Bir arkadaşımdan duydum bebek ufak ufak yürümeye çalıştığında ayaklarına kurdele bağlayıp yürütüyorlar sonra Allah’ım yürümesini engelleyen bağını çöz deyip kesilir falan
Eşimin tarafında bebek kime çekmesini isterlerse ağzına tükürük sürüyolar eşimede yapmışlar bebekken
İgrenccc
Şeyde var farklı mesleklerin kullandığı nesneleri koyup hangisini sececekse o meslegi yapacakmış
Bızım burada da 40 gün bezı çöpe atmıyorlar dışarıya ben atıyorum dıye yemedıgım laf kalmadı
Ağzından Salya akıtan bebeğin salyası dursun diye , bebeğin dayısının ayağındaki çorapla siliyorlar
Ter sorunu yaşamasın diye tuzlamak dışında başka gelenek bilmiyorum
40 gün bezi nerede saklıyorlar? Bende 40 gün bebeğin kıyafetleri dışarı serilmez 40 gün bebek yalnız bırakılmaz diye duydum. Hiçbirini yapmadım.
Bunu bende duydum sizdede varmış demekki
Halamın gelinide benim ağzıma tükürmüş bebekken bana çeksin diye Annemde hiç sevmezmiş onu gerçi hiçkimse sevmezmiş intikam almaya çalışmış sanki bizden Çocukken sen beni tanıyormusun diye sordu o kadın bana bende evet annem sana deli Zeynep diyor dedim kadının yüzünü görmeniz gerekti
bunu amcası yapmıştı kızıma ah etmiştim bende senin çocuğuna yapcam diye söylemiştim şimdi kendi çocuğu oldu ama o kadar minik ki kıyamıyorum yapmaya biraz büyüsün de tükürür gibi yaparım
Yani poşette falan biriktiriyorlar kesinlikle çöpe atmıyorlar tabi herkes yapmıyor ama ben atıyorum diye eve bebeği görmeye gelen birkaç kişiden azar işittim çöpe atılır mı 40 gün biriktirsene iyi olmaz diye
bizde buna “kostek kesme” diyorlar ama çevremde yapanı görmedim 40i çıkmadan tırnak kesilmezmis niye bilmiyorum
birbirine yakın doğum yapan anneler birbirini görmemesi gerekir yoksa bebekleri kırk basar derler
A sizdedemi varmış
Yüzüne söylemekte Sana çekmişim işte rahatla deseydin
Diş ağrıyorsa koyun çişi sürerler ağrıyan dişe
ay midem bulandı inşallah bunu yapan herhangi bir yerde dişim ağrımaz
İnşAllah yoksa işin zor
Çocukken insanlar fazlaca cesur oluyor ama iyki demişim