Benim bebeğim sizin bebeğiniz kadarken veriyordum şimdi biraz daha büyük. Yeşil mercimek de verebilirsiniz kırmızı mercimek de verebilirsiniz.
Robottan cekmeden mi yeşil mercimek verdiniz ben her pisirdigimde robottan çekiyorum çorba gibi veriyorum
Bı deneyeyim
Ben yeşil mercimeği ilk olarak robottan çekmeden verdim baktım yutkunmasında sorun yok ondan sonra hep öyle verdim.
Köftelik ince bulgurdan pilav yapıyorum bebeğim çok seviyor.
Minik bir arpacık soğanı yağda kavuruyorum daha sonra tatlı kaşığının yarısı kadar domates salçası ekliyorum iyice ezdikten sonra bir fincan ince bulgur ekleyip üç buçuk fincan sıcak su ekliyorum. Pişmesini kontrol ediyorum biraz sulu kalıyor altını kapatıp dinlendiriyorum ılıyınca veriyorum. 8-9 aylıj falandı yapmaya başladım şimdi 14 aylık hala çok seviyor.
Cennet çorbası yaparım o da güzel oluyor.
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı mısır ununu kokusu çıkana kadar kavuruyorum. 1 küçük patates 1 küçük soğan 1 diş sarımsak ekliyorum. 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı normal su ekliyorum. Pişince blenderdan çekiyorum.
(Kendimize yapınca ekstradan karabiber ve tuz ekliyorum. Piştikten sonra tavada toz biber yağ ısıtıp üzerine döküyorum. 1 yaşından sonra verilebilir. Bebeğiniz 1 yaşından küçükse baharat vermemelisiniz.)
Benim kızım 7 aylık ben 6 da başladım çorbalara çünkü sebze purelerini hiç yemedi begenmedi o zamanlar sebze çorbası soğan sarımsak patates havuç katıp et suyu ya da tavuk suyuyla pişirip blend ediyordum sonra sebzeli tavuklu şehriye çorbası yoğurt çorbasi felan verdim şimdi kendimize ne yapıyorsam ona da yediyorum ayrı yapmıyorum eğer salcaliysa tuzunu atmadan ayiriyorum salcasizsa normal yediriyorum topalak çorbası tavuk çorbası nohut yemeği bamya yemeği içine ev yapımı ekmekten parça atıp öyle yediriyorum parçaliya da alışıyor boylelikle ve yoğurt çorbası hariç hepsinin yanında yoğurt oluyor