Dikiş açılması

8 gün önce doğum gerçekleştirdim ve dikişim tutmadı tekrar dikilmesi için hastanede yatıyorum varmı böyle sorunla karşılaşan daha önce

1 Beğeni

Normal doğum mu yaptınız

Olabildiğince kuru tutmak lazım. Çok su falan vurduysaniz açılabilir. Benim de dikişim coktu alttan. Hastanede 6 gün yattım. O altı gün pansuman bile yapmadılar kuru kalmasi lazim diye

Ayy benimde dogumhaneden odaya girdim doktor kontrole geldi açılmış dedi.geri.goturup dogumhanede dikiş attı. Daha sonra eve geldik evded3 acıldı 1 dikiş ama dikmiycem iyleşmeye başlamış demişti. Umarım hemencecik iyileşirsin suan bebegim 5.5 aylık oldu bşle

Geçmeyecekmiş gibi gelebilir zor gelebilir inanın gecveek lutfej kemdinizi kasmayın üzmeyin :smiling_face_with_three_hearts:galiba cogu kadının başına gelıyor kimle komussam acıldı dıyor. Umarım cok iyi olursunuz benimki nırmal dogumdu bu arada

@Miraysu merhaba​:cherry_blossom: doğum sonrası dikişlerin açılması, özellikle epizyotomi (doğum kesisi) veya yırtık sonrası dikiş atılan kadınlarda görülebilen bir durumdur. Dikiş bölgesinde enfeksiyon oluşması, iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve dikişlerin açılmasına neden olabilir.Öksürme, hapşırma, ağır kaldırma veya erken dönemde fazla hareket etme, dikişlerin gerilmesine ve açılmasına yol açabilir. Bölgedeki kan dolaşımının yetersiz olması, iyileşmeyi geciktirebilir.Dikişlerin yanlış teknikle atılması veya uygun olmayan malzeme kullanılması, iyileşmeyi olumsuz etkileyebilir.

Teşşekür ederim normal dogum yaptım ama suan enfeksiyon riskine karsı hastanedeyim dikişleri tamamen alıp acık bıraktılar kurutup dikcez diyorlar bakalım süreç nasıl işleyecek

Çok geçmiş olsun​:white_heart: dikiş deyince bile tüylerim diken diken oldu benimde açılmış olmasından korkup kontrol etmişlerdi ama gerek kalmamıştı Allah yardımcınız olsun inşallah