Arkadaşlar merhaba 9 aylık oğluma çok kez ezogelin çorbası yaptım ve çok severek yerdi hep ama bugün iki defa vermeye kalktım yedi sonrasında hepsini istifra ederek çıkardı anlayamadım sebebini sonuçta daha önce yediği bişey
Üşütmüş falan olabilir çorba ile alakası yoktur belki
Çok ağır değil mi ezogelin . Ben bı mercimek yaptım gece probiyotikle kaka yapabildi çocuk gerçi şu 3 gündür de kabız ama bakalım . Bebek tarhanası aldım, yayla çorbası, şehriye çorbası falan veriyorum arada
Olabilir ama sadece çorbadan sonra kustu başka birşeyler de yedi ama çıkarmadı
Bebekler daha önce yiyip dokunmayan şeylere sonraki aylar reaksiyon gösterebiliyor. Kusmanın çok sebebi olabilir. Vücudunda enfeksiyon olabilir, çorbanın içindeki birşeye alerjisi olabilir, çok yemiş olabilir, tokken yemiş olabilir vs.
Benim oğlum da kabız dı yeni yeni düzene girdi ek gıdadan sonra
Tokken verdim ondan kusarmı
Midesi almadığı için kusmuş olabilir tabi. Bir de açken verin aynı tepkiyi veriyor mu bakın. Ya da vücudunda döküntü vs oluyor mu gözlemleyin
Öncesinde emziirp hemen çorba verdiyseniz kusmuştur . Önce çorba sonra emzirebilrşsimşz daha iyi olur . Kabızlıgınız nasıl geçti bunarada
Ne yaptın nasıl düzene soktun ve ne kadar sürdü ya çok zorlanmıyor ağlamıyor ama arada geliyor anlıyorum 3 gündür kayısı yediriyorum zeytinyağı veriyorum bide bugün probiyotik verdim ama yapmadı daha ama sabah azcik yapmisti
Sizinki kaç aylıkto ben hindistan cevizi yağı aldım inanılmaz etkiliymiş inannamadım . Hergün illaki yapıyor onu verince umarım böyle devam eder bence deneyim sizde
Yediriyormusunuz hindistancevizi yağını ne kadar nasıl uyguluyorsunuz
7 ay 25 günlük bu arada
10 aylık bende yeni keşfettim 2 günde bir veriyorum bir çay kaşıgı direkt
Deneyeyim hemen ben de
Ayy ben bugün Dr a gittim ya dayanamadım çocuğun gözlerime beni kurtar der gibi bakıp ağlamasına, çok karsiydim ama lavman o kadar iyi geldi ki valla çocuk koyun gibi yaptı lavmandan sonra zaten kontrolde karnı sert değil muhtemelen sert kısmı atınca düzelir dedi sabahtan beri lavmanla beraber 3 kere kaka yaptı çocuk valla aglicaktim mutluluktan
Siiznki hep mi labız sorun neymiş bi sebebi varmı peki
Ay çok şükür kabız olmasın bebişler
Yok ya son 5 gün oldu ama şükür geçti probiyotik verdi Dr yazdı şimdilik eğer devam ederse enterogermina kullanabilirsin dedi önceden prosyn vardı o işe yaramadı doktorun yazdığı da reflor gibi bişey ay geçti ama şükür lavman yaparken o kadar üzüldüm ki anlatamam ama hâlâ kurban olduğum korkuyo kaka yaparken iki kasigimin kenarlarina ayaklarını koyuyorum çökturuyorum rahat yapsın diye valla gözlerimin içine bakıyor
Korkmuştu aynen bide lavman karnını ağrıyoyor sanırım bi iki gün hıysuz olmuştu benimki .