Kızım 8 aylık hal sürünerek ileriye doğru gidiyor diz üstüne kalkma yok. Mesela instagram da bazen izliyorum şöyle yaptım böyle yaptım da emekledi vs diye egzersiz bir sürü. Ben bunları yapmadığım için mi emekleme kendini kaldırıp tam oturmaya çalışması falan olmuyor diye kendimi yiyip bitiriyorum bazen yapıyorum bazen yapmıyorum egzersiz vs
Tabiki egzersizin etkisi var sen yuz ustu koymazsan sirt ustu koymazsan bazi seyler geç olur canim bizde 8 aylik olucaz 1 haftaya bende bazen hic koymuyorum yere egzersiz yapmiyoruz o yuzden emekleme yok ama duzenli egzersiz olsa olur. Emeklemek istemeyen cocuk yuz ustu hic durmuyo ilk cocugum emeklemedi hic . Canini sıkma geç kalmadilar benim 1 aydir belim agriyo cocuga bisey yaptiramadim 6. Aya kadarda kalcasinda aparat vardi alisdi oturmaya tabi
Ben yapıyorum zaten dönüp durduğu için sürekli yüzüstünde sürünüyor baya ilerliyor kendisi ama diz üstü durmayı bir türlü yaptıramıyorum mesela ayağa dikilenler var bu aylarda kızımda onun da pek belirtisi yok
Canim cok da sey yapma ya. . Ben kizimin yaninda spor yapiyordum. Emekleme pozisyonu alip bak boyle yap diyordum .. 7,5 aylik 1 hafatadq ogrendi emeklemeyi simdi de tutamiyirum bir yerde ben lavaboya gidince kosa kosa mutfaga gidiyir . Ay ay birak guzel gizel kendi ogrenir cok da ustune gitme tutabildigin butun isleri tut emekleyince cok merakli oluyolar her seyi agizlarina götürüyorlar. .Cok da hevesli isen emeklesin diyirsan gorsel hafıza uzrinden git. Bebekler taķliti sever . Kendin yap sonra ona goster .
Çok teşekkür ederim bir de öyle deneyeyim ne bileyim hala dizinin üzerine kalkması yok yattığı yerden kalkıp oturması vs o yüzden biraz ürktüm ama sürünerek baya istediği yere gidiyor
Canim zaten emeklemeye baslasa dizlerinin ustune ozaman kalkip oturur surunuyosa kalkip oturamaz daha . Bizimki ayaklarini hic bastirmadik 6 ay yassakdı. 1 aydir surekli ellerinden tutup kaldiriyorum once basamiyodu diz cokuyodu simdi dik duruyo koltuk kenarindada dik duruyo surekli egzersiz yap canim. Bizimkide surunuyo bakalim nezaman emekliycek ugrasiyoda beceremiyo dizlerini bukuyoda olmuyo
En kisa zamanda ogrenir . Her bebek farklidir unutma . Belkide 10 aylik deyince emekler belkide 2 gun icinde emekler . Bizimki bayrama 3 gun kala surunemeye basladi bayramdan 1 hafta sonrada emekledi …belki de emeklemeden yurur sizinkide
Merhaba oğlum 8 buçuk aylık. Yüz üstü duruyor. Günde 5 dk olarak 4-5 set halinde yüz üstü duruyoruz. Benim bebeğim de de sırt üstünden yüz üstüne dönme ve emekleme pozisyonuna gelme emekleme yok. Bu ay nörogelisim doktoruna gittik. Biraz geliştirme geriliği varmış. Fizik tedavilik durum yok evde egzersiz yapacaksınız dedi. Emekleme pozisyonuna önceleri getirdiğimizde ağlıyordu istemiyordu dengede duramiyor düşüyordu. Egzersizin hemen faydasını gördük biz. Şimdi emekleme pozisyonuna alıyoruz. 1-2 dk desteksiz durabiliyor. Evde egzersizler yapmanızı tavsiye ederim.
Hiç kendini suçlama çocuklar belli olgunluğa geldiğinde zaten yapıyor. 1 ay önce emeklese n’olacak ki bende yapmadım egzersiz 8.5 aylıkken başladı emeklemeye belki emeklemeyecekte. Çocukları daha bebekken at gibi bir şeylere yetiştirmeye başlıyoruz onlara da zor bize de
Benim oglan hic emeklemedi yasindan itibaren yurudu hemen.her cocuk ayri degisik cozuyu bazi motorik gelisimleri.
Diz üstüne kalkma falan var mıydı
Vardi kenarlara tirmaniyodu heb
Kaç aylarında başlamıştı
Yasinin altindaydi ama kac aylik oldugunu tam hatirlayamiycam canim once koltukta dikiliyodu sonra koltuk ve masa arasi gidiyodu bir iki adim.gittikce daha fazlalastirdi surekli bir yerden bir yere gozunun kestigi eger kesmezse geri donuyodu yari yolda masaya yapisiyordu.
Emekleme pozisyonuna hiç geçmedi öi peki
Yok gecmedi hatta endiselendim 9 aylikken felan merak ettim sonra ortopedi doktoru ve cocuk doktoru dediki bazi cocuklar emeklemeden yurur dedi 2. Yasindan sonra bakariz dedi bebekler de sorun ne diye.
Emekleme konusu farklı sizin ekstra bişey yapmanıza gerek yok ki. Ki bazı çocuklar hiç emeklemeden yürür
Ben tummy time ve canlı destekle oturtma dışında bişey yapmadım ama emekledi erken yürüdü ekstra bişey egzersiz yapmadım hemde. Yani her çocuk farklı zorlamayın zamanı vardır
Benikki de 9 ay 12 günlük bende inanılmaz triplere girmiştim oturamiyor bişey var doktora gidelim diye sürünüyordu kesin emeklemicek dedim çünkü hiç bir belirti yoktu hatta 1 ay önceki videosuna denk geldim ve 1 ayda inanlimaz yol aldı. Şuan emekleyerek koşuyor sanki 5 gündür de biryerlere tutunarak ayağa kalkmaya başladı. Yani hiç panik yapma canını da sıkma zamanı sen değil onlar belirliyor
Hepinize çok teşekkür ederim bu instagramda gördüklerim vs çok etkiliyor şunu yaptı bunu yaptı durumları ondan kendini insan yetersiz hissediyor bazen