Merhaba arkadaşlar kızım 4 buçuk aylık. Sabah kalkar kalkmaz mama içiyor yani demir ilacını nasıl vericem sizler nasıl kullanıyorsunuz
Ben vitaminlerde dahil ac vedmeye calisiyorum kusuyor cunku mama sonu yada biraz mama ver tekrar acikmayla o arada ver diyelim iki saate bir yiyiyo mama yrsijn yarim saat sonra ver birde oyle dene insallah kusmaz ac vermek daha mantikli kusmyorlar cunku ilk cocugundada oyle yapiyordum sukur bissy olmadi hemsire demisti tokken kusuyorsa ac ver diye
Biz daha baslamadik 3,5 doktora godince verecek kan ilaci heralde bizr araljjta gidecegiz
Kusması yok allaha şükürler olsun sadece hani demir ilacını sabah aç karnına yemekden yarım saat önce diyorlar ya oyuzden onu yapamıyorum çünkü sabah 7 de uyanıyor demir ilacını verip yarım saat aç duramaz. Bende sabah yedirip bi saat sonra sonra veriyorum sabah ve diğer öğününün arasında olmuş oluyor umarım bi sıkıntı olmaz haftaya kontrolü var tekrar sorıcam doktoruna
- Aydan itibari ile başlıyor.Ben iki aylıkken başka bi doktora gittim bana hemen başla dedi sonra kendi doktoruna ve aile hekimine sorduğumda herhangi bi tahlil yapmadan iki ayda nasıl başlatabilir demişdi. 4. Ayda doktoru yada aile hekiminiz diyor zaten başlayın dşye
- Aydan itibaren başlaman gerekir ben tok karnına veriyorum yani besledikten 20 dk sonra falan veriyorum ki midesi bulanmasin diye sende öyle deneyebilirsin aç karnına da vermiyorum zaten tok karnina veriliyor
Ben demir ilacını akşam veriyorum. Süt içiyor 1 saat sonra demir ilacı veriyorum ilaçtan 1 saat sonra da sütünü içiriyorum.
Yaa tok mu olmalı bana doktor aç karnına ver dedi. Sabah Yemekden bi saat sonra veriyorum kusma falan olmadı aç karnına dediği için merak etmişdim tokda veriliyor ozaman
Ben ne çok aç ne çok tok anında veriyorum. Arada bir saati seçip veriyorum. Çünkü çok açken kıyameti koparıyor. Yeni yemisse de kurabiliyor çoğunlukla. O yüzden ara bir saatte veriyorum.
Ben sabah 7 gibi emziriyorum 9 da demir veriyorum 20 dk sonra emziriyorum acıkmış oluyor zaten