Merhaba anneler biz bir kaç gün sonra 6 aylık olacağız 1 numara dan 2 ye geçeceğiz. Kullanıp da kilo aldıran mama tavsiyeniz var mı. Hipp combiyotik da kullandım hipp keçi sütlü olanı da kullandım kilo hiç aldırmıyor. Toplanan sorunlu mama hariç olursa sevinirim
Merhabalar neden kilo alımı ?
Çünkü bebeğim prematüre doğdu gelişimi için kilo alımı önemli hadi ilk zamanlar pek önemsedim ama düzeltilmiş 6 aylık olduk ve son 2 aydır sabit kaldı beslemeyi de zar zor yapıyoruz. Çok az içiyor ve kilo almıyor zaten hipp çok az aldırıyordu.
Anladım bızde hıpp kullanıyoruz kilo alımı ıyıydı benım oğlumun sımdı 1 yaşında artık sadece gece veriyorum acıkcası bebelac gold dıyorlar kilo alımı ıcın ama oda sekerlı bır mama dıye biliyorum ben o yüzden tercih etmemıstım sma zaten malum artık kimse istemiyor o mamayı aptamıl hakkında da bilgim yok doktorunuza sordunuz mu belki önerisi olur
aslında kilo alımı yavassa direk 2 ye geçmek yerine bir süre daha 1 den devam edilebiliyor hemen hopp ikiye geçince çocuk tadını sevecek diye bir şey de yok sizin ki bir de istahsizmis bence önce doktora danışın belki de geçin dedi önerdi bilemiyorum tabi yazınıza göre cevap verdim. 2 ye yavaş yavaş geçmek daha mantıklı bence tatları farklı olduğu için mamaya isteksizlik olmasin diye .doktor ne diyor kilosunun sabit olmasıyla ilgili
Bizde aldırmadı hipp keçi sütlü olanı kullanıyorum sindirimi kolay diye ama aylarca kilo alımı sabit kaldı canımızda sıkılıyor tamam sağliklı olması önemli ama kilo da gerekiyor gelişimi için. Sordum ama pek birşey demiyorlar. İnfertini kullanıyorum ama o da fayda etmedi gibi sâdece galiba boyu bir kaç cm uzattı. Haftaya kontrol var yine soracam ama yine sonuç aynı olacak
Doktor 6 ay olunca geçin diyor bu mamanın tadını sevmiyor belki 2 numaralı mamayı sever diye ümit ediyorum. Yavaş kilo alımı için pek bir şey demiyor boy ve kafa çevresi iyi olduğu için ama bir anne olarak kilo almaması çok üzüyor zaten mamayı zor içiyor beğenmiyor galiba tadı. Bari 2 numara farklı bir mama olsun istedım kilo aldıran. Daha destekli oturma becerisi olmadığı için ek gıdaya geçemiyorum bir kaç deneme yaptım ama hep kustu
ben hipp kullandım ama tadı diğerlerine göre biraz baskın gibi doktorumuzda aynı şeyi söylemişti aptamile geçmiştim onda da alerji çıkınca aptamilin Özel mamasina geçtik .begenmiyorsa farklı bir mama deneyin genelde aptamilin tadı beğenilir diye söylemişti doktor bize .kilo alımı birazda genetik tabi ama az da olsa alınsın isteniyor insan ister istemez kafaya takıyor .oturması da bir süreç bol bol yüzüstü hareketler yaptırıyor musunuz başından beri
Galiba bende deneyecem aptamil 2 yi önce şişlerde satılıyor ondan alacam 3-4 günlük yetecek kadar kutu alırsam boşa gidiyor. Yaptırıyoruz. Kanepe köşelerinde oturmaya çalışıyoruz. Eşim keçi sütü faydalı diye keçi bazlı mamalardan devam etmek istiyor. Gerçekten artık kiloya ihtiyacımız var. Ahh ne zor prematüre bebek bakmak bide benim ilk bu beni de hiç emmedi sütüm de kesildi küvez sürecimiz uzun olduğu için
içinizin rahat etmesi için isterseniz farklı bir doktora daha görünüp fikir alin. her bebeğin gelişim süreci de farklı farklı 6. ayda dekteksiz oturacak diye bir şey de yok yüzüstü zaman gecirdikce gucleniyorlar hareket bir başlayınca da durdur durdurabilirsen artık
kendini korkutup stres yapma mama değişikliği yapın bence de benim kizimda zor alıştı mama tadına deneye deneye zamanla alistirdim kolay değil süreçler ama geçiyor bir şekilde . sizin stresiniz bebeğe yansır rahat olun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah’ım inşallah ![]()
![]()