Kizlar 4 aylık bebeğim var. Günde 3-4 kez uyuyor ama çok kısa temizlik yapsam yemek yetişmiyor yemek yapsam ev dağınık kalıyor kendime vakit ayırmayı geçtim çamaşır bulaşık katla yerleştir derken ne işler bitiyor ne ben dinleniyorum bu durumu nasıl cozebilirim
1 hafta sonra 4 aylik olucaz sabah 9 da 10 yasindaki kizim okula gidiyo 3 de geliyo o gelince kardesini salliyo oyle yemek yapiyorum bi isimi yapsam bi isim kaliyo bizimkide uyuyo gunde 1 kere 3 saat derin uykusu var ama 3 gundur oda yok uyaniyo surekli yani uyudugu an surekli bi isimi yapmaya calisiyorum gercekden zor bi durum surekli gece gunduz kosturmaca oturmaya basladiklarinda bukadar zor olmaz heralde diye umit ediyorum
Bazı işler yarim kaliyor evet kalsın. Bırakın. Cidden. Eşiniz de çalışıyordur geliyordur ama evde verdiğimiz mesai başka. Onlar uykusuz iş yapıyor mu işe gidiyorlar diye gece de anneler başında bebeklerin hep. Gece gündüz çalışıyoruz biz de. Dert etmeyin hepimizin evi aynı. Sadece bebeğim de uyanıkken işleri yapmaya başladım ona şükrediyorum. Sürekli çamaşır bulaşık makinesi çalışıyor evde. 3 güne yine evi süpüyorum bebeğim de uyanıkken. Bir iki oda yap geç o kadar. Ya da mutfak sadece. Yemeğim varsa temizlik yaparım yoksa yapmam hiç. Bebek yokken de öyle yaptım bir güne bütün işleri sıkıştırmak akıl işi degil hele anne işi hiç. Bırakın dağılsın akşam toplarsiniz eşinizi motive edin her yardım etmezse de ben ortalığı öylece bırakırım uyurum. Biraz rahat olun. Dağınıklığa gelemedim her akşam toplamadan uyuyamazdim bırakıyorum artık. Hem bulaşığı bile. Benden önemli değil cidden yorgunum dedikten sonra gram kaldıramaz beni. Her şeye yetişmeye çalışmayın. Buyuyecekler ve hepsini güzelce yeniden yapacağız. Kendinize zaman ayırın uyuyun her şey geçecek. Her şey yolunda deyin kendinize sağlık olsun başka bir şey mühim değil. Pasaklı değiliz hiç olmadık. Durumumuz gayet normal. 🫶🏻
Yani tam olarak çözülmüyor ne yazık ki Çözmek zorunda olmalı mıyız? Bence hayır. Yeterince yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz. Hasta olmaya bile imkanımız yok. 40 derece ateşle yansam da kızıma bakmak zorunda kaldım mesela. Yapabildiğimiz kadar yapıp kendimizi dinlendirmeye odaklanalim. Çok fazla efor istiyor herşey…
Bilmiyorum yardım ediyor mu ama eşinizle de iş bölümü yapın mutlaka. İlla ağlamak mi lazım oturup deyin. İsteyin ya. Yemeği yaptıysan bulaşığı toplasın. Çamaşırı katlasin evinizi de haftada 1 beraber süpürüp silin. Ben şurayı yaptım şurası sende deyiverin sadece bebeği tutmakla iş yapmış olmuyorlar yine kadın yoruluyor hep. Ben biraz ödülcüyüm bu konuda. Şu evi yarın bir süpürüp silsek ardına bi çay bi waffle partisi yapar miyiz derim hemen gözleri parlar valla. Ertesi gün o mısır patlatmis çay demlemis falan. Öyle öyle alışıyorlar zamanla.
