Çorba Tarifleri

Bildiğiniz çorba tarifleriniz yazar mısınız önerdiklerinizi :slight_smile: artık çorba vermek istiyorum da daha fazla tarife ihtiyacım var

Ben tarhana veriyorum ,bide sebze çorbaları da yapabilirsin. Kemik sulu kavanozda balkabağı çorbasıda aldımm katkısız bebekler için onuda veriyorum

Ben sebze çorbası veriyorum kabak havuç patates pirinç ilik suyuyla yapıyorum. Bugünde yoğurt çorbası yapıcam. Daha küçük ne yapılır başka bilmiyorum.

Kaç aylık bebiş, ona göre sana çorba tarifleri yazabilirim :slight_smile:

6 aylık yani 10 gün sonra 7 olucak bütün püreleri tattı artık püre istemiyo :woman_facepalming::woman_facepalming::woman_facepalming::woman_facepalming:

1 Beğeni

1. Sebzeli Mercimek Çorbası

Malzemeler:

• 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Su

Hazırlanışı:

1. Sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Mercimek, havuç, patates ve kabağı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  3. Orta ateşte tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvama getirin.
  5. Son olarak zeytinyağını ekleyin ve çorbayı ılıtarak bebeğinize yedirin.

2. Tavuklu Sebze Çorbası

Malzemeler:

• 1 küçük parça tavuk göğsü
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • Su

Hazırlanışı:

1. Tavuk göğsünü haşlayın ve küçük parçalara ayırın.
  2. Havuç ve patatesi küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Tavuk, sebzeler ve pirinci tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  4. Malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  5. Piştikten sonra blenderdan geçirip püre kıvamına getirin.
  6. Çorbanın ılık olduğundan emin olduktan sonra bebeğinize sunun.

3. Yoğurtlu Sebze Çorbası

Malzemeler:

• 1 küçük kabak
  • 1 küçük patates
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • Su

Hazırlanışı:

1. Kabak ve patatesi küçük doğrayın.
  2. Sebzeleri ve pirinci tencereye koyup su ekleyerek pişirin.
  3. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirin.
  4. Çorba ılıkken içine yoğurdu ekleyin ve karıştırarak bebeğinize servis edin.

4. Tarhana Çorbası

Malzemeler:

• 1 tatlı kaşığı ev yapımı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Su

Hazırlanışı:

1. Tarhanayı bir miktar su ile açın.
  2. Küçük bir tencereye alarak üzerine biraz daha su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  3. Çorba kıvamına geldiğinde zeytinyağını ekleyin.
  4. Hafif ılıkken bebeğinize yedirebilirsiniz.
1 Beğeni

Ya çooook teşekkür ederim aradığım böyle bişeydi şimdi kaydederim ben bunları hergün birini yaparım

1 Beğeni

Bunlar bittiğinde haber ver yenilerini yazarım :slight_smile:

Biz 6 ay 7 günlük olduk mercimek bizim ayımıza uygun olurmu? Ben ne zaman mercimek yesem karnım ağrıyor acaba bebeğimdede gaz veya ishal yaparmı?

Sizin ek gıda dönemi nasıl geçiyor canım bizim için tam bi hüsran hiç hayal ettiğim gibi olmadı oğlum çok tombiş biliyorsun bide çok ilgiliydi yediklerimize ben güzel yer diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. İlk 3-4 gün hoşuna gitti yemek sonraları yüzünü buruşturmaya başladı. Midesi kalkıyor her kaşıkta. Sebzelerdede öyle yaptı çorbalardada meyveye döndük tatlı hoşuna gider diye onada yüzünü buruşturdu. :roll_eyes:

Tamamdır süper olur birini yaptım hatta kalanı buzluğa attım :slight_smile:

Çok iç açıcı değil pürelerde sevdiği sevmedikleri oldu mesela bal kabağını yerken iştahlı ama havuçtan nefret etti resmen ben de çorbaya grçneye karar verdim.

Bizim de çok iç açıcı değil ya meyvelere peynire bayılıyo ama kaşan şeylere çok ilgili değil bende artık saldım herşeyi veriyorum yesin diye ya da zorlamıyorum sevmediyse çorbalarla vericem.

Bian önce biz ne yersek ı da onu yiyora geçenem istiyorum

Sizinki nasıl sevdiği şeyler var mı mesela

1 Beğeni

Elma armut muz vermiştim ilk başta sevmişti aslında sonra onada dudak büzmeye başladı. Hippin kaşık mamasını aldım yumurtayı peyniri içine karıştırıp veririm diye tek verdiğimde onlarda midesini bulandırıyor çünkü onuda sevmedi. Bitek yoğurdu severek yiyor.

6 aydan sonra mercimek çorbası verilebiliyor ama tabi her bebek kendine özeldir. Gaz gibi sorunlara neden oluyorsa vermemek gerek

Nefis yemek tarifleri app te tarifler kısmı var. Brbekler için çorbalar, kahvaltılar die birsürü seçenekler var birsürüde tarif var ben ordan bakıyorum

1 Beğeni

İşimiz zor desene. Allahtan kilosu iyi bu yüzden çok üzülmüyorum artık daha farklı şeyler denyerek vericem ben de

1 Beğeni

Teşekkür ederim ona da bakayım ben

1 Beğeni

Kilo açısından dert etmiyorum bende ama yemeyen çocuk çok zor bende bi tane daha var 9 yaşında iştahsız ve çok seçici beni çok zorluyor. Kıyafet bulmak o kadar zorki boyu uzun birde hep büyük almak durumunda kalıyorum aldığım herşeyi terzide daraltıyorum. Umarım Alparslan şimdilik böyledir ilerde düzelir.:smiling_face:

1 Beğeni

Hadi ya ben ilerisini hiç öyle düşünmemiştim nasıl olsa yer diyodum :woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2: