Kızım 5aylık besin alerjisi var yumurta ve süt ürünlerine 3aydır diyet yapıyorum sütüm iyice azaldı . Mamayı biberon ile yemiyor kaşıkla ne kadar gidiyor bilmiyorum hiç doyuyor mu bu çocuk diye düşünürken. Az önce annem tuttu ek gıda ver bilmiyor yemeyi verme verme nasıl öğrencek dedi doktorumuz 5bucukta başlarız dedi. Kızım kakasını fitilsiz yapamıyor acaba doymuyor da bağırsakları dolmuyomu kiloda hep 300 500 gram alıyor . O kadar acizim ki şuan tek yapabildiğim hüngür hüngür ağlamak . Bakamıyorum galıba bn alerjisi var yalancı kabızlık yaşıyor reflüsü var göbek fıtığımız var
Bence ek gıdaya başlayın bişey olmaz mama içen bebeklere daha da erken başlatıyorlar ben de 5.ayda başladım iki çay kaşığı kadar veriyorum bi ara sıra ek gıdadan sonra bi çay kaşığı kadar zeytinyağı da veriyorum kabızlık yaşamasın diye bnm doktorum 6.ayda başlayacaz dedi ben dinlemedim on gün sonra 6 aylık olacak
Ah lutfen üzülmeyin. Bazi bebeklerin huyu, yapisi bu şekilde. Hangimiz olsa yine aynisi olacaktı. Eminim yapiyorsunuzdur ama diyetin yani sıra sut artiran takviyelerinizi ve sagimi ihmal etmeyin. Ek gıda içinde doktorunuzu dinlemenizi öneririm. Kaka yapma sorunu varsa erken baslamak kalici kabizliga neden olabiliyor. Eminim gunesli günleriniz yakin.
Çok geçmiş olsun sakin olun dua edin bol bol hepsi geçeçek alaerjiyi kakada kan ile mi anladınız peki
Allah razı olsun doktorun dediklerinden çıkmıyorum ama . Psikolojik olarak çok yoruldum
Bizde kan yoktu. Jölemsi kıvamda mukus vardı kakada birde yüzünde pütürler vardı.
Pütüşer nasıldı bşzde de pütür çokıyot ara ara gidiyor da
Sonra doktor mu baktı
Çocuk doktoru gastroentolojiye yolladı oda ilk sütü kes geçmezse yumurtayı kes dedi . Sütü kestim epey düzeldi sonra yine başladı yumurtayıda kestim çocuk doktorumuz test yapılsın istedi alerjiye yolladı ayın 25de deri testi var
Eğzama gibi oluyor birde bebek çok huzursu oluyor
Hiç durmuyor mu ara ara mı mesala . Bende şüphelerim varda o yüzden soruyorum . Sizin için bol bol dua edecegim bi an önce toparlarsınız umarım
Akşam saatleri kolik gibi ama değil. Doktor jöle gibi kaka alerji demişti . Şüphen varsa hiç geçiktirme hemen çocuk doktoruna götür alerjiye kayıt açsın test iste inşallah yoktur senn bebeğinin çok zor. Alerji doktoru susamda alerjik dedi tahin helva susam bunları da kesti . Alerjisi ortadan kalkınca nasıl huyu renği değişti bebeğimin
Şimdi aür yukurta onlara mı bakılacak. Bebekte . Ek gıdada mı çıktı sizin
Siz peynir vs yiyince mi kızarıyor yüzü
Kızarmak değil benek benek kırmızılıklar
Gün içinde benekler çıkıp çıkış bende de yani bebeğimde de kayboluyor nasıl anlıycam gün içinde birsürü şey yiyorum ya
Üzülmeyin ben de benzer bi durumun içindeyim. Bizim alerjimiz daha da fazla besine. Ama doktor hiç merak etmeyim geçecek dedi. Siz de merak etmeyin geçecek. Bebeğim geçen ay 380 gr zor aldı. Doktor yeterli dedi. Biz de 5 bcuk aylığız. Mukus hala devam ediyorsa farklı besinlere de olabilir. Yediklerinizi not aldın gün gün ve o günki bebeğijizin kakasını reaksiyonlarını da yazın
Sadece yüzünde miydi . Çünkü doktor sadece yüzğnde ise alerji değildir demişti se
Sütünüzden mi geçti siz nasıl anladınız mukustan mı
Alerjik besinlere odaklan genelde süt proteini oluyor 3gün kuralı ilr takip et kendini belli ediyor