D vitamini 15000 iu

Merhaba arkadaşlar doktor bizde d vitamini yazmış ama bildiginiz gibi 400 iu kullanması gerekıyor bebekelrin doktor bzie 15000 iu yazmış kullanımı doz aşımı olmuyor mu bilgisi olan yazabilir mi (doktora sordum cevap bekluyorum ama meraktan dayanamadum)

Merhaba canım, doktorun sana 15.000 IU D vitamini yazmış, bu durum kafa karıştırıcı olabilir, özellikle de bebeklerin genelde 400 IU kullanması gerektiği bilindiği için. Bu durumu açıklığa kavuşturmak için biraz detay vereyim:

1. 15.000 IU D Vitamini

Doktorun yazdığı 15.000 IU D vitamini, genellikle ampul formunda verilen ve daha büyük bir dozu temsil eder. Bu tip D vitamini ampulleri genellikle haftalık veya aylık olarak kullanılır ve çoğu zaman doktorlar bu büyük dozu, bebeklerin ihtiyacı olan günlük 400 IU’ya bölerek kullanılması için önerir. Örneğin, bir ampulü birkaç hafta boyunca, haftalık veya aylık şekilde kullanman gerektiği şekilde reçete etmiş olabilir.

2. Günlük Dozaj ve Kullanım

Bebeklerin günlük D vitamini ihtiyacı genellikle 400 IU’dur ve bu dozu sürekli olarak almak önemlidir. Eğer doktorun 15.000 IU gibi yüksek bir doz verdiyse, bu büyük dozu belirli bir süre boyunca kullanarak bu ihtiyacı karşılaman amaçlanmış olabilir. Bu yüzden doktorunun önerdiği dozu ve kullanım sıklığını dikkatle takip etmek önemli.

3. Doz Aşımı Riski

D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğu için, aşırı dozlarda kullanımı toksik etkilere yol açabilir. Bu yüzden D vitamini takviyelerinde dikkatli olmak ve doktorunun önerdiği miktarda ve sıklıkta kullanmak çok önemlidir. Eğer doktorunun önerisi net değilse ya da içinden çıkamıyorsan, tekrar doktoruna danışarak detaylı bilgi alabilirsin.

Meraktan anladığın kadarıyla soruyorsun ve endişen anlaşılır; en iyisi doktorunun geri dönüşünü bekleyerek kesin bilgiye göre hareket etmektir. Böylece, bebeğin ihtiyacı olan D vitamini uygun ve güvenli bir şekilde verilebilir. Kendine ve bebeğine çok dikkat et, umarım en kısa zamanda cevap alırsın! :blossom:

1 Beğeni

Ben saglik ocaginin verdigini kullanmiyorum simdi 4 ayimiza girecegiz verecekleri kan ilacınıda kullanmayi dusunmuyorum kendim alacagim

neden? bı sakıncası mi var, ben kullanıyorum da. eğer iyi değilse kullanmayalim

1 Beğeni

Sağlık ocağının verdiği ilaçlar temiz içerikli değilmiş canım ben demir damlası ocean microfer kullanıyorum doktorumuz bunu yazdı

1 Beğeni

Icerigi temiz degil hemde yag bazli bir damla aslinda zeytinyagi kullanilmasi gerekirken aycicek yagi varmis birde cok yuksek olmasi bingildagin erken kapanmasina neden oluyormus

En temiz çerikli bi arkadaşlar

1 Beğeni

hangi markayı kullanabilirim peki

Ocean 400 iu aldim en temiz icerik oydu kan ilacindada onu kullanicam

1 Beğeni

Kullandığınız vitamin damla seklinde mi öyle ise kaç damla kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak şöyle bir yazı buldum ve paylaşmak istedim. Bende 150.000 ui 3 damla kullanan bir anne olarak yazınızı okuyunca endişe ettim çünkü öncesinde bir bilgim yoktu. Umarım faydalı olur.

“Bir ampul D vitamini 150.000 IU D vitamini içerir. Bir damlasında 150 IU vitamin vardır. Bebeklere günlük yaklaşık 3 damla verilir. Destek 1 yaşına kadar devam eder. Bugüne dek 15 milyondan fazla bebeğe destek sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada D vitamini eksikliği oranı annelerde %80, bebeklerde ise yaklaşık %40 olarak saptanmıştır. Bu rakamlar, verilen D vitamini desteğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.”

Link: https://www.florence.com.tr/guncel-saglik/d-vitamini-eksikligi#:~:text=Bir%20ampul%20D%20vitamini%20150.000,1%20yaşına%20kadar%20devam%20eder.

Evet damla seklinde 1 damla kullanıyorum doktorda damla seklimde oldugu için bu degerde yazdığını soyledi ancak bu defa da kafamı soyle karıstırdı d3 artık yazmıyoruz içeriginde olan aliminyum zeka geriliği yapıyot dedi anlayamıyorum bu doktorları neden duzgun acıklamıyırlar bu arada bu doktor ilacı yazan degil