Dinliyoruz ama yargılamıyoruz🫣

Ayyy harika bir başlık açmışsın ben de bı itirafta bulunmak istiyorum ben 31 yasindayim ilk bebeğim ve kız, etrafta hastanede falan erkek çocuklarını gördükçe istemsiz gıcık olmaya başladım bunlar buyicekler kızımı kandirmaya caliscaklar diye :rofl::face_with_peeking_eye: tutamıyorum kendimi valla :face_with_peeking_eye: eşimi surekli kızımızi başka bir erkek tarafından sevilmeye ihtiyacı olmayacak kadar çok sevip ilgi göster nolur diye darliyorum :face_with_peeking_eye:

4 Beğeni

İyi ki akrabalarla görüşmüyorum dedim yazılanları okudukça :joy::joy:
Bende dışarı çıktığımızda oğluma dokunmaya çalışan teyze ve amcalara sinir oluyorum :neutral_face: başkasının bebeğine izin alınmadan dokunmak nedir üstelik hastalıklar bu kadar çoğalmışken temas etmeden sevin deyince de ters ters bakıyorlar :woozy_face:

2 Beğeni

Ahahah onlar alsa sorun yok biz alsak bebeğe neden aldınız ne gerek var bunuda mi aldınız falan bence onlara bu söz hakkını veren eşim :laughing::laughing::laughing: Allah’tan uzagiz ya nediyim

Aynen bizim zamanımızda mama yktu Allah’tan sütümuz. Çoktu falan diyorlar

Dinliyoruz ama maalesef ben bu konuyu çok yargılıyorum.:see_no_evil: Anne olduktan sonra bence anneye aile, akraba, komşu yemek + temizlik + sosyal ortam konusunda bence yardımcı olmalı. Özellikle bebek görmeye gelenlerin ikram, temiz ev ortamı ve hizmet beklemeri beni en çok çıldırtan konu. Yeni doğum yapan komşuma ziyarete gittim. Sadece oturup bol bol sohbet edip çay içtik. Bebişlerimizi kaynaştırdık. Ve günümüz çok verimli geçti. Bu konuyu o kadar çok kafaya taktım ki keşke bu madde yasa haline gelse diye bile düşünüyorum :grinning:

2 Beğeni

Hep yalan söylüyorlar ya çoğunun sütü yokmuş daya inek sütünü yakın geçmişse arı mama bı tik daha uzak geçmiş pirinç unu babaannem de hep mısır ununu tereyagla kavurup vermiş :rofl: laf olsun diye konusuyorlar

Erkek tarafı kapatılsın diyorum başka bir şey demiyorum :rofl:

2 Beğeni

Benim 3. Çocuğum oldu 6 aylık doğumda eltim aradı. Ayy bu senin 2. Den daha güzel dedi. Şaştım kaldım doğum yapalı 2 saat olmuş. (Hasetinden çatla elti :rofl:) bende her bebek kendine has güzeldir yenge dedim.

1 Beğeni

Ee zaten öyle benm bebe 3 aylıktı durduk yere inek sütü verelim diyorlardı annemde 3 aylık bebe inek sütü mü verilir diordu biz veriyoruz falan diyorlardı bidr şimdi ki bebekler eskiler aynı mi doymazlardi aglarlardi hep uyumazlarmis ee şimdi karnınin tok olduğunu bliyorz en azından

1 Beğeni

Ayy buna çok güldüm çünkü ben de kız bekliyordum ve öyle düşünüyordum sonra erkek oldu :sweat_smile::sweat_smile::joy::joy: şimdi de tek düşüncem herkesin off annesi bu devirde bu çocuğu nasıl böyle yetiştirmiş dedirtmek valla her manada :sunglasses: Akıllı, kibar, merhametli, sevdi mi adam gibi, saygılı, şöyle elinden her iş gelen…liste uzayacak gibi ama inşallah Allah nasip eder de ömrüm yeter sabrım da :joy:

Ayy inşallah istediğin gibi yetistirebil :smiling_face::heart_eyes: ben bilmiyodum ya böyle düşüncemi bazen normal degilmiyim cocuguma bağımlı bı annemiyim acaba diyorum ay bu lohusalık da 40 günde bitmesin bence biz 3,5 aylık olduk ben hâlâ saçma sapan düşüncelerim var ya

