Çok yoruldum yardım

Kızlar 16 ayına girmiş bir kızım var ve aşırı yoruyor özellikle bugün sinir uçlarıma basıyor sanki kafa vurma vardı sağa sola duvara kanepeye ama hafifti ve unutmuştu son 1 haftadır yapıyor yapma deyince duruyordu oyun yaptığını düşündüm tekrar yapınca bazen müdahale bile etmedim ama baya güpür güpür vuruyor yere sinirleniyor kendi kendine böyle olan var mı aramızda yardım edin ne yapabilirim . Şarkı açıp oynamayı deniyorum oyuncaklarını da istemiyor şimdi oynardı öyle o da yok

Aynı şekilde benim oğlumda öyle 15 aylık aynısını yapıyor sinirlendiğinde inat ettiginde kafasını bammm yere vuruyor duvara vuruyor kapiya o an neresi denk gelirse. Dün babasina senle dursun ben bir lavaboya gideyim dedim benim yokluğunu gördüğü kan konsolun kenarına vurmuş sert yere artık kafasında hafiften morarma oluyor. Doktora söyledik geçenlerde yapar dedi 2yaşına kadar sürebilir dedi o yaşlarda iletişim kurmaya başlıyor yapma etme dediginzde artık anlayacak yapmamaya başlar dedi ama eğer hala anladığı yaşta bile devam ederse bu şekil çocuk psikiyatrisine gidersiniz dedi ama çocuk için birşey yapmaz size çocuğa nasıl davranmanız gerektiğini anlatacak sadece dedi. Yani bu aylarda normalmiş.

Yani inanır mısınız o kadar sabırlı biri değildim anne olmadan önce ama şimdi kızıma olabildiğine sakin davranmaya çalışıyorum mizaç olarak sert mizaçlıyım ama kızıma bunu pek yaşamıyorum hatta hiç denecek düzeyde tabi şımartıp da tepeme de çıkarmak istemiyorum. Psikolojik açıdan bakıyorum bildiğim okuduğumuz yanında yine araştırıyorum ama çıldırma noktasına geldim sabahtan beri her istediği de oluyor yani huzursuz huysuz ve kafa atan bir bebek oldu iyice arada sırada olsa bazen görmezden geliyorum . İnşallah geçer 2 yalında tamamen çok teşekkür ederim :heart:

Vallahi aynı şekilde bende artık sabrım taşıyor bazen bağırıyorum sonra pişman oluyorum çünkü anne olunca sorumluluklarımız dahada omuzlarımiza yükleniyor bazen insan taşıyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun onlarda bı an önce bu aliskanligi brakirda canları acımaz.cevremdede bı kaç arkadaşım var onların bebekleride başta yapyormus büyüdükçe azalma olmuş.

Öyle canım ya yani benimki de yapardı sonra yaşına doğru kesmişti sevinmiştim 1 haftadır özellikle bugün felaket ve hala aynı durumdayız sabahtan beri​:face_with_bags_under_eyes:

Aynı sorun bizim kızdada var 18 aylık olacağız yeterki sinirlensin ya da biz istediğini yapmayalım bunun yanı sıra çocuklarada vuruyor saç çekiyor elindeki oyuncaklarla vuruyor dışarıda bile sinirlenince kafasını vuracak duvar buluyor duvara bile vuruyor yapma etme diyorum dikkatini dağıtıyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor normal bi durum muhtemelen

Yani henüz kimseye vurmadı ama o da var biraz mizacen de sert bir kız benimki bende öyleyim benim kopyam gibi zaten de kızım :sweat_smile: o da böyle seveceğim derken kendine çeker yakalarına asılır kendine çeker e haliyle diğer çocuklar kim varsa yaş farketmeksizin kaçıyor . İnşallah geçicidir :sweat_smile::sweat_smile:

Benim ogla yere vururdu ne yastik kirlet varsa yere sererdim sonra yastik sevdasi basladi pelus oyuncaklara sardi sonra birakti.

