Çorba tarifi

Ben ilikli kemik suyu hazırlayıp koyucam, baharat kullanmayacağım ben.

2 Beğeni

Baharat koymadım hiç henüz ama sanırım 7-8de koyuluyor. Tuz zaten vermeyeceğim de

Çorbalara az bişe tuz atıyorum yoksa yemiyor. Bide tarhanada yapılışından dolayı baharat var onunn dışında hiçbişeye eklemiyorum

Baharat kullanmadık daha. Zararlı diyorlar ama azıcık tuz atıyorum ben çok tatsız oluyor yoksa.

Kızlar oğlum 7 aylık oldu. Çorba verebilir mişim ama nasıl yapicam neyle yapicam. Kabak havuç patates onları haşlayıp püre yaptım verdim hep ama çorbayi nasıl vericem. Bana çorba tarifleri yazar mısınız

1 tatlı kaşığı tereyağı 1.5 yemek kaşığı mısır ununu biraz kavur. İçine koymak istediğin sebzeleri de koyup karıştır. 1 bardak kaynar su 1 çay bardağı da tavuk suyu koyup sebzeler yumuşayana kadar pişirip blender ile geçir. Benim bebeğim bu çorbayı çok seviyor.

Brokoli bebek irmigi patates havuc hasla blenderden cek varsa az bisey kemik suyu benm kizim 6 aylik cok sewiyo

Dundede yogurt corbasi yaptim yogurt yumurta sarisi azicik un su pisirdim verdim yedi

Çok teşekkür ederim kesin yapicam peki fazlasını dolaba koysam beklemesinde sıkıntı olur mu

Brokoli verebiliyor muyuz bilmiyodum bunu da yaparm gaz yapar mı acaba

Yoğurt çorbasıda olur evet yoğurdu çok sevdi oğlum kendim mayaliyorum

Yok olmaz bende koyuyorum ertesi gün yediriyorum.

4 kaşık çorbasıda yapabilirsin canım. Sebzeleri haşladıktan sonra irmikle kıvamlamdırabilirsin, ruşeymde kullanabilirsin.

Tarhana çorbası evde yediğimiz. 2 yemek kaşığı tarhanayi suda ıslatıp 1 tatlı kaşığıyla pisirip verebilirsin
Mercimek çorbası patates, havuç sogani kavurup pistikten sonra blenderdan gecirip ustuje az bisi zeytinyagi dokup yedirebilirsin
Yeşil mercimekleri iyice haşlayıp ayri bi tencerede soğan ve salcayi kavurupp Yeşil mercimekle pisirip verebilirsin. Icine kiyma ya da pirinc koyabilirsin
Yayla çorbası verebilirsin canım ben yumurta kullanmiyorum. 2 kepce ev yapımı yogurt bi tatli kaşığı unla iyice çırpıyorum. Icine 2 yemek kaşığı pirinc katip yediriyorum
Kiymali patates yemeği de yapabilirsin. Kiymayla sogani kavuruyorsun küp küp dogradigin havuclari da kavudup az bosi su ekle guzel oliyot canim ben tatlandirsin diye 1 tatli kaşığı salca katıyorum

Mercimek soğan falan verebilir miyim artık korkuyorum vermemistim açıkçası. Çok teşekkür ederim bir sürü değişik değişik tarif oldu her gün birini yaparım artık :smiling_face: rahatladım valla ne versem diye düşünmekten yorulmuştum

Ruseymi hiç duymamıştım çok teşekkür ederim her gün birini yaparım bu tariflerin artık. Ne yapicam diye düşünüp duruyordum korkuyordum açıkçası ama madem herkes aşağı yukarı aynı tarifleri veriyor bende veriyim

1 Beğeni

Verebilirsin canim ben 6. Aydan sonra verdim hepsinden sarimsak kattığım bile oldu yemeklerine. Hem ek gida reddi de cok yaşamıyorsun keyifli oluyor :smiling_face:

Hatta beb çoğu zaman biz ne yersek onu veriyorum ki alışsın diye. Baharatlı tarli tuzlu farketmiyor tattirdim hepsinden ve tüm tatlara hakim şuan

Konu dısı olacak ama size nacizane bir onerim olacak mumkun oldugunca mısır ununu kullanmayın mısır, mısır unlarında gdo var. Glisemik indeksi cok yuksek ayrıca trigliserid i yukseltiyor yani karaciğer ve kalp hastalıklarına neden oluyor onun yerine tam bugday unu kullanırsanız daha iyi olur.

Hazır paket işi almıyorum annem köyde kendisi yapıp gönderdi. Peki onun da glisemik indeksi yüksek olur mu ?