Çok kötüyüm bir teselli

Kızım 5aylık besin alerjisi var yumurta ve süt ürünlerine 3aydır diyet yapıyorum sütüm iyice azaldı . Mamayı biberon ile yemiyor kaşıkla ne kadar gidiyor bilmiyorum hiç doyuyor mu bu çocuk diye düşünürken. Az önce annem tuttu ek gıda ver bilmiyor yemeyi verme verme nasıl öğrencek dedi doktorumuz 5bucukta başlarız dedi. Kızım kakasını fitilsiz yapamıyor acaba doymuyor da bağırsakları dolmuyomu kiloda hep 300 500 gram alıyor . O kadar acizim ki şuan tek yapabildiğim hüngür hüngür ağlamak . Bakamıyorum galıba bn alerjisi var yalancı kabızlık yaşıyor reflüsü var göbek fıtığımız var

Bence ek gıdaya başlayın bişey olmaz mama içen bebeklere daha da erken başlatıyorlar ben de 5.ayda başladım iki çay kaşığı kadar veriyorum bi ara sıra ek gıdadan sonra bi çay kaşığı kadar zeytinyağı da veriyorum kabızlık yaşamasın diye bnm doktorum 6.ayda başlayacaz dedi ben dinlemedim on gün sonra 6 aylık olacak

Ah lutfen üzülmeyin. Bazi bebeklerin huyu, yapisi bu şekilde. Hangimiz olsa yine aynisi olacaktı. Eminim yapiyorsunuzdur ama diyetin yani sıra sut artiran takviyelerinizi ve sagimi ihmal etmeyin. Ek gıda içinde doktorunuzu dinlemenizi öneririm. Kaka yapma sorunu varsa erken baslamak kalici kabizliga neden olabiliyor. Eminim gunesli günleriniz yakin.

Allah razı olsun doktorun dediklerinden çıkmıyorum ama . Psikolojik olarak çok yoruldum

Bizde kan yoktu. Jölemsi kıvamda mukus vardı kakada birde yüzünde pütürler vardı.

Çocuk doktoru gastroentolojiye yolladı oda ilk sütü kes geçmezse yumurtayı kes dedi . Sütü kestim epey düzeldi sonra yine başladı yumurtayıda kestim çocuk doktorumuz test yapılsın istedi alerjiye yolladı ayın 25de deri testi var

Eğzama gibi oluyor birde bebek çok huzursu oluyor

Akşam saatleri kolik gibi ama değil. Doktor jöle gibi kaka alerji demişti . Şüphen varsa hiç geçiktirme hemen çocuk doktoruna götür alerjiye kayıt açsın test iste inşallah yoktur senn bebeğinin çok zor. Alerji doktoru susamda alerjik dedi tahin helva susam bunları da kesti . Alerjisi ortadan kalkınca nasıl huyu renği değişti bebeğimin

Kızarmak değil benek benek kırmızılıklar

Üzülmeyin ben de benzer bi durumun içindeyim. Bizim alerjimiz daha da fazla besine. Ama doktor hiç merak etmeyim geçecek dedi. Siz de merak etmeyin geçecek. Bebeğim geçen ay 380 gr zor aldı. Doktor yeterli dedi. Biz de 5 bcuk aylığız. Mukus hala devam ediyorsa farklı besinlere de olabilir. Yediklerinizi not aldın gün gün ve o günki bebeğijizin kakasını reaksiyonlarını da yazın

Alerjik besinlere odaklan genelde süt proteini oluyor 3gün kuralı ilr takip et kendini belli ediyor

Geçti çok şükür. Doktor kuruyemişleri test et dedi 3gün kuralıyla. Onu yapıyorum. Doktor için gayet sağlıklı bir bebek. Ek gıda olayında zorluyorlar . Siz kaç aylıksınız

Yüzündeydi popo etrafı kızarık oluyor alerjik bebeklerin. Yüzünde ve mukuslu kakadan anladı

Evet sütten. Aşırı huzursuz ve sancılıydı mukus vardı

5 bucuk aylık

Doğudğundan beri sadece anne sütü alıyor. Ve 2 haftalıkken sancılar ve kıvranmalar başladı. Herkes gaz dedi. Biz de gaz damlaları kullandık. Ama 2 buçuk aylık olduğunda hala azalmamıştı hiç bir damla işe yaramıyodu. Daha da sancıları artmıştı sürekli kıvranıyodu mukus da artmıştı. Şüphelenip çocuk gastroentoloji doktoruna gittik. Bize direk alerji olduğunu diyete başlamamı tavsiye etti. Sıkı bi diyete girdim 2 hafta sonunda hem mukusta azalma hem huzursuzlukta azalma oldu. Böylece alerjisi olduğunu anladık. Benim yediğim besinler sütümden bebeğime geçiyor ve alerji oluyor. Bu besinleri kendisi tüketirse de alerjisi olacak demek.

Testlerdr alerjimiz çıkmadı doktor bnim yiyeceklerimizi kontrolu şekilde açıyor. Ayran içmeye başlayınca kabızlık bitti çok şükür.