Demir Vitamini

Kızlar oğlum tam 4 aylık dün rutin doktor kontrolü vardı Demir vitamini yazdı sağlık ocağının yazdığını önermedi kabızlık yapıyor diye Sidefer Damla yazdı aranızda kullanan var mı veya sizlerin kullandıkları Demir Vitaminleri neler yardımcı olursanız sevinirim

Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmıştım kabızlık yapmadi hic

Valla doktor söyleyince cesaret edemedim

Merhaba evet bize de önermemişlerdi özel markalardan araştırıp alın dediler. Biz bestiron almıştık, Sidefer de iyi bir marka burada kullanan arkadaşlar da vardı :+1:t2:

Bestirondan memnun muydun Şeyma onu da duydum @Şeyma.A

Memnundum tadı güzeldi kızım da belli bir dönem severek içti. Ama bize yeterli gelmedi. Ben bazen unutuyordum belki ondan kaynaklıdır. tahlillerde düşük çıkınca tekrar kullanmıştık kızım 19 aylık şu an. Son tahlilleri iyi çıkmıştı yine de çok az daha kullan dedi doktor. Bidaha tahlil yaptırmadık ama şu an daha iyidir diye tahmin ediyorum

sidefer ya da diğer markalar hepsi kullanılabilinir ama verdiğin ölçü önemli fayda sağlaması için .hepsinin farklı farklı verilmesi gereken ölçüleri var .mesela sidefer de kilo başına bir damla verirsen fayda sağlamaz. Markasına göre kilo başına 1 3 5 damla olarak değişiyor.

Aynen ölçüsünü söyledi ama Demir ilacı ben hamilelikte kullandım sindirim sistemimi etkiledi ondan dolayı biraz tedirgin oluyorum

biz ilk başta kidsfer kullandık ama o bizde kusma yaptı. sonra sidefere geçtik şu an memnunuz

bir şey olmaz kullanmak gerekiyor düzenli. bir süre yasina doğru değerlerine bakıldığında gerek kalmazsa biraktirir doktor zaten

Bizde doktorumuz ocean microfer önerdi ama hep 0.5 gittik damla kilo hesabı yapmadı bir sorunla da karşılaşmadık . Tavsiyem eğer şüphe varsa içinizde doktorunuzun verdiği ve o ölçüde kullanın yoksa tekrar gidip sormanız en iyisi olue

Tamamdır canım çok teşekkür ediyorum @sultan

Çok teşekkür ediyorum canim @Suleb

Aynen o şekilde kullanacağım tek korkum kabızlık yapması @AybikeKrp

Yok sanmam yapsın ama demir kullanımına bağlı olarak sadece az siyah kaka olabilir. Zaten ek gıda sürecine girersiniz 1 ay sonra da neredeyse de 7. 8 aya kadar da yine sıvı püre ağırlıklı beslenirsiniz sorun olmaz yani

Teşekkür ederim canim

Rica ederim​:cherry_blossom:

Bizim doktorumuz kidsfer vermişti başta sosyal medyada içinde tatlandırıcı olduğunu görünce değiştirip newvit aldık. Ben kilosuna göre dozunu ayarlıyodum plastik kaşığa damlatıp içiriyodum bi damla kaşıkta kalıyo diye hesap ederekten kilosundan 1 2 damla fazla olcak şekilde veriyodum 1 yaşında demir seviyesi iyi devam etmesine gerek yok demişti devlet hastanesindeki çocuk doktoru eğer düşük olsaydı bi srüe daha degam etmesini isterdik d vitamini 2 yaşa kadar devam 2 yaşında ona da bakıp yeterliyse bırakıcaz yeterli gelmezse devam edicez demişti.

Anladım canım yazdıkların tüm sorularıma cevap oldu çok teşekkür ederim @Yase

Ben Ilk başta sağlık ocağının verdiklerini kullanmıştım daha sonrada demir ve d vitamini damlalarını ocean markasını kullandım zaten 1 yaşına gelincede bıraktık ama sağlık ocağının verdiği kabız falan yapmadi