas sinir sistemimi etkilemişti ve aylarca bütün bölüm ve doktorları gezerek sorunun neyden kaynaklı olduğunu bulamamışlardı en sonunda psikiyatri doktorum araştırıp bulmuştu. Nadirde olsa ilacın görülen bir yan etkisiymiş bence hamileyken böyle bir ilaç kullanmayın

Yazdıklarınızda cok çook haklısınız…
Kadın doğum doktorum uzaktaydı ama o frekans yakalanınca uzaklık sadece zamanın bir kısmına hükediyor yoksa ilim Çin’de olsa onu arayıp bulmak bizim görevimiz…

Rutin aylık kontroldu bizimkisi,Allah şifa arayan herkesi ehline kavuştursun :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Gelmiş ,Geçmiş olsun.
Hamile değilim, iki aylık bebeğim var.
Ve bugün gittiğim çocuk doktoru uzman hekim bana bu ilacı süt arttirmama yardımcı olması için reçete etti.Yan etkilerinden biri buymuş çünkü.
Türkiye’den toplatılmış zaten.
Iki yıl önce :face_with_diagonal_mouth:
Bu ilacı bir doktorun emziren anneye vermesi şaşkınlığındayım…

1 Beğeni

Cimer - Şikayet- Sağlık bakanlığı’nı seçin. Durumu anlatın belgelerle ilacın yazıldığı reçete varsa onu çekin ve yükleyin.

2 Beğeni

Evet var bir kağıda yazdı.Fakat kaşe imza yok.
Bana,yani adıma reçete edemezdi.Cocuk ihtisasından dolayı.
Bebeğe dvitamini reçetesi var.O da hiç adını duymadığım bir vitamin kullanmayacagim zaten.

Teşekkür ederim muhakkak şikayet kaydı oluşturacağım bu konu ile alakalı…

Şimdi farkettim aklım hala hamilelikteyss demek ki :sweat_smile: sizi mi denedi diyeceğim hiç akla yatan bir yanı yok çünkü

Ekim annesimiydiniz siz de ?
Mucize anne uygulamasından kalmış olabiliriz:)
Süt arttırıcıları saydıkça,kullandım,kullandım onu da kullandım deyince en sonunda al bi de bu ilacı kullandım de bakalım niyetiyle mi beni susturdu acaba? bilemiyorum…
Doktor arkadaslar olarak bizler de kullandık hemfikiriz dedi…
Şakasını edeceğini hiç sanmam :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

Olsun o kağıdı da çekin. O gunki randevu bilgilerinizi de ekleyin. Sistemde vardır ama siz yine de ekleyin

Herzaan derim hiçbir dra okadar güvnmem ilaçmı verdi hemen araştırırım. Mümessillerle anlaşıp ona göre yazıyolar. Orda kayıttada gözüksün die. İnsanlarınnsağlığını düşünen çok az dr var. Benim bebeğede reflü ilacı yazdı gece uyumuyor die. Eczacı bu büyükler için bebekler asla kullaamaz demiş

1 Beğeni

Evet evet öyleyim, 51 günlük olduk bizde. Allah akıl fikir versin o zaman ne diyelim, gerçekten içinin sindiği iyi bir doktor bulabilmek artık mucize oldu, kendin için olsa idare ediyorsun ama konu çocuğun olunca olmuyor maalesef

1 Beğeni

O kagidi sakin atmayin, adli tip el yazisi örneklerini karsilastirarak doktora ait oldugunu tespit eder. Gerekli yerlere mutlaka sikayet edin, belki baska kadinlarin cani yanacak bu sebeple. Bi sorusturma gecirsin hakli haksiz ortaya cikar.

1 Beğeni

İlk bebeğim 9 günlükken büyük bi kanama yaşamıştım. Hemen en yakın özel hastaneye gittik doktoru tanımıyordum. Bana içimde parça kaldığını kürtaj olmazsam öleceğimi söyledi. Eşim çok zorladı beni ama ben korktum çünkü daha doğum travmamı atlatmamıştım. Kürtaj istemediğimi söyleyince bana ilaç yazdı. Adet söktürücüymüş. Eve geldim yan etkilerini okuduğumda başımdan kaynar sular döküldü emziren bi annenin asla kullanmaması gereken bi ilaçmış. Sonra kendi doktoruma gittim beni muayene ettti hiç bişeyim olmadığını söyledi iyiki o ilacı kullanmamışsın dedi. Yeni doğum yapmış anneyi ölümle korkutacak kadar gözü dönmüş doktorun hemde ne için kürtaj parası için.
Doktoruna denk gelmek çok zor malesef artık çoğu doktor sana insan gözüyle bakmıyor tek istediği şey para kazanmak. Özel hastaneler ticarethane gibi çalışıyor.
Benim oğlumunda kafasında düzleşme oldu yatırırken sırtını destekleyip yan yatırdım düzeldi. Ben bu konuda çok araştırmıştım ilk defa böyle bişey duyuyorum.

1 Beğeni