Demir ve B12 düşüklüğü

9 ay 10 günlük oldu oğlum. Kan sonucumuzda demir ve B12 vitamini eksikliği çıktı hiç kıyma yedirmiyormusun dedi doktor ama çorbalarında robotla çekerek veriyordum artık köfte şeklinde vereceğim B12 için öneriniz var mı canım sıkıldı

Benim oğlumun da demiri düşük çıkmıştı ocean kullanıyordum onu değişti kendisi ilaç yazdı b12 de sınırda diye oceanın bi dil altı damlasını yazdı günde bir damla dilinin altına damlatıyorum. Demir açısından yeşil mercimek iyi diye biliyorum onu yapabilirsin yine kıymalı olacak şekilde ben balık hiç yediremiyorum eğer balık yedirebiliyorsan balıkta yapabilirsin

Bizimde ikisi aşırı düşük çıktı eşimin dedigine göre doktor benden hiç demir almamış işte benmde kan vermem gerekiyormuş demiş sonuçlara eşim gitmişti baya kızdı bana trip yedim bı de üstüne napayım kızım başta eti tavuğu yerdi yemiyor hele yumurta hiç inan bende napcagmi şaşırdım özel ocean demir ve B12 aldık sende B12 al madem düşükse

B12 bizim de alt sınıra yakin oldugu icin dynavit lizinkid b12 basladik, gunasiri 1 cay kasigi veriyoruz. Cok sukur demiri guzel cikti, kiyma haftada 2-3 veriyorum, az suda hasliyorum sonra mucver, patates koftesi, corba vs yemeginin icine koyup veriyorum. Her gun 1 tam da yumurta veriyorum. Bir de keklerini falan bolca kuru uzumle tatlandirabilirsiniz ben oyle yapiyorum. Kuru uzumu az suda biraz pisirip blenderdan gecirerek daha pek cok tatliya, muhallebiye vs kullanabilirsiniz belki demir acisindan faydasi olur.

Aynısını bende uyguluyorum artık teşekkür ederim