Çok zor durumdayım bana yardımcı olun

Eşimle tartıştım 2 yaşında oğlum var ve 6,5 aylık oğlum var inanın çok zorlanıyorum ikisine ben kendim bakıyorum büyük oğlum aşırı çok hareketli durduğu yerde durmuyo küçük te artık akıllanmaya başladı durmuyo kendi annem arada hafta sonları gelip yanında kalıyor kayınvalidem le aynı apartmanda oturuyoruz bi aralar gündüzleri bende akşamları kayınvalidem alıyordu onda yatıyordu büyük oğlum sabah tekrar geliyodu kayınpederim oğluna bu çocuk durduğu yerde durmuyo bizi sakatlicak etcek diyerekten oğlumu istemedi bu çocuk deme atar da yapar da ondan sonra kayinvalidem de kalmamaya başladı ben de yatıp kalkıyordu ama bende çok zorlanıyorum iki çocukla cok zor oluyor ikisine bir yetemiyorum eşime çok söyledim iyi dille kayinvalidem de olsun ama canıma tak yaptı biraz tartıştık eşim beni dövmeye kalktı dövdü de artık kaldıramıyorum tükendim yoruldum ailem geldi aradım götürelim dediler ama eşim git ama cocuklar benimle kalcak ufağı emdiriyorum o emiyor diyorum ben bulurum onu doyururum diyo bende ona nadiren sırf çocuklarım için gittim ama artık bıktım usandım istemeyerek ten duruyorum elim kolum bağlı çocuklarım için sırf birde annesini tutuyor çok annesi onca laf etsin yapsın ona ağzıni gram açmıyor ben bişey soyleyim edeyim benim üstüme yürüyor bana yardımcı olur musunuz lütfen ben yoruldum bıktım artık sırf çocuklarım için mücadele ediyorum ufak bebeğim emiyor daha emiyor büyük oğlumda onuda nasıl bırakip edip yapayim bensiz zor duruyor zaten nolur bana bir yol bir aydınlık verin

dava açarsanız çocuklarınızı zaten size verirler. küçüğü kesinlikle verirler. büyüğe de küçükten ayırmamak için kesin verirler diye düşünüyorum. suç geçmişiniz, onursuz davranışınız yoksa. dövdü demişsiniz, en yakın sağlık kuruluşuna gidip darp raporu alın, gidemiyorsanız muhakkak videoya alın kendinizi morarma, kızarma vs varsa. aileniz size sahip çıkmış, allah onlardan razı olsun. böyle bir imkanınız varsa kullanmanızı tavsiye ediyorum. şayet el kaldırmış bi insan bunu tekrarlayacaktır. en önemlisi küçüklerin menfaatidir. annelerinin şiddet gördüğü bir ortamda bulunmaları ruh sağlıkları açısından uygun değil diye düşünüyorum. tabi siz de boşanmak istiyorsanız. çalışmıyorsanız ve eşiniz çalışıyorsa hem size hem çocuklara nafaka bağlanır. avukat tutacak gücünüz yoksa da bulunduğunuz yerin barosuna gidip adli yardım talebinde bulunmak istiyorum diyebilirsiniz. gerçekten durumunuz olmadığını kanıtlamanız durumunda sizin için bir avukat görevlendireceklerdir. merak ettiğiniz başka soru varsa cevaplayabilirim, hukuki olarak.

1 Beğeni

Aslında bize pek bişey demek düşmez çünkü ne desek boş ama bosanirsan çocukları sana verirler çocuklari için kalıyorum diyorsun ama tam tersi çocukların için kalmaman gerekiyor çünkü mutsuz ve şiddet olan bir evde büyüyorlar babanın anneye şiddetini görüp duyuyorlar mutsuz bir ailede büyüyorlar ogullarin babayı örnek Alıcak şiddeti normalleştirip ilerde şiddete meyilli çocuklar olacaklar ki kocanın çocuklarına şiddet uygulamayacağınin garantisi yok bir söz var annesinden boşanamamis adamlarla evlenmeyin diye darp raporu alın arkadaşın dediği gibi şiddeti fotoğraf video ile gosterin olmadı gün ve saat olarak günlük yazın ses kaydı alın kades uygulaması yada Alo 183 arayın darp anında çocukları alırım bakarım vs psikolojik şiddete giriyor

1 Beğeni

Baştan itibaren o kadar yanlış var ki ne desem neresinden tutsam bilemedim. Uzun olacak biraz.

İlk olarak büyük oğlunun kayınvalidende kalması büyük bir yanlış. Sadece uyuması için bile oraya gidiyor olsa o çocuk dışlanmış hissedecek ve daha da hırçınlaşacak. Kardeş geldiğinde büyük çocuklar anne babanın odasından çıkıp yan odada bile yatmak istemiyor. Senin büyük oğlun adeta yok sayıldığı için dikkati üzerine çekmek için her yaramazlığı yapabilir. Haklı da. Çocuğun kardeşi kabullenmesinin önüne geçtiğiniz gibi kendisini de ailesine ait hissetmesine engel olmuşsunuz.

İkincisi cocuk sorumluluğunu paylaşmadiğı için kızabileceğin tek kişi eşin. kayınvaliden ve kayinpederin çocuğuna bakmak zorunda değil. İstemeyebilirler. Yaşını başını almış insanlar kafası ses bile kaldırmayabilir. Çocuk büyüttükten sonra dinlenmeye çekilecekleri yaşta bir de çocuğun çocuğunu büyütmek isyemeyebilirler. Burada madem o kadar yakın oturuyorsunuz, kayınvaliden yemek konusunda biraz fazla pişirip size destek olabilir bunu rica edebilirsin. Ya da yarım saat gelir çocukla oynar sen bir işini halledersin.

Eli kırılası kocan da üzerinde yeterince sorumluluk olan sana yükleneceğine haftada bir sana yardımcı olacak birini tutsun. Maddi olarak müsait değilse kendisi işten gelince alsın çocuğunuzu dışarı çıksın vakit geçirsin.

Ama şunu unutma, sana ne kadar yardım edilirse edilsin, çocuklar eninde sonunda sadece seni isteyecek. Onları bir arada tutarak bu isteklerine cevap vermen gerekecek. Bir çocuk için ANNE her şey demek. Küçüğü uyutup tüm enerjin bittiğinde bile büyüğü kucağına alıp sevip oynaman gerekiyor. Onun da anneye ihtiyacı var. Sadece bakımlarını yapıp kenara bırakman maalesef onu ikna etmeyecek. Hele ki sürekli anne kucağında gördüğü kardeşi varken.

Allah yardımcın olsun çook zor ama yalnız değilsin, böyle o kadar çok anne var ki. Sana ayrıl ya da kal diyemem sonuçlarını üstlenemeyeceğim için. Cocuklar olmasaydı ayrılır mıydın? Bu kadar kavga eder miydiniz? Belki bir süre uzak kalıp öyle düşünmen gerekiyordur. Çocuk yetiştirmek hiç kolay değil. Ama onlar artık varlar ve karı koca ailenizi bir arada tutmanın ve çocuklarınızı yetiştirmenin yolunu bulmanız lazım.

1 Beğeni