Canım durum bütün bebekli annelerde aynı sabah 9 ve 7 yasindaki cocuklarimi kahvalti ve beslenme hazirliyup okula yolluyorum 2 bicukta geliyor yine birseyler hazirliyorum 2 gun yikanip makinada asilmayi bekleyen camasirlar oluyor ödevdir ezberdir etkinliktir inan ev uçuyor ama bu günlerde geçecek bol bol dinlen inan benim dinlenmeye de vaktim yok
Üzülme cnm hepimiz öyleyiz inan ev geliyor 3 gün dağınık ama napalim bebisinle iyi ol depresyona falan girme etkilenmeyen sen tek değilsin inan bende çıldırmalik oluyoeum geçiyor snra napalim evin dağınık olsun dışardan gelen var ayıp olur diyorsan gelen toplasın yoksa da gelmewin benim avantajım gurbette olmam inan kimse yk
Eşim sağolsun her şeyi yapar özellikle zor hamilelik.gecirdim.9 ay yemekleri annem yaptı onun dışındaki her şeyi eşim yaptı çalışıyordum çünkü 32+3 e kadar, her gün kustum çok zordu. Eşim.neden yemek yok ya da ev neden böyle diyen birisi değil tam tersi elinden geleni yapar ama ben mahcup oluyorum işi yorucu olmasına rağmen gece bile kalkar her agladiginda.bebegimiz sen bak demez. Hatta bebeği ile salonda yatanlar varmış ya da eşi salonda yatanlar ben şaşırmıştım. Ev dağınık ve pis olunca kafamın ici de dağınık.oluyor maalesef her gün süpürge tutuyorum toz alıyorum yine aynı yine aynı biraz salmam lazım dediğiniz gibi. Stres olmamın sebebi gelen gidenler. insan evde sıkılıyor haliyle komşulara gidiyorum onlarda geliyor ev pis ve dağınık olunca kendimi kötü hissediyorum. Eşim her şeyi yapıyor o konuda problemimiz yok çok şükür
AA niye kötü hissediyorsunuz? Bebekli eve misafir olarak gelen hiçbir şeye takilamaz arkadaşım. Siz de takilmayin. Evin dağınık da olsa tozlu da olsa. Gözü görüp de kendi içinden gelerek yardım edeyim mi demeyeni ben olsam evime de sokmam, hizmet de etmem. Ha demiyorsa siz de memnunsaniz o zaman öyle otursun siz de rahat olun boş verin. Ev dediğin kirlenir bebekli ev de dağınık olur. Ben misafir kabul etmeden önce şu zaman şu gün müsaitim derim onun dışında gelmeyin hazırlık yapamam derim. He bunu da gelmek isteyenlere söylerim. Evi temizlediğim kadar temizler bi kek bı çay yeter. Dağılsa da umrumda olmaz. Çocuklu geldilerse hele onlar gidince toplarım sürekli etrafı düzelterek sohbet mi edeyim çay mı içeyim? Dert etmeyin hiç.
Haklısınız valla geçen ev daginikti kızım uyudu bende onunla.uyudum 2 saat uyumusuz öyle.iyi geldi ki
Ben de başta çok kastım hep eskisi gibi tertemiz ve toplu tutmaya çalıştım ama sürekli yapmak yoruyor. Günlük toplayın günlük temizleyin. Akşam olunca eşimle giriyoruz valla günlük bulaşık günlük dağınıklık. Yatmadan önce toplayıp yatıyoruz. Ama baktım olmuyor bebegimiz durmuyor ya da film izleyeceğiz toplamaya zaman kalmadı uykumuz geldi neyse. Toplamiyorum evet kalıyor kalsın nolcak. Uykusuz kalmayı göze alıp yarım saat dahi olsa o mutfağı toplamam gece gece. Yarın hallederim derim ve hallederim en fazla öğlene hallolur hepsi. Ne gerek var kasmaya ya annem yok başımda derim hep ev benim düzen benim oh müzik açın bebişle toplayin temizleyin.
Bebeğimiz yokken de şu düzeni yapmaya çalışıyordum şimdi ne kadar yapabilirsem o kadar yapıyorum artık. Uyuduğu zaman ya da babası bakarken.
Ekran görüntüsü atabildim ama inşallah indirince yaklastirabilir okuyabilirsiniz.
Teşekkür ederim