Cok yoruldum😔

Bazen burdaki msjlqra bakıyorum ve diyorum hwrkezin derdi farkli

Isyan etmek istemiyorum ama gercekten cok yoruyor beni herkez

Ben herkezden uzak durdukca sadece cocuguma ve esime bagli kaldikca insanlar bu mutlu olsuunu bile cok gorur ve ilah biseyler diyp seni uzer bazen yemin ederim olmeyi bile istiyorum ama bebegim bensiz kalacak diye uzuluyorum

Akraba evliligi yaptim mutluyum ama esimle ve vocugumla ailemden uzak almanyada yasiyorum ama kaynanam yakin evlendigimden beridir herkeze hersey yaptim hep kiymet verdim cagirdim yedirdim icirdim simdi ne oldu herkez yüzünü gosterdi ve gurbette olmak cok zor dil ayri zor ve bazen tam odaklaniyorum calismak icin yine basariyorlar beni strese sokmak icin ellerinden geleni yapıyorlar

Mesela gorumcelerim kuzenim olur ben qramazsam aramazlar qsla yazmazlar ve bende son 1 senedir aramiyorum bi özel gunde bayramda felan mesaj atarim baskada yok cunku soguklqr bende oyle insanlari arayip ne kötüyüm ki sonra kaynanami ararim 1 bazen 2. Gun aramam geri donus yaparlar sonra bolll bol laf sokmalar benden buyuk saygizlikta yapmak istemiyorum hasta kendisi hep susuyorum yanlis bisey dememedk icin ve arrik bazen oyle patlayacam diye korkuyorum yuvam mahvolacak diye korkuyorum yani akraba akrep bosuna demiyorlsr ustune bi de esim salı gunu yemege davet etmid sen bilirsin dedim kapattom koniyu ne yuzle gelecekler bilmym

Offfff ogffff qllahim yardim etsin bana sabir versin demektwn yoruldjm gercekten :sad_but_relieved_face::pensive_face:

Haklısın… Ama işte haklılık mutluluk getirmiyor maalesef. Hepimiz yaşıyoruz böyle şeyleri. İnsan yüzyüze bakıyor ne derse desin. Çok kırıcı çok üzücü şeyler yaşıyoruz yalnız başımıza. Ben de gurbetteyim ama yabancı memlekette illa ki daha da zordur. Kaç yıllık evlisin Deniz hanım bilmiyorum ama yaşadıklarımdan sonra tavsiyem sadece kendi huzurunu korumaya çalışman olur. Kendi küçük aileni. Bebeğini en önce de kendini. Eşini. Baskalari ne yapmış ne demiş boşver . Düşünmemek zor biliyorum ama hayat geçiyor ya. Niye aklımda o kadar yer etsinler ki saçma sapan? Zamanımı çalsınlar? Ömrümden yesinler? Kimse seni umursamıyorsa sen de onlar kadar umursa. Kendine yeni hobiler edin. Punch yastık, kanaviçe, örgü, her türlü boyama… El işleri insanın içini rahatlatan şeylerdir. Bilmiyorum tanıdığın başka birileri var mı akraba dışında ama… Türk kadınlar inşallah vardır yakınında . Hiç olmazsa bir şekilde toplanıyorlardır bir bağlantı kurup arkadaş edinirim yerinde olsam. Yaşı pek tutmasa bile gidip gelebileceğim bir tanıdık insan iyi gelir dertleşebilmek adına. Kendini kendine ver açıkçası. Dil öğrenmek için çok güzel fırsat kursa gidebilirsin. İnternetten bakabilirsin gün gün plan yapıp çalışabilirsin. Uzun bir süreç tabi bebekle daha da zor ama imkansız değil :blush: Kendi gücüne inan yeter. Karamsarlık kötü şey ve zor. Ama anne olarak bu halden çıkmalıyız. Çocuğunun ruh halinden de sen sorumlusun. Kendine çok iyi bakmalısın. İçi ağlasa bile yüzü gülenmiş anne. Anne olunca anlıyor insan. O baka baka senden öğrenecek her şeyi. Kendine kendin için söz verip değer ver. Her şey daha güzel görünecek o zaman. Kapalı sandığın yollar açılacak. Ne fırsatlar ne iyi insanlar çıkacak karşına inşallah :cherry_blossom:

1 Beğeni

4 .yila girecek evliligim

Yani pek disari bile cikmiyorum gittigimiz sadece bi market onda bile ooo hergun dışarıda oluyorum oyle diyorlar yani malesef hic turk komsum yok alman geneli arada bahçeye cikinca selamlasiriz hal hatir sorarlar oyle bebegim bile onlari gorunce mutlu oluyor kimseyi görmüyor komsulardan baska

