Çok zorlanıyorum.Emzik kullandırmak

Arkadaşlar bebeğim 46 günlük doğduğunda emzik verdim ama hiç tutmadı 2 gün ara ara uğraştık tutmadı. Zaten zararı var diye de daha sonra uğraşmadım hiç tekrar tutturmaya çalışmadım. Ama şimdi uyuturken çok zorlanıyorum uyumuyor. İnternette 1 saat uyanık kalabilir diye okudum ama benim kızım gündüz 4-5 saat uyanık kalıyor akşamda gözünü açaçak hali olmuyor ama yine de uyumuyor. Emzik kullanmayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz emzik var mı? Damaklı mı yuvarlak uç mu daha iyi?

Philips avent 0-6 ay emzik almıştım ardkslarm kullanıyor gayet memnun karşı Trendyoldan ikili benmde başta midesini bulandirdi ama uyurken emzik tutuyordu ama üstünde durmadım keşke verseydim çünkü parmak emiyor o da ayrı bi dert canm valla

Ben doğduğu günden beri versim direk tuttu hala çok seviyor. Ben damaklı emzik kullanıyorum

Bende uyurken deneyeyim belki tutar

Benim kızım hiç tutmadı direk attı ağzından.

Philips avent 0-6 ay emzik kullanıyoruz. Bebeğim küvezde kaldığı için orada emme refleksi için alistirmislar. Emzik kullanımının avantajı olduğu gibi dezavantajı da var. Bebeğim emziği emdiginde boğazında tükürük birikiyor ve çoğu zaman tıkanıyor ve uykuya dalamiyor. Bu yüzden uykuya dalmada emzik kullanmamaya çalışıyoruz.

Evet dezavantajları var diye kullanmayı düşünmüyodum ama internette uykuya dalmayı kolaylaştırır diye gördüm. Birde büyükler annem kaynanam falan niye emzik vermiyosun diyolar emzik verirsen daha çabuk uyur diyolar bende emzik araştırmasına girdim

Evet emzik kriz anlarında hem bebeği hem de anne ve babayı rahatlatıyor. Ama emzige alıştıkları zamanda onsuz duramiyorlar. Mesela gece uykusu için bebeğimizi yatırıyoruz. Önce emziksiz uyutmayi deniyoruz olmadığında emzik veriyoruz. Uykuya dalıyor. Emziği de çoğu zaman kendisi atmıyor. Biz alıyoruz. Aldığımızı fark ettiğinde geri asla uyumuyor. Başlıyor ağlamaya ellerini çırpmaya emzik verdiğin anda susup uyuyor yeniden :joy: Yine de doktorlar da öneriyor emzik kullanimini. Bir arastirip karar verirsiniz. Benim de bir tanıdığım da iyi ki emzige alışmış , benim oğlum alismadi parmağını emmeye alıştı bıraktırmak için parmaklarını bantladim dedi. O yüzden emzik yine de kullanılmalı galiba :blush:

Benim bebeğimde 6 emzikten sonra philips ultra air emziğini tuttu 0-6 aylık bi onu deneyin dilerseniz çünkü kızımda asla hiçbir emziği tutmuyordu annemde sağolsun tutsun diye inatlaşıyordu kızımda ağlamaya başlıyordu philipsi verdim 2 defa attı sonra tuttu

damaklı emzik daha kolay tutuyorlar

Philips avent kullanıyorum hastanede verdim alışsın diye tutmadı ama bir hafta ısrarla deneyince tuttu :melting_face: philips sevmeyen bebek %1 filan ya genellikle tutuyorlar

Kızım 46 günlük elini ağzına götürüyor sürekli meme arıyor eşim kucağına aldığında kolunu emmeye çalışıyor​:joy: dili sürekli yalanma şeklinde hep emmek istiyor bende çok yoruluyorum. Bu yüzden emzik alacağım galiba :unamused:

Araştırdığım kadarıyla en iyisi Philips. Ondan alacağım bende

Yuvarlak uç meme ucuna daha yakın olduğunu söylüyorlar. Ondan kararsız kaldım

Hangisi içine sinerse onu al :heart_hands:

Damaklı alacağım :joy:

Ben wee baby damakli emzik aldım. Eczanede denk gelince rastgele aldım. İlk zamanlar vermemiştim. Bir aylık olmaya yakın verdim, birkaç gün gönülsüz aldı sonra tuttu​:smile:

Bende wee baby yuvarlak uç olanı almıştım ama hiç tutmadı

Neden uyumuyor bunu öğrenseniz ya önce bı sıkıntısı mi var acaba aç mı gazı mi var altı mi ıslak bazen nemli bile olsa durmuyorlar

Philips avent yuvarlak uç 0-6 ay hemen tuttu bebeğim emziğin dezavantajı olduğu kadar avantajları da var canm bende ilk başlarda çok karsiydim çocuk doktorum önerdi bana da hem uykuda yardımcı oluyo hem kontrole falan giderken huysuzlanmiyo en önemlisi de doktorum ilk aylarda ani bebek ölümlerine karşı kullanmamı söyledi özellikle reflü varsa bebek kusuyorsa çok faydayliymis ama iki yaşı geçirmemek gerekiyo kullanımda