2 Beğeni

Beni salak yerıne koyan ınsanlara bır cakasım gelıyır . Bilmiyorlar ki her seyın farkındayım. Benı kullanmaya calısan insancıkların gotune bır tekme atasım var. Bebegım olduktan sonra ınsanların gercek yuzunu gordum . Ve bu surecte en sınır oldugum sey . Bebek gormeye gelen oluyor ta ben 5 gunluk lohusayken gelmek ıstedıler. Eltım ve yengemgıl fln bende 40 cıksın sonra gelın dedım . Ben bıraz daha toparlanayım dedım . O gunden berı hıc aramdılar yengem annemle soyluyormus bebek gormeye ne zman gideceğız diye
homurdanıyormuş . Bebegım 1 aylık olunca bn musaıtım dedım gelebılırsınjz dedım daha yengem sagda solda lafını yapıyormus bebek buyudu daha goremedık dıye bnı arayıp musaıtmsın dıye hıc aramadı esım bna dedı bır aksam ara gelsınler dıye bende esıme dedım bnı arasınlar musaıtmısın dıye sagda solda laf yapana kadar elınde tlefon var arasınlar dedım. Kaynım da annesıne dıyormus 2,3 kere aradık musaıt degıler nıs dıye bnımarayan olmadı esımı de bır kere aradılar ben lohusayken 5 gunluktum napam onları agırlayım . Herkes bır tarafından konusuyor sagda solda laf yapıyor ben baskasından duyuyorum. Ama. En sınır oldugum ıse bı tanıdıgımız kız bnle yasıt arkadaş sayılırız oturup kalktıgım kısı. 2 tane kızı var 2 sınede bırseyler aldım . O bebek gormeye gelmıs kaynanası fln hepsı de kızlarının elbısesını koymus bırde hedıye pakwtı yapmıs cok darıldım. ONUN YERINE 50 TL verseydı darılmazdım. Yada ne bılıyım 1 tane zıbın kac paradır kı … off sınır oluyom boyle ınsanlara kım olursa olsun ıcımdekı zehırı akıtmak ısterım.

2 Beğeni

Hepsine tekmeyi basmak için Allah fırsat vermiş sana canım boşversene herkesi gelmek isteyen geliyor yardım etmek isteyen ediyor gerisi çöp

2 Beğeni

Ayn oyle bnde cok onemsemıyor artık sadece bununsevdıgım ınsanlar yapınca sınır oluyorum

1 Beğeni

Bende :joy::raised_back_of_hand:t2::raised_back_of_hand:t2:

Ya insanlarda gerçekten utanma arlanma yok özellikle bizim insanımızda. Yani bunu diyen de aynaya bakıyo mu acaba. Küçücük çocukları güzel çirkin diye kafalarına göre yorumlamak ayıp ya.

1 Beğeni

Hepsi melek melek o bebisler

13 yıllık evliyiz üç tane çocuğum var çok şükür en küçük kızımı 2 buçuk ay önce doğurdum diğer çocuklarımın sorumlulukları da bebeğinkilere eklenince bir ara sinir sistemim altüst oldu.Eşimin ailesi çivi gibi battı gözüme,eşime diyorum takma kafana kimseyi ben senin yanındayım kimseye ihtiyacın yok diyor annemde aynı şekilde öyle diyor ikisi de çok destek oluyor Rabbim bin kere razı olsun onlardan ama kayınvalidem çok beter biriymiş bu sefer çok iyi anladım,tabi bu arada iki ciddi ameliyat üç düşük üç çocuk doğurmuşum daha yeni uyandım çok akıllıyım değil mi​:sweat_smile:sustum eşimin annesidir büyüğümdür diyerek neyse doğum yapınca iki kere yarım saat oturdu gitti çocuğum iki aylık olmuş eşim anne neden bize gelmiyorsun deyince senin kaynanan evi sahipleniyor ben sığıntı gibi kalıyorum orda bırakmıyor ben bir bardak çay doldurayım ben o yüzden gelmek istemedim tabi eşimde ona bir güzel hakettiği şekilde konuşmuş,sonra evime geldi o konu açmasa ben yine bir şey demezdim kaynın askerden geldi ne telefon açtın ne geldin dedi ben sana küsmüştüm dedi bende öyle mi anne bende sana kızgındım o yüzden aramadım dedim ya askerlik önemlidir diyor bende doğumda önemli bunca yıldır senin gelininim sana saygıda kusur etmedim hizmetimi yaptım bana sevgin yoksa torunlarına olsun üç çocuğum oldu doğumlarında bir gün yanımda bulunmadın o kadar ameliyat geçirdim öldüm mü kaldım mı bilmedin kendi kızına gelince bak doğum yapacak diye eteklerin tutuşuyor diye ağzıma geleni söyledim baktı ki baskın basanın sustu,epilepsi hastası dört küçük çocuğu olan eltime inşallah ölür de oğlumda bende kurtuluruz demiş kuşlarım söyledi bana da yaşlandıkça vicdanınıda kaybetti sanırım yada baştan beri yoktu ben fark edemedim inanın şuan yatalak olsa bakarım (tabi o beni çöpe attırır herhalde​:smile:)Allah’ın rızası kulun rızasından çok daha önemli sadece sizinle paylaşmak istedim içim ferahlasın diye buraya kadar okuduğuz için teşekkür ederim bunun için post açmak istemedim

2 Beğeni

Kızlar hepsini okuyacağım ve tek tek döneceğim herkese ne güzel şeyler yazmışsınız biraz keyiflenelim :two_hearts::rofl: