Devam sütü mü inek sütü mü?

Kizlar kızım 15 aylık. Günde sadece yatarken bir biberon mama yiyordu. Mama bitmisti dolapta süt vardı ilk defa ondan ısıttım verdim çok güzel içti. Şimdi diyorum artık mama almasam süt mu içse bilemedim.

Canim 18.aya kadar anne sütü yada mama yani temel beslenme hangisi ise devam etmen gerek sütü ayriyeten verebilirsin

1 Beğeni

Teşekkür ederim canim

Bebeklere mama, genel olarak 1 ile 3 yaş arasına kadar verilir, ancak kesin yaş bebeğin gelişimine, ihtiyaçlarına ve doktor tavsiyesine göre değişiklik gösterebilir. Dünya Sağlık Örgütü, 2 yaşa kadar anne sütü alımını önerirken, anne sütü eksikliğinde doktor tavsiyesiyle devam sütü kullanılabilir. Bebeğin katı gıdaları isteyerek yemesi, mamayı bırakmanın bir göstergesi olabilir. Mama Kullanımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelişimsel İhtiyaçlar:

Her bebeğin besin ihtiyacı farklıdır. Bebeğin gelişimine ve ek gıdalara uyum sağlamasına göre mama miktarı ve süresi ayarlanmalıdırYaş Sonrası:

1 yaşından sonra da anne sütü veya devam sütü kullanılabilir, ancak bebeğin beslenmesinde katı gıdaların payı artar.

Kesme Belirtileri:

Bebeğin katı gıdaları iştahla yemesi, mama bırakma sürecine girildiğini gösterebilir.

Mama Türleri:

Bebeğinizin ihtiyacına uygun yaş grubu için geliştirilmiş devam sütleri tercih edilmelidir. Örneğin, 1-3 yaş arası için “3” numara devam sütleri kullanılabilir.

1 Yaşından Büyük Bebeklerde Devam Sütü Kullanımı

Besin ihtiyacını anne sütüyle karşılayabilen bebekler için devam sütleri genellikle 1 yaşına geldikten sonra tavsiye ediliyor. Nitekim ilk 1 yılın ardından anne sütü çocuğun beslenmesi için yeterli olmayabiliyor.

Bebeklerde hazır mama 2 yaşına kadar kullanılabilir. 1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz.

1 Beğeni