Kurs konusuda geldigim sene basvuru yaptim ve hep oncelik ukranyalilari aliyordular ve sonra zaten beni xagirdiklarinda daha bebegim 20 gunluktu krese birakup okula gelmemi istediler ama ben nasil birakiym minicik o zaman simdi 1 yas oldu ama yine kucuk birakmaam kendim evde calismaya calisiyor diym ama ortamlaarda olmam lazim ki dilimi daha cok gelistirmek icin tek başıma doktora veya bi kuruma gidemiyoeum esim hep benimle ve etraftakilar hep almanca konusuyor bazen anliyorum bazen anlamiyirum yani nasil olacak bilmym ilk geldigim sene okul öncesi öğretmenliği yapiyordum turkiyede buraya gelince krese gittim bi hafta ziyarete qma oda olmadi dilimden dolayi almadilar calismayi ozledim ev ve bahçe arasinda gidip geliyorum bebegimle

Anladım sanırım önce dil konusunu cozmelisin. Yani bebeğin büyümüş bence uyuduğu zaman ya da akşam saatlerinde eşine teslim edip bir şekilde günde 1 saat de olsa ya online şekilde hoca tut derse başla ya da kendin ilerle. Ben olsam Türk hocadan ders alırım Zoom üzerinden. Ben de öğretmenim biliyorsundur belki bebeğim olalı özel ders veriyorum küçük diye evdeyim. Dil öğreten bir sürü hoca var. Eşin parasını karsilasin. Ki bence karşılamak zorunda. Dili halledince yavaş yavaş hepsi sökülür gider komşularla pratik yaparsın uygulamalar üzerinde bir yarım saat bile oturup gösterse sana ilerlersin. Çaya davet et otur anlat çeviri programı kullan direkt sesten çeviren var. Duya duya kulak doygunluğu olur zaten gerisi gelir ya bence. Akrabaları salla yani sen onlar için yaşamıyorsun istediğin yere gider gelirsin eşin bildiği sürece. Market neymiş otobüse de binip gezersin kime ne yani? Duymamazlıktan geleceksin he he de geç :smiling_face_with_sunglasses:

Seni cok iyi anliyorum, adamlara iyi davraniyorsun anca laf sokuyorlar mesafeli davraniyorsun budefada vay efendim bizi aramiyorsun sormuyorsun, inan bende cok yoruldum. Buarada bende kocami ailesine çok Uzagim fakat insanlar dilerini tutmasa istersen fizanda ol. Bir tarafdan da hic bir sekilde anlasmadigim eşim var artık ne yapacagımı bılmıyorum kafamda kaldırmıyor

1 Beğeni

Canım aile sorunları asla bitmez evini eşini bebeğini ve huzurunu düşün sadece kendine vakit ayır zaten arkadaşlar çok güzel şeyler yazmış dil konusuna gelince canım eşinle evde Türkçe mi konuşuyorsunuz dil konuşuldukça daha çabuk öğreniliyor Almanca konuşsanız evde bence daha çabuk öğrenirsin

1 Beğeni

Seni çok iyi anlıyorum ama kelin ilacı olsa önce kendi kafasına sürer diye bir söz var ya hah işte benim senden daha beter durumdayım ama bnm kendime faydam dokunmadı ki o kadar yoruldum ki yemin ederim şuraya anlatmak yazmak bile yorar beni o yüzden yazmak istemiyorum saatlerce ağlayıp sonrada deliksz uyumak istiyorum ama imkansz… Rabbim zorumuzu kolaylaştrsn

Benzer dertler dediğn gibi herkese var Allah adı atarak yap boşver herkes kendi imtihanında eğer izlemek istersen Aile show var youtube de hatice kübra toygarın programı aile ilişkilerini nöropsikoşoji ile yorumluyor eğlenceli de . Onlar aslında böyle davranarak kendi imtihanlarını kaybetme yolunda sen kendi imtihanını kazanmaya bak malesef ağızları torba değil büzülmüyor

1 Beğeni

Aynen öyle yeminle ne kadar cabalasan ne kadar iyi olsan boş tek bildigim bu valah

Kimse sudan çıkmış ak kasik defil herkez ne yapsamda stres yapsam pesinde Allaha birakiyorum

Turkce konuşuruz kurtce bazen bebegime de almanca kelime kelime öğretiyorum okula gidince dislanmasin yadirgamasin

Iste bazen elimde degil cok takiyorum aslinsa o yuzdende boyla oluyor

Malesef oyle mutlaka izleyecem teşekkür ederim onerin icin bazen iste tam insan dolma noktasina geliyor aileme de anlatmak istemeym uzzlmesinler diye uzaktayim zaten 4 yıldır hasrerim onlara bu sene inşallah gidecem görmeye belki iyi gelir bana bakalim arrik hayırlısı

1 Beğeni

Walla ben artık muhatap olmuyorum fakat eşimle de aram iyi degıl.

Hic bir sekılde insana hayati kolaylaştirmıyorlar, zehir edıyolar herseyi. Vallhi aklım olsaydi evlenmezdım

Buarada Almanca konusunda yardıma ihtiyacın varsa yardımcı olurum.

1 Beğeni

Sizde almanyada mısın ?

Evet bende