Hanımlar merhaba çok bunaldım içimi buraya dökmek istedim bana akıl verin ne yapmalıyım.
Bir buçuk yıl önce evledim kaynımla aramızda 2 ay var o eşimden küçük olmasına rağmen bizden önce hazır parayla evlendi ses etmedik ne eşim ne ben. Borçla düğün yaptık takılan parayı düğün borcuna verdim ağzımı açmadım. Hiç bi zaman kayınvalideme kayınpederime saygısızlık olur etmedim eşim beni ezdirmediği için boyunda bükmemiş oldum ama yinede ne derseler yapardım son zamanlarda bırakdım yapmayı bakdım ki ben gelip temizlerim ederim eltim yan gelip yatar. Bende daha oralı olmadım bir buçuk yılda sadece bi kez eltimle denk geldim oda beş dk kayınvalidem amileyat olmuşdu ayak üstü gelip görüp gitmişlerdi. Ben riskli hamilelik yaşadım 4 ay hastanelerde yattım kızımın erken doğum riskim vardı her neyse doğum yaptım kızım küveze girdi çıkdı ne eltim ne de kaynım ne aradılar ne sordular. 3,4 ay önce kayınvalidem toplanıp sana gelmek istiyoruz dedi sadece bende gelmek isteyen arayıp sorsun senin ağzınla iş yapmasınlar dedim kızım 9 aylık oldu bu bayramda köye gittik onlarda gelmiş bizim bide ayağına gitmemi bekliyormuşlar. Eşimde bizi alıp evden çıkdık onlarda peşimizden çıkdılar sonra çocuğu yedirmeye geldim onlar bizim geldiğimizi görüp hemen geldiler eltim çocuğa hediye vermek istedi kabul etmedim bilmiyorum çok zoruma gitti 9 ay ya kırk yabancı arayıp sordu çok mu zor aramızda herhangi bir laf dalaşı yada bi kavga hiç bişey yok ya kaynım bir mesaj bile atmadı abisine. Bende kızgınlığıma kabul etmedim hediyesini bana eşimin onun numarasını sildiğini ve ne diye arıycamı söyledi onun üzerini ozaman hediyede takma bu kadar kızgınsan ki öyle bişey de yok eşime sorduğumda ben hiç kaydetmedim gelinin numarasını bir kere nişanda konum atmış başka bi konuşma olmadıki kaydedeyim diyor. Her neyse kayınpedirim benim yanlış yaptığımı ayıp ettiğimi söyleyip durdu onların yanında. Bende asla bu yapılanı kabul etmiyorum ayıpsa onlarınkide ayıp onlara bişey demiyosun diye çıkışdım. Eltimler gittiler onlara ağzını açıp bişey demedi kayınpederim bana geri gelip hakkımı helal etmiyorum yüzümü görmeyin daha evime de gelmeyin vs tarzında şeyler konuşdu bende ben el kızıyım bu lafları asla yutmam bidaha eşiğinden içeri girmem diyip çıkdım eşimde ağladığımı gördü ona ilk başta demedim kavga etmesinler diye yola çıkacakdık zaten yolda anlattım o da benim haklı olduğumu hatta onların adına bin kere özür diledi. Çünkü kayınpederimim muhattabı ben değildim belki eşime böyle şeyler diyebilir ama ben taaa nerelerden gelin geldim oraya gurbetlik çok zor bilmediğim insanları ailemden ayırt etmedim yinede öyle şeyler demesi çok zoruma gitti. Şu zamana kadar eşimin ailesiyle arasına asla girmedim yanlış bişey varsada onun görüp kendi müdahale etmesine çabaladım tek kelime şu şunu dedi diye takılmadım ama kayınvalidem herhalde kardeşlerin konuşmamasını benden biliyor biz telefonlarını açmıyoruz ama arkadaşıma işte büyük gelin oğlumu elimden aldı vs gibi şeyler söyledi çok ağrıma gidiyor. Her şeyine konuşuyorum çocuklu halimle bayramda 3,4 çeşit tatlı pasta yaptım götürdüm tek lokma yemedim her ona gittiğimde hediye götürürüm ve kızım doğdukdan sonra beni çok kıskanmaya başladı ona rağmen eşimi doldurmam hala eşimin annesi babası diye çok saygı duyarım eşim üzülmesin diye şuan bişey diyemiyorum çünkü her konu açıldığında onlar adına mahçup oluyor. Ama ben boğuluyo gibi oluyorum birde üstüne oğlunu dolduruyomuşum gibi laflar işittirmesi allahım utanıyorum resmen. Aileme olayı anlatamadım çünkü kesin arayıp kavga çıkartırlar biz seni uzak yere verdik bunları diyemezler vs derler anneme sadece ufak çıtlattım hani ararsa açmasın diye onda bile zor zabdetiyorum kaynanama takılmasın diye. Keşke diyorum o an daha cazgır olsaydım da hepsinin ağzının payını verseydim gerçi hiç bir lafın altında kalmadım söyledim söyleyecimi ama ne bileyim ben mi abartıyorum acaba aman aramasın sormasın taksın hediyesini mi demeliydim bilmiyorum gerçekden çok üzülüyorum böyle aile kavgalarına benim gurbette kimsem yok diye onlara okadar sarılırken onların bana öyle yapması çok koydu
Ay canim boyle insanlar cok var . Ister istemez de insanin zorunâgider .Allah’tan esin senin tarafini tutmus yani hakli olan tarafi ya ailesini tutsaydi emin ol sen daha cok uzumurdun benzer olay bende de oldu . Eltim hamile iken o ladar gitim evini temizledim. Bebeğe 2 kat elbise aldim. Besik aldik . Ustune cahil.basima bebegi olunca basinda durdum. Bebegini saglik ocagina vs islerinde hep yardim.etim . Simdi 5 aylik kizim var daha gelecekler bebek gormeye kaynanamin evinde gordu bebegi orda dedi bebegi gordumbebek gormeye gitmel artik dedi . Ben de ses etmedim . Ama o kadar zoruma giti ki bn ona o kadar iyilik yaptim kizimin eline 5 tl bile vermediler . Ustune kucuk kaynim demis abinin bebegi oldu artik sizde onlara besik alırsınız onlar size aldimar demis . Bebegi olan kaynimdq evdeki besigi gotursunler demis o kadar koyuyor ki insana seni cok iyi anliyom
Ya kayınpederim allah var kızıma bex alır kıyafet alır her giderim harçlık verir ama bende onlara öylerim bişey görsem beğensem hemen alırım onlar içinde. Sadece tek taraflı bakmaları ikinizde hatalasınız susun oturun dese ağzımı açmıycam ama beni bastırıp ony şwy yapıyor ya sinirden kendimi yiycek dueumda oluyorum
Bence kocaman bosver o saydiklarinj bende yıllardır yaptım hic iyilige gecmedi gene kusir eksik buldular esim kiz kardesiyle arasi acik diye babasi aradi evimize gelmeyin bayramda gitmedik ayrica kardesi gelirseler çocuklarını döverim anlayacağın canim bitmiyor lar maalesef hasta ediyor lar rabbm yanlarina bırakmasın kotu insanlarin
Kendini dusunuyorsan afet ve geri adim at .yoksa kendi kendine edersin . Hep hircin ofekli olur ve kendine zarar verirssin kafaya takmamaya gayret et.