Destekli uyku

Sevgili anneler bebeği uyutmaya çalışırken ninni ya da beyaz gürültü gibi şeyler açıyor musunuz ? Ve uyku süresi boyunca hep açık kalıyor mu ? Ben uyuturken ilk önce nazar dualarını falan dinletiyorum ya da kuran o bitene kadar uykuya geçiyor ama tam dalması için arkasından beyaz gürültü ya da piş piş sesi açıyorum ve uyku boyunca bazen açık kalıyor bir zararı olur mu ki ?

Çok yüksek sesli açmadığın sürece hiçbir şey olmaz bebeğim 3.5 aylık bende kuran ilahi zikir falan açıyorum. Önceden süpürge sesiyle uyurdu artık sevmiyor onu :slight_smile:

Bunu bende merak ediyorum çünkü bizde hep piş piş sesi açık

Bizde de sürekli gece boyunca açık kalıyor sanki kapattığımda daha çabuk uyanıyor gibi hissediyorum

Belli bir şeyi sürekli dinlettiğimde etkisinin azaldığını fark ettim bende

Uyuduktan sonra gerek yok bence. Ben de uyuturken açıyorum bazen. Çoğunlukla kendim okurum veya söylerim… Bazen de hiç açmıyorum tamamen alışmasını istemiyorum. Uyuyunca da kapatmak gerek bence yoksa beyin sürekli aktif halde onu dinlemeye çalışacak bir yandan uyku var gevşemesi lazım beynin ve bedenin. Bir de telefonun çalıştığı sürece yaydığı enerji var. Hele bir de internetten actiysaniz çok daha sıkıntı.

Bu yönden bakılınca da kapatmak doğru tabi