Ahaha bizimkide sinirli diyorum kime çekmiş aslında bende sinirli biriyimdir küçükken bende böyleymişim çocukluğumda da çok sinirliymişim hatırlıyorum :grinning_face_with_smiling_eyes:

Aynen ya :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: meyse bekleyeceğim sanırım inşallah ilerleyen dönemlerde geçer yorumunuz için teşekkürler

Herkeste ayni sorun , bizimki 11 aylik, istediği olmasın kafasını geriye atıyor . Atak mıdır nedir,sürekli onu yasiyoruz sanırım . Askere gidince biter heralde bu durumlar aybikee :(((

Her bebenin mizaci farkli, konuşmaya başlayınca anlatacağız bir şekilde

Benimki kız felcin​:sweat_smile::sweat_smile: askere gitmese de evlense desem o da çözüm değil işte o zaman da başka dertleri olacak Allah hayırlısını versin de yapmasalar keşke

İşte biri bitip biri baslicak aybikee :frowning: Allah kolay şekilde geçirmemizi sağlasın her zorluğu

İnatlaşmaya başlıyorlar ortalama bir buçuk yaş civarı. Artık o da bir birey olduğunu ve sözünün geçtiğini görmek istiyor. İstediği olmadığında ve kendini ifade edemediģinde yapıyorlar bu davranışı. Asil de o zamanlar yapmaya başlamıştı ama temkinli bir şekilde yapıyordu sert veya sivri bir yere vurmuyordu halının olduğu yere koltukların yumuşak yerine vuruyordu. Bir de koltukların kol kısmına gidip oradan eğiliyordu resmen düşmeye çalışıyordu ama düşmemek için de tutunuyordu :grinning_face_with_smiling_eyes:
Bende önceleri dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyordum ya da acıdığı hissedince kucaģıma alıp öpüyordum baktım ki ben öyle yaptığım zaman daha çok yapıyor bende konuşuyorum bu hareketin hiç güzel değil yapmaya devam edersen kafan acır diyorum. Bende üzülürüm diyorum ve başka odaya geçiyorum arkamdan koşuyor annecim mutlu ol sen üzülme diye bana sarılıyordu​:grinning_face_with_smiling_eyes:
Şimdilerde çok azaldı artık beni daha iyi anlıyor. Yaptığı zaman pek tepki vermiyorum sinirlendin mi diye soruyorum sakinleşmek için anneye sarılabilirsin diyorum genelde geliyor. Ama daha çok vurup ağladığı bağırdığı zamanlarda oluyor o zaman birkaç şey söylüyor dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum olmazsa da susup bekliyorum kendine bakıyorum sadece. O da bir şey demediğimi görünce duruyor.
Genelde babası il dışına gidince birkaç gün görmediğinde daha hırçın oluyor. Bir şey olursa babası gelir sanıyor herhalde. Onu da şurdan yola çıkarak tahmin ediyorum. Daha önce düştüğünde hastalandığında babası izin alıp geldiği zamanlar oldu. Yine öyle olur diye yapıyor diye düşünüyorum.
Ama genel olarak istediği olmayınca yapıyorsa gelişimsel bir durum korkmayın gerekli önlemleri alın. Sakinleşince de konuşun :smiling_face:

Teşekkür ederim :heart: genelde bende tepkisiz kalıyorum yapma kızım canın acır sert falan diyorum ama tak tak çok vuruyor sakin kalmaya çalışayım inşallah düzelir

İnşallah Allah bizlere sabır, onlara da akıl us versin :folded_hands:t2:
Bende sinirlenince kendime telkinde bulunuyorum hepsi geçecek bak gazı bitti, dişini çıkardı, tuvaleti öğrendi, kendini biraz biraz ifade ediyor. Onlar da geçmez sanardın geçti bunlarda geçecek sakin kal, krizi yönet, güzel davranışlar öğret, yapabilirsin ve sonunda başarınca kendinle grur duyacaksın falan diyorum. Bir de sabır çekiyorum :smiling_face:

Aynen aynen katılıyorum her yazdığına :sweat_smile: bu aralar sadece tak etmiş vaziyette ama melek sonuçta sabır :cherry_blossom:

18 aylık kızım her şeye sinirleniyor dişlerini sıkıp sinirleniyor :smiling_face_with_tear:

Allah sizin de yardımcınız olsun :heart: böyle anlatırken komik yaşarken sinir krizi geçirmeli ortamlar

Amin tüm annelerin yardımcısı olsun inşallah :cherry_blossom: