Kızımla beraber üç gündür soğuk algın liği geçiriyoruz ben bide üstüne regl oldum onun da ağrısnı çekiyorum tek başıma aşırı zorlanıyorum kızımda doğru düzgün yemek yiyemiyo boğazı ağrıyo sabah çok az ekmek çok az salatalık yedi kahvaltıda öğlen arası da aç kalmasın diye yoğurt cici bebe tahin karışımı verdm akşam üstü çok az çorba içirdim zorla uyumadan önce de muzlu armutlu muhallebi verdm az yedi onu da günde iki üç kere de emziriyorum ama aç kalıyo diye çok üzülüyorum normalde yediği şeyleri yemiyo üç gündür dün çok fazla da kustu öksürmekten bende kötü durumdayım kızım için kalkmak zorunda kalıyorum ama adam akıllı yemek yediremiyorum yemez diye farklı bişey de yapamıyorum szler hasta olunca nasıl besliyprsnz ya da hasta olan bebeğe ne verileblr
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah hastayken ne verilir pek fikrim yok canım ama verdiğin şeyler ideal hafif hastalıkta rahat yenilebilecek şeyler bende durayım burda belki bilen hanımlar güzel tarifler verir hastalıkta bebeklerin sevdiği iyi gelen şeyler
Şöyle söyleyeyım zaten hastalıktan dolayı iştahsızlıkları oluyor doktorum bize bu donemde sevmedıgı seyleri degılde normal zamanda neleri daha çok sevıyorsa gerekırse hep onları ver çeşitlilik yapma demişti. Sizde en sevdıklerı neyse onu verin bugun verdıklerınız bence gayet guzel yemek olarakta sevdıgı bır yemek varsa onu yapın çok aşırı yaglı salcalı seyler belkı yemez. Patates haşlama, en severek yediği çorba, yoğurt, hurma verebılırsın çok besleyıcı pekmez tahin dedıgın gıbı bunlarda iyi c vıtamını olarakda portakal mandalına sevıyorsa yedırebılırsın. Protein ağırlıklı beslenirse daha çabuk toparlanır yumurta, peynir,yoğurt, et, tavuk sevıyor mu kaç aylık bilmiyorum ama böyle azıcık bile yese kalorisi çok. İstemedıgınde asla zorlama tiksinti oluşmasın. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim 18 aylık olmak üzere maalesef yumurta ve peynir hiç yemiyor çok nadir kaşar belki yer o kadar yumurtanın hiç bir türslüsünü yediremedim sevdiremedim yoğurt veriyorum mandalina da bazen yer bazen yemez sevdiği çorbaları da yaptım ama yemedi bu hastalık sürecinde inşallah çabuk atlatrz da ikimizde ya bnm için aşırı zor geciriyo hastayım Bnmde biraz yatmam dinlenmem lazım ama yok saat iki buçuk hâlâ uyumadı reglin ilk günü afedersiniz insan sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyor ya gidp gelene kadar ağlayacak duruma geliyorum
Haklısınız allah kolaylık versin benim bebegımde seçici yemeklerde 16 aylık sevdıgı şeyleri bile normal zamanda reddeder bazen yaparım hazırlarım boşa gider. Geçici bir süreç sizde nane limon yapın kendınıze gerekırse bi aıle hekımıne gidin ilaç versin daha çabuk atlatırsınız
Çok teşekkür ederim Allah râzı olsun canım![]()